Sunnuntai 18.11.2018
"
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee." Matt. 24:36-37

Tervetuloa ensi kesänä Vaasan suviseuroihin

Uutiset 30.6.2014 15:00 | Päivämies-verkkolehti


Vuoden 2015 suviseurat järjestetään Vaasassa, Sundomin kylässä Söderfjärdenissä, joka kuuluu EU:n Natura 2000 -luonnonsuojeluohjelmaan. Kurkien lisäksi alueella on myös harvinaisia lintulajeja, uhanalaisiakin, kuten peltosirkkuja.
Seurat järjestää Vaasan seudun Rauhanyhdistys ry yhdessä Etelä-Pohjanmaan lähetysalueen rauhanyhdistysten kanssa.

Söderfjärdenin peltoaukea sijaitsee enemmistöltään ruotsinkielisessä Sundomin kylässä noin kymmenen kilometriä Vaasan keskustasta etelään. Alueessa erikoista on sen ympyrämäinen muoto, jonka arvellaan syntyneen meteoriitin törmäyksen johdosta miljoonia vuosia sitten. Suviseurat järjestetään yhdessä tämän ympyrän lohkoista.


Alueen reunalla on Meteoriihi, jossa on näyttely ja multimediaesitys meteoriittikraaterin historiasta. Näyttely jatkuu ulkona. Alueella on myös lintutorni. Meteoriihen liukuvan katon alta paljastuu tähtitieteilijöiden observatorio.


Suviseurat Natura 2000 -alueella

Söderfjärdenin alue on viljava salaojitettu peltoaukea ja samalla varsinainen lintujen paratiisi. Syksyisin ja keväisin alueelle saattaa kokoontua yli 7 000 kurkea aterioimaan ja levähtämään muuttomatkallaan. Söderfjärden on nimetty EU:n Natura 2000 -luonnonsuojeluohjelmaan. Suviseuraorganisaatio on saanut tehtäväkseen suorittaa kolmen vuoden aikana lintulaskentoja, joiden tuloksista raportoidaan ELY-keskukselle. 
 
Valoisa tunnuslause

Vuoden 2015 suviseurojen tunnuslauseeksi on valittu Psalmin 27 ensimmäisestä jakeesta lause ”Herra on minun valoni ja apuni”. Vaasan kaupunkikuva on muuttunut paljon siitä, kun ”isoja seuroja” vietettiin siellä edellisen kerran vuonna 1920. Seurojen tärkeimpänä asiana on säilynyt Jumalan sanan julistus ja kutsu kuulemaan evankeliumin ilosanomaa. Toivotamme kaikki tervetulleeksi ensi kesänä Söderfjärdenin peltoaukeille.

Teksti: Pirkko Hurtig
Kuvat: Mikko Uljas

Tunnisteet:


vaasa suviseurat

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi