Tiistai 21.5.2019
"
Rakkaudessaan säälivänä Herra lunasti heidät vapaiksi, hän nosti ja kantoi heitä kaikkina menneinä päivinä. Jes. 63:9

​Uskomisen vapaus esillä suviseurojen avajaisissa

Uutiset 27.6.2014 15:35 | Katri Isopahkala
SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen avasi Pyhäjoen suviseurat kertoen keskusyhdistyksen kolminkertaisesta juhlavuodesta ja julkistaen uuden vuosikirjan.


 
SRK perustettiin 100 vuotta sitten Oulaisissa, Päivämies-lehti täyttää 60 vuotta ja ensimmäisen vuosikirjan julkaisemisesta on kulunut kolme vuosikymmentä.

Voittonen huomioi vuosikirjan tasakymmenet julkistamalla tervehdyksensä yhteydessä painotuoreen, vuoden 2014 kirjan Kristityn vapaus.

– Kirja pyrkii antamaan rikkaan ja monipuolisen kuvan siitä, mitä kristityn vapaus on ja ei ole, kuvaili Voittonen.
Vuosikirjassa käsitellään perustuslaissa määriteltyä uskonnonvapautta, josta on käyty viime aikoina julkista keskustelua.
 
Voittonen kertoi olevansa kiitollinen uskonnonvapaudesta, mutta ilmaisi samalla huolensa julistustyön tulevaisuudesta:

– Maassamme näyttää lisääntyvän ajattelu, jonka mukaan uskonto on yksityisasia. Uskontoa saisi harjoittaa vain yksin tai samaa uskoa tunnustavien ihmisen kanssa. Kristillisen uskon tunnustamis- ja julistamisvapaus kaventuu tämän ajattelun seurauksena.

Ilo kuuluu kaikille
 
Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi keskittyi omassa avajaispuheessaan seuratunnuksen sanomaan, enkelien paimenille tuomaan ilouutiseen.
 
– Paimenten kedolta on matkaa Pyhäjoen seurojen keskelle. Tänään on kuitenkin kuultavissa yhä uudelleen suviseurojen tunnuslauseen sanoma: ”Minä ilmoitan teille suuren ilon.”
 
Salmi palasi julkisuudessa käytyyn suvivirsikeskusteluun, jota hän pitää sivistyneen Suomen kansan keskuudessa hämmästyttävänä. Eikö enkelien tuoma ilo ole tarkoitettu kaikelle kansalle, kysyi Salmi.


 
Järjestäjien rukous
 
Pyhäjoen suviseurojen päätoimikunnan tervehdyksen tuonut Markku Veteläinen kertasi suviseurojen valmistelun vaiheita. Sydämelliset kiitoksensa Veteläinen esitti suviseurajärjestelyissä mukana olleille viranomaisille ja talkooväelle, Yppärin kyläläisiä unohtamatta.
 
Veteläinen kertoi, että laskelmien mukaan suviseurojen järjestämiseksi tehdään noin 100 henkilötyövuotta. Suurtapahtuman puitteet eivät kuitenkaan ole itsetarkoitus, vaan järjestäjien mielissä on pysynyt vuosien ajan seurojen ydin.
 
– Seurajärjestäjinä olemme rukoilleet aina kokousten alkaessa, että evankeliumin ilosanoma löytäisi mahdollisimman monen sydämeen.
 
Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

Lisää aiheesta:

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi