Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

Suviseurat alkavat huomenna Pyhäjoen Yppärissä

Uutiset 26.6.2014 06:40 | Päivämies-verkkolehti


Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotiset kesäjuhlat, suviseurat, alkavat huomenna Pyhäjoen Yppärissä. Tänään vietetään jo aattoseuroja kello 13 alkaen. SRK:n suviseurat on Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma, joka kokoaa 65 000–70 000 kävijää. Seuravieraita saapuu kuudesta maanosasta, yhteensä noin 20 eri maasta. 
Pyhäjoen suviseurojen järjestäjinä ovat Alavieskan, Alpuan, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Mehtäkylän, Merijärven, Oulaisten, Pattijoen, Pyhäjoen, Raahen, Raution, Saloisten ja Vihannin rauhanyhdistykset. Seurapaikka on valtatie 8:n läheisyydessä oleva 192 hehtaarin peltoalue. 

Suviseuroja on järjestetty vuodesta 1906 lähtien. Seuraohjelma koostuu pääasiassa seurapuheista, virsistä ja Siionin lauluista. Suviseurat järjestetään joka vuosi eri paikkakunnalla, joten järjestelyvastuu vaihtuu vuosittain. Järjestelyt tehdään talkootyönä. Etukäteen tehdään noin 10 000 ja seurojen aikana yli 8 000 työvuoroa. Suviseura-alue on kuin keskisuuri omavarainen kaupunki, joka tarjoaa seuravieraille viiden päivän ajan kaikki tarvittavat palvelut. 

Seurakentän tunnusmerkkejä ovat valkoinen seurateltta, seurasanomaa symboloiva juhlaportti sekä SRK:n lähetyskohteita kuvaava lippurivistö. Suviseurojen puheet ja jumalanpalvelukset pidetään keskusaluetta hallitsevassa suuressa seurateltassa. Seuratelttaan sopii noin 4 200 istujaa. Sunnuntaina vietetään jumalanpalvelusta sekä seurateltassa että lähialueen kirkoissa. Lauantai-illan viikkomessussa seurateltassa ehtoollista jakaa lähes 70 pappia.

Saarnat ja laulut kuuluvat kaiuttimien välityksellä koko seura-alueella, jossa suurin osa seuravieraista majoittuu asuntovaunuissa, -autoissa tai teltoissa. Puheet tulkataan 9 kielelle. Suviseuroista on ollut radiointi ensimmäisen kerran Kemissä 1939. Nykyisin Kesäseuraradio välittää koko seurojen ajan puheiden lisäksi toimitettua ohjelmaa. 


Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu
Kuvateksti: Juhlaporttia viimeisteltiin maanantaina. Taustalla nostetaan seuratelttaa. 

 

Tunnisteet:


pyhäjoki suviseurat

Lisää aiheesta:

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi