Torstai 20.6.2019
"
Kiitetty olet sinä, Herra, meidän isiemme Jumala, ylistetty ja korkealle korotettu ikuisesti. Dan. 3:52 (apokr.)

SRK:n vuosikokous valitsi uuden jäsenen johtokuntaan ja toimitusneuvostoon

Uutiset 28.6.2014 15:02 | Päivämies-verkkolehti


SRK:n vuosikokous pidettiin Pyhäjoen kirkossa lauantaina 28.6. Kokouksessa kuultiin juhlaesitelmä ”SRK 100 vuotta” ja käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Vuosikokouksessa valittiin myös uusi jäsen sekä johtokuntaan että toimitusneuvostoon erovuoroisten tilalle.
SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen käytti vuosikokouksessa erovuoronsa ja jäi pois johtokunnasta ja puheenjohtajan tehtävästä. Voittosen tilalle vuosikokous valitsi johtokuntaan Jukka Lehdon Pudasjärveltä. Johtokunta valitsee keskuudestaan uuden puheenjohtajan järjestäytymiskokouksessaan tänään. Toimitusneuvostoon uudeksi jäseneksi valittiin Aarno Sassi erovuoronsa käyttäneen Pekka Tervon tilalle. 

Kaksinkertainen juhlavuosi

Voittonen kertoi vuosikokouksen tervetulopuheessaan, että vanhoillislestadiolainen kristillisyys viettää parhaillaan kaksinkertaista juhlavuotta: SRK:n perustamisesta on kulunut 100 vuotta ja Päivämiehen perustamisesta 60 vuotta. Puheenvuorossa tuotiin esille myös vuonna 2005 Perhon vuosikokouksessa esitetty julkilausuma, jossa korostettiin Raamatun arvovallan merkitystä.

Juhlaesitelmässään kustannuspäällikkö Ari-Pekka Palola kertoi SRK:n perustamisvaiheesta ja lähtökohdista. SRK perustettiin Oulaisten vuosikokouksessa 1914. Lähtökohtana oli se, että keskusyhdistyksen kautta voitiin hoitaa vanhoillislestadiolaisen kristillisyyden yleisiä asioita ja taloutta. Tehtävänä oli toimia yhdyssiteenä ja neuvonantajana rauhanyhdistyksille.

SRK:n toiminta on laajaa

Pääsihteeri Juha Kaarivaaran johdolla käsiteltiin SRK:n vuosikertomus vuodelta 2013. Vuosikertomuksessa tuli vahvasi esille lähetystyön sekä lapsi- ja nuorisotyön merkitys ja laajuus. Toimitusneuvoston puheenjohtaja Pekka Tervo esitteli julkaisutyötä.

Ari-Pekka Palola toi terveisiä Siionin laulujen laulukirjauudistuksen tilanteesta. Uudistus on herättänyt paljon keskustelua rauhanyhdistyksissä. Palola kertoi hankkeen taustoista, periaatteista ja jatkosuunnitelmasta.

Talouspäällikkö Senja Koivukangas esitteli SRK:n taloutta, johon ei ole tullut suuria muutoksia. Koivukangas kiitti rauhanyhdistyksiä leirityön tukialuelahjoituksista. Vuoden 2013 tulos jäi ylijäämäiseksi, mihin vaikuttivat osaltaan testamenttilahjoitukset ja Kuusamon leirikeskuksen myynti.

Ensi vuonna keskeistä perustyö

Vuoden 2015 toimintasuunnitelmassa korostui ajatus, että tavoitteena on keskittyä perustyöhön paikallisissa rauhanyhdistyksissä. Tämän johdosta SRK:n alueellista työtä kehitetään niin, että se palvelisi entistä paremmin jäsenyhdistyksiä. Pyrkimyksenä on selkiyttää eri toimijoiden vastuunjakoa, karsia päällekkäisyyksiä ja parantaa tiedonkulkua. Kotimaan lähetysseuroja pyritään suuntamaan entistä enemmän alueille, joissa rauhanyhdistysten toimintaa ei juuri ole.
 
Vuonna 2015 SRK järjestää 47 rippikoululeiriä, joista yksi on erityisrippikoululeiri ja kaksi eräleiriä.
 
Toimintasuunnitelmassa tuli esille, että kirjojen ja äänitteiden markkinointia kehitetään. Keskeinen rooli markkinoinnissa on rauhanyhdistysten julkaisuvastaavilla.

Tulevat suviseurat tarkastelussa
 
Vuosikokouksessa käsiteltiin myös tulevien suviseurojen järjestelyvuoroja. Pekka Uljas esitteli vuoden 2018 suviseurajärjestelyjä. Vuosikokous hyväksyi vuoden 2018 suviseurat Äänekoskelle. Sitä ennen suviseurat järjestetään Vaasassa, Torniossa ja Porissa.
 
Vuosikokoukseen osallistui 329 henkilöä 159 rauhanyhdistyksestä. Kokouksen puheenjohtajana toimivat Matti Määttä ja Johannes Leppänen ja sihteerinä Pekka Kainua ja Leo Paaso.


Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


srk vuosikokous pyhäjoki

Lisää aiheesta:

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi