Maanantai 23.9.2019
"
Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Ps. 92:2

Tervetuloa ensi kesänä Vaasan suviseuroihin

Uutiset 30.6.2014 15:00 | Päivämies-verkkolehti


Vuoden 2015 suviseurat järjestetään Vaasassa, Sundomin kylässä Söderfjärdenissä, joka kuuluu EU:n Natura 2000 -luonnonsuojeluohjelmaan. Kurkien lisäksi alueella on myös harvinaisia lintulajeja, uhanalaisiakin, kuten peltosirkkuja.
Seurat järjestää Vaasan seudun Rauhanyhdistys ry yhdessä Etelä-Pohjanmaan lähetysalueen rauhanyhdistysten kanssa.

Söderfjärdenin peltoaukea sijaitsee enemmistöltään ruotsinkielisessä Sundomin kylässä noin kymmenen kilometriä Vaasan keskustasta etelään. Alueessa erikoista on sen ympyrämäinen muoto, jonka arvellaan syntyneen meteoriitin törmäyksen johdosta miljoonia vuosia sitten. Suviseurat järjestetään yhdessä tämän ympyrän lohkoista.


Alueen reunalla on Meteoriihi, jossa on näyttely ja multimediaesitys meteoriittikraaterin historiasta. Näyttely jatkuu ulkona. Alueella on myös lintutorni. Meteoriihen liukuvan katon alta paljastuu tähtitieteilijöiden observatorio.


Suviseurat Natura 2000 -alueella

Söderfjärdenin alue on viljava salaojitettu peltoaukea ja samalla varsinainen lintujen paratiisi. Syksyisin ja keväisin alueelle saattaa kokoontua yli 7 000 kurkea aterioimaan ja levähtämään muuttomatkallaan. Söderfjärden on nimetty EU:n Natura 2000 -luonnonsuojeluohjelmaan. Suviseuraorganisaatio on saanut tehtäväkseen suorittaa kolmen vuoden aikana lintulaskentoja, joiden tuloksista raportoidaan ELY-keskukselle. 
 
Valoisa tunnuslause

Vuoden 2015 suviseurojen tunnuslauseeksi on valittu Psalmin 27 ensimmäisestä jakeesta lause ”Herra on minun valoni ja apuni”. Vaasan kaupunkikuva on muuttunut paljon siitä, kun ”isoja seuroja” vietettiin siellä edellisen kerran vuonna 1920. Seurojen tärkeimpänä asiana on säilynyt Jumalan sanan julistus ja kutsu kuulemaan evankeliumin ilosanomaa. Toivotamme kaikki tervetulleeksi ensi kesänä Söderfjärdenin peltoaukeille.

Teksti: Pirkko Hurtig
Kuvat: Mikko Uljas

Tunnisteet:


vaasa suviseurat

Lisää aiheesta:

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi