Sunnuntai 16.12.2018
"
"Sokeat saavat näkönsä ja rammat kävelevät, spitaaliset puhdistuvat ja kuurot kuulevat, kuolleet herätetään henkiin ja köyhille julistetaan ilosanoma. Autuas se, joka ei minua torju." Matt. 11:5-6

Suviseurat alkavat huomenna Pyhäjoen Yppärissä

Uutiset 26.6.2014 06:40 | Päivämies-verkkolehti


Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotiset kesäjuhlat, suviseurat, alkavat huomenna Pyhäjoen Yppärissä. Tänään vietetään jo aattoseuroja kello 13 alkaen. SRK:n suviseurat on Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma, joka kokoaa 65 000–70 000 kävijää. Seuravieraita saapuu kuudesta maanosasta, yhteensä noin 20 eri maasta. 
Pyhäjoen suviseurojen järjestäjinä ovat Alavieskan, Alpuan, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Mehtäkylän, Merijärven, Oulaisten, Pattijoen, Pyhäjoen, Raahen, Raution, Saloisten ja Vihannin rauhanyhdistykset. Seurapaikka on valtatie 8:n läheisyydessä oleva 192 hehtaarin peltoalue. 

Suviseuroja on järjestetty vuodesta 1906 lähtien. Seuraohjelma koostuu pääasiassa seurapuheista, virsistä ja Siionin lauluista. Suviseurat järjestetään joka vuosi eri paikkakunnalla, joten järjestelyvastuu vaihtuu vuosittain. Järjestelyt tehdään talkootyönä. Etukäteen tehdään noin 10 000 ja seurojen aikana yli 8 000 työvuoroa. Suviseura-alue on kuin keskisuuri omavarainen kaupunki, joka tarjoaa seuravieraille viiden päivän ajan kaikki tarvittavat palvelut. 

Seurakentän tunnusmerkkejä ovat valkoinen seurateltta, seurasanomaa symboloiva juhlaportti sekä SRK:n lähetyskohteita kuvaava lippurivistö. Suviseurojen puheet ja jumalanpalvelukset pidetään keskusaluetta hallitsevassa suuressa seurateltassa. Seuratelttaan sopii noin 4 200 istujaa. Sunnuntaina vietetään jumalanpalvelusta sekä seurateltassa että lähialueen kirkoissa. Lauantai-illan viikkomessussa seurateltassa ehtoollista jakaa lähes 70 pappia.

Saarnat ja laulut kuuluvat kaiuttimien välityksellä koko seura-alueella, jossa suurin osa seuravieraista majoittuu asuntovaunuissa, -autoissa tai teltoissa. Puheet tulkataan 9 kielelle. Suviseuroista on ollut radiointi ensimmäisen kerran Kemissä 1939. Nykyisin Kesäseuraradio välittää koko seurojen ajan puheiden lisäksi toimitettua ohjelmaa. 


Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu
Kuvateksti: Juhlaporttia viimeisteltiin maanantaina. Taustalla nostetaan seuratelttaa. 

 

Tunnisteet:


pyhäjoki suviseurat

Lisää aiheesta:

Iloinen jouluretki, SRKCD-130

Lähde jouluretkelle perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa. Laulujen kautta edetään joulun odotuksesta kohti jouluvalmisteluja, aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Tyttöjen ja poikien lauluryhmiä johtaa Ulla Metsänheimo. Pianoa soittaa Emilia Soranta. Lauluja säestetään myös monin muin soittimin. 

22 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Nuottivihko – Iloinen jouluretki

Lähde jouluiselle musiikkiretkelle! Retki alkaa joulun odotuksesta ja etenee jouluvalmistelujen kautta kohti aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Retkelle lähdetään perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi