Lauantai 25.5.2019
"
Jeesus sanoi: "Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva." Joh. 16:13

Suviseurat alkavat huomenna Pyhäjoen Yppärissä

Uutiset 26.6.2014 06:40 | Päivämies-verkkolehti


Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotiset kesäjuhlat, suviseurat, alkavat huomenna Pyhäjoen Yppärissä. Tänään vietetään jo aattoseuroja kello 13 alkaen. SRK:n suviseurat on Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma, joka kokoaa 65 000–70 000 kävijää. Seuravieraita saapuu kuudesta maanosasta, yhteensä noin 20 eri maasta. 
Pyhäjoen suviseurojen järjestäjinä ovat Alavieskan, Alpuan, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Mehtäkylän, Merijärven, Oulaisten, Pattijoen, Pyhäjoen, Raahen, Raution, Saloisten ja Vihannin rauhanyhdistykset. Seurapaikka on valtatie 8:n läheisyydessä oleva 192 hehtaarin peltoalue. 

Suviseuroja on järjestetty vuodesta 1906 lähtien. Seuraohjelma koostuu pääasiassa seurapuheista, virsistä ja Siionin lauluista. Suviseurat järjestetään joka vuosi eri paikkakunnalla, joten järjestelyvastuu vaihtuu vuosittain. Järjestelyt tehdään talkootyönä. Etukäteen tehdään noin 10 000 ja seurojen aikana yli 8 000 työvuoroa. Suviseura-alue on kuin keskisuuri omavarainen kaupunki, joka tarjoaa seuravieraille viiden päivän ajan kaikki tarvittavat palvelut. 

Seurakentän tunnusmerkkejä ovat valkoinen seurateltta, seurasanomaa symboloiva juhlaportti sekä SRK:n lähetyskohteita kuvaava lippurivistö. Suviseurojen puheet ja jumalanpalvelukset pidetään keskusaluetta hallitsevassa suuressa seurateltassa. Seuratelttaan sopii noin 4 200 istujaa. Sunnuntaina vietetään jumalanpalvelusta sekä seurateltassa että lähialueen kirkoissa. Lauantai-illan viikkomessussa seurateltassa ehtoollista jakaa lähes 70 pappia.

Saarnat ja laulut kuuluvat kaiuttimien välityksellä koko seura-alueella, jossa suurin osa seuravieraista majoittuu asuntovaunuissa, -autoissa tai teltoissa. Puheet tulkataan 9 kielelle. Suviseuroista on ollut radiointi ensimmäisen kerran Kemissä 1939. Nykyisin Kesäseuraradio välittää koko seurojen ajan puheiden lisäksi toimitettua ohjelmaa. 


Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu
Kuvateksti: Juhlaporttia viimeisteltiin maanantaina. Taustalla nostetaan seuratelttaa. 

 

Tunnisteet:


pyhäjoki suviseurat

Lisää aiheesta:

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi