Suviseuraperjantain puheenvuorossa pohdittiin: Miksi Jeesuksen piti kuolla?

Uutiset 28.6.2014 13:41 | Päivi Martikainen


Rovasti Mauri Hyvärinen käytti Pyhäjoen suviseuroissa perjantai-iltana 27.6. puheenvuoron, jossa luodattiin laajasti uskomisen ydinsisältöä. Aiheena oli ”Kristuksen kuolema ja ylösnousemus – anteeksiantamuksen perusta”.  Puheenvuoro oli suunnattu erityisesti nuorille. Hyvärinen pyysi kuulijoita miettimään, mitä uskominen merkitsee juuri heille.
Puheenvuorossa palattiin pääsiäisen ajan tapahtumiin. Kristus kuoli, haudattiin ja nousi ylös, jotta Paavalin kirjeessään roomalaisille kuvaamat asiat olisivat totta: usko, vanhurskaus, rauha, armo, ilo, toivo ja kestävyys.

Paavali korosti erityisesti toivoa. Uskovalla on ikuisen elämän toivo: toivo siitä, että on matkalla taivaaseen. Uskovalla on kuitenkin toivo myös jo ajallisessa elämässä.

– Joskus koemme ahdinkoa ja meillä on koetuksia. Tuntuu vaikealta löytää oma paikka, oma tehtävä maailmassa. Joskus meitä askarruttavat toimeentulohuolet, opiskeluasiat, aviopuolison löytäminen ja monet muut asiat. Myös niitä varten hyvä Jumala on luvannut huolenpitonsa, antaahan hän sanansa mukaan meille tulevaisuuden ja toivon (Jer. 29:11), Hyvärinen totesi.Ainoa mahdollisuus 

– Miksi Jeesuksen oikein piti kuolla? Hyvärinen kysyi puheenvuorossaan ja vastasi:

– Tämä oli ainoa mahdollisuus: Kristuksen piti kuolla meidän syntiemme vuoksi.

Eroon Jumalasta joutuneille piti avata pääsy takaisin Jumalan yhteyteen. Kun yhdymme uskontunnustukseen, uskomme, että Jeesus nousi kolmantena päivänä kuolleista.

– Hän voitti pimeyden vallat ja kukisti kuoleman, puheenvuorossa vakuutettiin.

Jeesuksen oppilaat saivat tehtävän mennä kutsumaan kaikkia ihmisiä parannukseen ja uskoon. Ylösnousemuksen voima oli heidän turvanaan myös vaikeissa vaiheissa.

– Saman voiman turvin tehdään yhä evankeliumin työtä. Siitä ovat myös näiden suviseurojen vastuunkantajat saaneet voimia vaativaan tehtäväänsä. Ylösnousemus tuli, jotta mekin saisimme uskoa.

Anteeksiantamus on ydinasia 

– Mitä merkitsee, kun anteeksiantamusta saarnataan Jeesuksen nimessä ja veressä? Mauri Hyvärinen kysyi.

Hänen mukaansa Jeesus neuvoi tekemään niin, ja jo profeetat puhuivat Pietarin tavoin: joka uskoo Messiaaseen, saa hänen nimensä voimasta synnit anteeksi (Apt. 10: 42-43). Tämä saarna anteeksiantamuksesta on yhä Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemisen tärkeintä sisältöä.

Suviseuroissa rohkaistaan ihmisiä uskomaan, mutta suviseurojen jälkeen palataan arkeen. Hyvärinen kehotti kuulijoita miettimään, mitä evankeliumi merkitsee itse kunkin omassa arjessa.

Asioiden korjaaminen antaa voimaa elää uskovaisena. On tärkeää pyytää ja antaa anteeksi ja näin rohkaista toisiamme evankeliumilla.


Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi