Lauantai 19.10.2019
"
Pahan poluille en jalallani astu, minä tahdon totella sinun sanaasi. Sinun säädöksesi antavat minulle ymmärrystä. Sen tähden minä vihaan kaikkia valheen teitä! Ps. 119:101,104

SRK julkaisi uusia tuotteita, nuortenkirjassa käsitellään koulukiusaamista

Uutiset 27.6.2014 11:05 | päivitetty 4.1.2019 13:24 | Kaarina Haukipuro


Pyhäjoen suviseuroissa julkistettiin 26. kesäkuuta kuusi uutta tuotetta: Musiikin lahja, Yksi näistä, Rasmus karhunkesyttäjä, Armon valo, Lintu on huoneen löytänyt, äänikirja Siihen asti. Lisäksi julkaistiin neljä uutta suviseurapalapeliä. Tuotteet julkisti julkaisujen toimitusneuvoston puheenjohtaja Pekka Tervo.
Eräs uusi kirja on nimeltään Musiikin lahja, joka on Elämänpolulla-sarjan 14. osa. Kirjan ovat toimittaneet Juha Hakulinen ja Juha Soranta.

– Olemme kokeneet tämän luottamustehtäväksi. Kotijoukkojen ja läheisten varaukseton tuki on ollut tärkeää, sanoi Soranta.

Äänitteita kuuntelijoiden tarpeesta

Äänite Armon valo sisältää vanhoja Siionin lauluja. Se pyrkii vastaamaan kuuntelijoiden toiveisiin, kuvaili Pekka Tervo. Äänitteen lauluissa kuvastuu ihmisen syntisyys, mutta myös armosta uskomisen ilo ja Jumalan lasten rakkaus, kuvaili äänitteen kuoroa johtanut Matias Lahti.

Äänitesarja ”Suviseurat 20 vuotta sitten” on ollut pidetty. Sarjan 11. äänite ”Lintu on huoneen löytänyt” kertoo vuoden 1994 suviseuroista, jotka pidettiin Torniossa. Sen on toimittanut Hannakaisa Holmi. Äänitteellä on myös katsaus kahdesta edesmenneestä puhujasta, Elmer Alajoesta ja Pauli Vaaralasta.

Viime syksynä julkistettu, Pauli Matikaisen kirjoittama kirja Siihen asti on nyt kuunneltavissa äänikirjana. Kirja kertoo keski-ikäisestä miehestä, joka sairasvuoteella muistelee elettyä elämää. Äänitteen lukijana on Paulin vaimo, Marjukka Matikainen.

Kun nuorella on paha olla

Reija Kaarlejärven ”Yksi näistä” kertoo koskettavalla tavalla yläkouluikäisen nuoren elämästä. Kirjan päähenkilö on kahdeksasluokkalainen Olivia, joka on joutunut silmätikuksi koulussa. Kotona kukaan ei Olivian käytöksestä huomaa sitä, mutta paha olo kasautuu lopulta niin isoksi möykyksi, ettei Olivia voi enää pidätellä sitä.

– Viime vuosi on ollut matka, kasvun paikka, muistelee Reija nuortenkirjan kirjoittamisprosessia.

Lapsille satukirja ja palapelejä

Lastenkirja Rasmus karhunkesyttäjä sisältää 23 tarinaa. Anne Lindfors oli aiemmin kirjoitellut iltasatuja omille lapsilleen, mutta kirjoituskilpailu innoitti jakamaan tarinoita muillekin lapsille. Kirja sisältää myös kaksi CD:tä, joista voi kuunnella tarinat Pekka Aittakummun lukemana.

Anne ihasteli Silja-Maria Wihersaaren tekemää kuvitusta. Rasmus on aika tavalla sen näköinen ja oloinen, millaiseksi hän Rasmuksen itse ajatteli.
Lapsille on tarjolla myös suviseura-aiheisia palapelejä. Palapelien toisella puolella on tietoa suviseuroista. Yhdessä palapelissä olevasta kartasta voi nähdä lähetystyön kohdemaiden sijainnit.

– Tämä voisi olla jokaisen kodin ja mummolan huoneentauluna, vinkkasi Pekka Tervo, joka jää lauantaina pois toimitusneuvostosta.


Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


julkaisut srk

Lisää aiheesta:

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi