Keskiviikko 16.10.2019
"
Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen. Gal. 5:1

Suviseurat alkavat huomenna Pyhäjoen Yppärissä

Uutiset 26.6.2014 06:40 | Päivämies-verkkolehti


Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotiset kesäjuhlat, suviseurat, alkavat huomenna Pyhäjoen Yppärissä. Tänään vietetään jo aattoseuroja kello 13 alkaen. SRK:n suviseurat on Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma, joka kokoaa 65 000–70 000 kävijää. Seuravieraita saapuu kuudesta maanosasta, yhteensä noin 20 eri maasta. 
Pyhäjoen suviseurojen järjestäjinä ovat Alavieskan, Alpuan, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Mehtäkylän, Merijärven, Oulaisten, Pattijoen, Pyhäjoen, Raahen, Raution, Saloisten ja Vihannin rauhanyhdistykset. Seurapaikka on valtatie 8:n läheisyydessä oleva 192 hehtaarin peltoalue. 

Suviseuroja on järjestetty vuodesta 1906 lähtien. Seuraohjelma koostuu pääasiassa seurapuheista, virsistä ja Siionin lauluista. Suviseurat järjestetään joka vuosi eri paikkakunnalla, joten järjestelyvastuu vaihtuu vuosittain. Järjestelyt tehdään talkootyönä. Etukäteen tehdään noin 10 000 ja seurojen aikana yli 8 000 työvuoroa. Suviseura-alue on kuin keskisuuri omavarainen kaupunki, joka tarjoaa seuravieraille viiden päivän ajan kaikki tarvittavat palvelut. 

Seurakentän tunnusmerkkejä ovat valkoinen seurateltta, seurasanomaa symboloiva juhlaportti sekä SRK:n lähetyskohteita kuvaava lippurivistö. Suviseurojen puheet ja jumalanpalvelukset pidetään keskusaluetta hallitsevassa suuressa seurateltassa. Seuratelttaan sopii noin 4 200 istujaa. Sunnuntaina vietetään jumalanpalvelusta sekä seurateltassa että lähialueen kirkoissa. Lauantai-illan viikkomessussa seurateltassa ehtoollista jakaa lähes 70 pappia.

Saarnat ja laulut kuuluvat kaiuttimien välityksellä koko seura-alueella, jossa suurin osa seuravieraista majoittuu asuntovaunuissa, -autoissa tai teltoissa. Puheet tulkataan 9 kielelle. Suviseuroista on ollut radiointi ensimmäisen kerran Kemissä 1939. Nykyisin Kesäseuraradio välittää koko seurojen ajan puheiden lisäksi toimitettua ohjelmaa. 


Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu
Kuvateksti: Juhlaporttia viimeisteltiin maanantaina. Taustalla nostetaan seuratelttaa. 

 

Tunnisteet:


pyhäjoki suviseurat

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi