Torstai 27.6.2019
"
Kun herään unesta, sinun läsnäolosi ravitsee minut. Ps. 17:15

Tervetuloa ensi kesänä Vaasan suviseuroihin

Uutiset 30.6.2014 15:00 | Päivämies-verkkolehti


Vuoden 2015 suviseurat järjestetään Vaasassa, Sundomin kylässä Söderfjärdenissä, joka kuuluu EU:n Natura 2000 -luonnonsuojeluohjelmaan. Kurkien lisäksi alueella on myös harvinaisia lintulajeja, uhanalaisiakin, kuten peltosirkkuja.
Seurat järjestää Vaasan seudun Rauhanyhdistys ry yhdessä Etelä-Pohjanmaan lähetysalueen rauhanyhdistysten kanssa.

Söderfjärdenin peltoaukea sijaitsee enemmistöltään ruotsinkielisessä Sundomin kylässä noin kymmenen kilometriä Vaasan keskustasta etelään. Alueessa erikoista on sen ympyrämäinen muoto, jonka arvellaan syntyneen meteoriitin törmäyksen johdosta miljoonia vuosia sitten. Suviseurat järjestetään yhdessä tämän ympyrän lohkoista.


Alueen reunalla on Meteoriihi, jossa on näyttely ja multimediaesitys meteoriittikraaterin historiasta. Näyttely jatkuu ulkona. Alueella on myös lintutorni. Meteoriihen liukuvan katon alta paljastuu tähtitieteilijöiden observatorio.


Suviseurat Natura 2000 -alueella

Söderfjärdenin alue on viljava salaojitettu peltoaukea ja samalla varsinainen lintujen paratiisi. Syksyisin ja keväisin alueelle saattaa kokoontua yli 7 000 kurkea aterioimaan ja levähtämään muuttomatkallaan. Söderfjärden on nimetty EU:n Natura 2000 -luonnonsuojeluohjelmaan. Suviseuraorganisaatio on saanut tehtäväkseen suorittaa kolmen vuoden aikana lintulaskentoja, joiden tuloksista raportoidaan ELY-keskukselle. 
 
Valoisa tunnuslause

Vuoden 2015 suviseurojen tunnuslauseeksi on valittu Psalmin 27 ensimmäisestä jakeesta lause ”Herra on minun valoni ja apuni”. Vaasan kaupunkikuva on muuttunut paljon siitä, kun ”isoja seuroja” vietettiin siellä edellisen kerran vuonna 1920. Seurojen tärkeimpänä asiana on säilynyt Jumalan sanan julistus ja kutsu kuulemaan evankeliumin ilosanomaa. Toivotamme kaikki tervetulleeksi ensi kesänä Söderfjärdenin peltoaukeille.

Teksti: Pirkko Hurtig
Kuvat: Mikko Uljas

Tunnisteet:


vaasa suviseurat

Lisää aiheesta:

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi