Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

Tervetuloa ensi kesänä Vaasan suviseuroihin

Uutiset 30.6.2014 15:00 | Päivämies-verkkolehti


Vuoden 2015 suviseurat järjestetään Vaasassa, Sundomin kylässä Söderfjärdenissä, joka kuuluu EU:n Natura 2000 -luonnonsuojeluohjelmaan. Kurkien lisäksi alueella on myös harvinaisia lintulajeja, uhanalaisiakin, kuten peltosirkkuja.
Seurat järjestää Vaasan seudun Rauhanyhdistys ry yhdessä Etelä-Pohjanmaan lähetysalueen rauhanyhdistysten kanssa.

Söderfjärdenin peltoaukea sijaitsee enemmistöltään ruotsinkielisessä Sundomin kylässä noin kymmenen kilometriä Vaasan keskustasta etelään. Alueessa erikoista on sen ympyrämäinen muoto, jonka arvellaan syntyneen meteoriitin törmäyksen johdosta miljoonia vuosia sitten. Suviseurat järjestetään yhdessä tämän ympyrän lohkoista.


Alueen reunalla on Meteoriihi, jossa on näyttely ja multimediaesitys meteoriittikraaterin historiasta. Näyttely jatkuu ulkona. Alueella on myös lintutorni. Meteoriihen liukuvan katon alta paljastuu tähtitieteilijöiden observatorio.


Suviseurat Natura 2000 -alueella

Söderfjärdenin alue on viljava salaojitettu peltoaukea ja samalla varsinainen lintujen paratiisi. Syksyisin ja keväisin alueelle saattaa kokoontua yli 7 000 kurkea aterioimaan ja levähtämään muuttomatkallaan. Söderfjärden on nimetty EU:n Natura 2000 -luonnonsuojeluohjelmaan. Suviseuraorganisaatio on saanut tehtäväkseen suorittaa kolmen vuoden aikana lintulaskentoja, joiden tuloksista raportoidaan ELY-keskukselle. 
 
Valoisa tunnuslause

Vuoden 2015 suviseurojen tunnuslauseeksi on valittu Psalmin 27 ensimmäisestä jakeesta lause ”Herra on minun valoni ja apuni”. Vaasan kaupunkikuva on muuttunut paljon siitä, kun ”isoja seuroja” vietettiin siellä edellisen kerran vuonna 1920. Seurojen tärkeimpänä asiana on säilynyt Jumalan sanan julistus ja kutsu kuulemaan evankeliumin ilosanomaa. Toivotamme kaikki tervetulleeksi ensi kesänä Söderfjärdenin peltoaukeille.

Teksti: Pirkko Hurtig
Kuvat: Mikko Uljas

Tunnisteet:


vaasa suviseurat

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi