​Uskomisen vapaus esillä suviseurojen avajaisissa

Uutiset 27.6.2014 15:35 | Katri Isopahkala
SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen avasi Pyhäjoen suviseurat kertoen keskusyhdistyksen kolminkertaisesta juhlavuodesta ja julkistaen uuden vuosikirjan.


 
SRK perustettiin 100 vuotta sitten Oulaisissa, Päivämies-lehti täyttää 60 vuotta ja ensimmäisen vuosikirjan julkaisemisesta on kulunut kolme vuosikymmentä.

Voittonen huomioi vuosikirjan tasakymmenet julkistamalla tervehdyksensä yhteydessä painotuoreen, vuoden 2014 kirjan Kristityn vapaus.

– Kirja pyrkii antamaan rikkaan ja monipuolisen kuvan siitä, mitä kristityn vapaus on ja ei ole, kuvaili Voittonen.
Vuosikirjassa käsitellään perustuslaissa määriteltyä uskonnonvapautta, josta on käyty viime aikoina julkista keskustelua.
 
Voittonen kertoi olevansa kiitollinen uskonnonvapaudesta, mutta ilmaisi samalla huolensa julistustyön tulevaisuudesta:

– Maassamme näyttää lisääntyvän ajattelu, jonka mukaan uskonto on yksityisasia. Uskontoa saisi harjoittaa vain yksin tai samaa uskoa tunnustavien ihmisen kanssa. Kristillisen uskon tunnustamis- ja julistamisvapaus kaventuu tämän ajattelun seurauksena.

Ilo kuuluu kaikille
 
Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi keskittyi omassa avajaispuheessaan seuratunnuksen sanomaan, enkelien paimenille tuomaan ilouutiseen.
 
– Paimenten kedolta on matkaa Pyhäjoen seurojen keskelle. Tänään on kuitenkin kuultavissa yhä uudelleen suviseurojen tunnuslauseen sanoma: ”Minä ilmoitan teille suuren ilon.”
 
Salmi palasi julkisuudessa käytyyn suvivirsikeskusteluun, jota hän pitää sivistyneen Suomen kansan keskuudessa hämmästyttävänä. Eikö enkelien tuoma ilo ole tarkoitettu kaikelle kansalle, kysyi Salmi.


 
Järjestäjien rukous
 
Pyhäjoen suviseurojen päätoimikunnan tervehdyksen tuonut Markku Veteläinen kertasi suviseurojen valmistelun vaiheita. Sydämelliset kiitoksensa Veteläinen esitti suviseurajärjestelyissä mukana olleille viranomaisille ja talkooväelle, Yppärin kyläläisiä unohtamatta.
 
Veteläinen kertoi, että laskelmien mukaan suviseurojen järjestämiseksi tehdään noin 100 henkilötyövuotta. Suurtapahtuman puitteet eivät kuitenkaan ole itsetarkoitus, vaan järjestäjien mielissä on pysynyt vuosien ajan seurojen ydin.
 
– Seurajärjestäjinä olemme rukoilleet aina kokousten alkaessa, että evankeliumin ilosanoma löytäisi mahdollisimman monen sydämeen.
 
Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi