Tiistai 21.5.2019
"
Rakkaudessaan säälivänä Herra lunasti heidät vapaiksi, hän nosti ja kantoi heitä kaikkina menneinä päivinä. Jes. 63:9

Suviseuraperjantain puheenvuorossa pohdittiin: Miksi Jeesuksen piti kuolla?

Uutiset 28.6.2014 13:41 | Päivi Martikainen


Rovasti Mauri Hyvärinen käytti Pyhäjoen suviseuroissa perjantai-iltana 27.6. puheenvuoron, jossa luodattiin laajasti uskomisen ydinsisältöä. Aiheena oli ”Kristuksen kuolema ja ylösnousemus – anteeksiantamuksen perusta”.  Puheenvuoro oli suunnattu erityisesti nuorille. Hyvärinen pyysi kuulijoita miettimään, mitä uskominen merkitsee juuri heille.
Puheenvuorossa palattiin pääsiäisen ajan tapahtumiin. Kristus kuoli, haudattiin ja nousi ylös, jotta Paavalin kirjeessään roomalaisille kuvaamat asiat olisivat totta: usko, vanhurskaus, rauha, armo, ilo, toivo ja kestävyys.

Paavali korosti erityisesti toivoa. Uskovalla on ikuisen elämän toivo: toivo siitä, että on matkalla taivaaseen. Uskovalla on kuitenkin toivo myös jo ajallisessa elämässä.

– Joskus koemme ahdinkoa ja meillä on koetuksia. Tuntuu vaikealta löytää oma paikka, oma tehtävä maailmassa. Joskus meitä askarruttavat toimeentulohuolet, opiskeluasiat, aviopuolison löytäminen ja monet muut asiat. Myös niitä varten hyvä Jumala on luvannut huolenpitonsa, antaahan hän sanansa mukaan meille tulevaisuuden ja toivon (Jer. 29:11), Hyvärinen totesi.Ainoa mahdollisuus 

– Miksi Jeesuksen oikein piti kuolla? Hyvärinen kysyi puheenvuorossaan ja vastasi:

– Tämä oli ainoa mahdollisuus: Kristuksen piti kuolla meidän syntiemme vuoksi.

Eroon Jumalasta joutuneille piti avata pääsy takaisin Jumalan yhteyteen. Kun yhdymme uskontunnustukseen, uskomme, että Jeesus nousi kolmantena päivänä kuolleista.

– Hän voitti pimeyden vallat ja kukisti kuoleman, puheenvuorossa vakuutettiin.

Jeesuksen oppilaat saivat tehtävän mennä kutsumaan kaikkia ihmisiä parannukseen ja uskoon. Ylösnousemuksen voima oli heidän turvanaan myös vaikeissa vaiheissa.

– Saman voiman turvin tehdään yhä evankeliumin työtä. Siitä ovat myös näiden suviseurojen vastuunkantajat saaneet voimia vaativaan tehtäväänsä. Ylösnousemus tuli, jotta mekin saisimme uskoa.

Anteeksiantamus on ydinasia 

– Mitä merkitsee, kun anteeksiantamusta saarnataan Jeesuksen nimessä ja veressä? Mauri Hyvärinen kysyi.

Hänen mukaansa Jeesus neuvoi tekemään niin, ja jo profeetat puhuivat Pietarin tavoin: joka uskoo Messiaaseen, saa hänen nimensä voimasta synnit anteeksi (Apt. 10: 42-43). Tämä saarna anteeksiantamuksesta on yhä Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemisen tärkeintä sisältöä.

Suviseuroissa rohkaistaan ihmisiä uskomaan, mutta suviseurojen jälkeen palataan arkeen. Hyvärinen kehotti kuulijoita miettimään, mitä evankeliumi merkitsee itse kunkin omassa arjessa.

Asioiden korjaaminen antaa voimaa elää uskovaisena. On tärkeää pyytää ja antaa anteeksi ja näin rohkaista toisiamme evankeliumilla.


Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

Lisää aiheesta:

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi