Perjantai 21.9.2018
"
Herra, neuvo minulle tiesi, että noudattaisin sinun totuuttasi. Ps. 86:11

Tervetuloa ensi kesänä Vaasan suviseuroihin

Uutiset 30.6.2014 15:00 | Päivämies-verkkolehti


Vuoden 2015 suviseurat järjestetään Vaasassa, Sundomin kylässä Söderfjärdenissä, joka kuuluu EU:n Natura 2000 -luonnonsuojeluohjelmaan. Kurkien lisäksi alueella on myös harvinaisia lintulajeja, uhanalaisiakin, kuten peltosirkkuja.
Seurat järjestää Vaasan seudun Rauhanyhdistys ry yhdessä Etelä-Pohjanmaan lähetysalueen rauhanyhdistysten kanssa.

Söderfjärdenin peltoaukea sijaitsee enemmistöltään ruotsinkielisessä Sundomin kylässä noin kymmenen kilometriä Vaasan keskustasta etelään. Alueessa erikoista on sen ympyrämäinen muoto, jonka arvellaan syntyneen meteoriitin törmäyksen johdosta miljoonia vuosia sitten. Suviseurat järjestetään yhdessä tämän ympyrän lohkoista.


Alueen reunalla on Meteoriihi, jossa on näyttely ja multimediaesitys meteoriittikraaterin historiasta. Näyttely jatkuu ulkona. Alueella on myös lintutorni. Meteoriihen liukuvan katon alta paljastuu tähtitieteilijöiden observatorio.


Suviseurat Natura 2000 -alueella

Söderfjärdenin alue on viljava salaojitettu peltoaukea ja samalla varsinainen lintujen paratiisi. Syksyisin ja keväisin alueelle saattaa kokoontua yli 7 000 kurkea aterioimaan ja levähtämään muuttomatkallaan. Söderfjärden on nimetty EU:n Natura 2000 -luonnonsuojeluohjelmaan. Suviseuraorganisaatio on saanut tehtäväkseen suorittaa kolmen vuoden aikana lintulaskentoja, joiden tuloksista raportoidaan ELY-keskukselle. 
 
Valoisa tunnuslause

Vuoden 2015 suviseurojen tunnuslauseeksi on valittu Psalmin 27 ensimmäisestä jakeesta lause ”Herra on minun valoni ja apuni”. Vaasan kaupunkikuva on muuttunut paljon siitä, kun ”isoja seuroja” vietettiin siellä edellisen kerran vuonna 1920. Seurojen tärkeimpänä asiana on säilynyt Jumalan sanan julistus ja kutsu kuulemaan evankeliumin ilosanomaa. Toivotamme kaikki tervetulleeksi ensi kesänä Söderfjärdenin peltoaukeille.

Teksti: Pirkko Hurtig
Kuvat: Mikko Uljas

Tunnisteet:


vaasa suviseurat

Lisää aiheesta:

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi