Tiistai 22.10.2019
"
"Kuule, Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi." 5 Moos. 6:4-5

SRK:n vuosikokous valitsi uuden jäsenen johtokuntaan ja toimitusneuvostoon

Uutiset 28.6.2014 15:02 | Päivämies-verkkolehti


SRK:n vuosikokous pidettiin Pyhäjoen kirkossa lauantaina 28.6. Kokouksessa kuultiin juhlaesitelmä ”SRK 100 vuotta” ja käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Vuosikokouksessa valittiin myös uusi jäsen sekä johtokuntaan että toimitusneuvostoon erovuoroisten tilalle.
SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen käytti vuosikokouksessa erovuoronsa ja jäi pois johtokunnasta ja puheenjohtajan tehtävästä. Voittosen tilalle vuosikokous valitsi johtokuntaan Jukka Lehdon Pudasjärveltä. Johtokunta valitsee keskuudestaan uuden puheenjohtajan järjestäytymiskokouksessaan tänään. Toimitusneuvostoon uudeksi jäseneksi valittiin Aarno Sassi erovuoronsa käyttäneen Pekka Tervon tilalle. 

Kaksinkertainen juhlavuosi

Voittonen kertoi vuosikokouksen tervetulopuheessaan, että vanhoillislestadiolainen kristillisyys viettää parhaillaan kaksinkertaista juhlavuotta: SRK:n perustamisesta on kulunut 100 vuotta ja Päivämiehen perustamisesta 60 vuotta. Puheenvuorossa tuotiin esille myös vuonna 2005 Perhon vuosikokouksessa esitetty julkilausuma, jossa korostettiin Raamatun arvovallan merkitystä.

Juhlaesitelmässään kustannuspäällikkö Ari-Pekka Palola kertoi SRK:n perustamisvaiheesta ja lähtökohdista. SRK perustettiin Oulaisten vuosikokouksessa 1914. Lähtökohtana oli se, että keskusyhdistyksen kautta voitiin hoitaa vanhoillislestadiolaisen kristillisyyden yleisiä asioita ja taloutta. Tehtävänä oli toimia yhdyssiteenä ja neuvonantajana rauhanyhdistyksille.

SRK:n toiminta on laajaa

Pääsihteeri Juha Kaarivaaran johdolla käsiteltiin SRK:n vuosikertomus vuodelta 2013. Vuosikertomuksessa tuli vahvasi esille lähetystyön sekä lapsi- ja nuorisotyön merkitys ja laajuus. Toimitusneuvoston puheenjohtaja Pekka Tervo esitteli julkaisutyötä.

Ari-Pekka Palola toi terveisiä Siionin laulujen laulukirjauudistuksen tilanteesta. Uudistus on herättänyt paljon keskustelua rauhanyhdistyksissä. Palola kertoi hankkeen taustoista, periaatteista ja jatkosuunnitelmasta.

Talouspäällikkö Senja Koivukangas esitteli SRK:n taloutta, johon ei ole tullut suuria muutoksia. Koivukangas kiitti rauhanyhdistyksiä leirityön tukialuelahjoituksista. Vuoden 2013 tulos jäi ylijäämäiseksi, mihin vaikuttivat osaltaan testamenttilahjoitukset ja Kuusamon leirikeskuksen myynti.

Ensi vuonna keskeistä perustyö

Vuoden 2015 toimintasuunnitelmassa korostui ajatus, että tavoitteena on keskittyä perustyöhön paikallisissa rauhanyhdistyksissä. Tämän johdosta SRK:n alueellista työtä kehitetään niin, että se palvelisi entistä paremmin jäsenyhdistyksiä. Pyrkimyksenä on selkiyttää eri toimijoiden vastuunjakoa, karsia päällekkäisyyksiä ja parantaa tiedonkulkua. Kotimaan lähetysseuroja pyritään suuntamaan entistä enemmän alueille, joissa rauhanyhdistysten toimintaa ei juuri ole.
 
Vuonna 2015 SRK järjestää 47 rippikoululeiriä, joista yksi on erityisrippikoululeiri ja kaksi eräleiriä.
 
Toimintasuunnitelmassa tuli esille, että kirjojen ja äänitteiden markkinointia kehitetään. Keskeinen rooli markkinoinnissa on rauhanyhdistysten julkaisuvastaavilla.

Tulevat suviseurat tarkastelussa
 
Vuosikokouksessa käsiteltiin myös tulevien suviseurojen järjestelyvuoroja. Pekka Uljas esitteli vuoden 2018 suviseurajärjestelyjä. Vuosikokous hyväksyi vuoden 2018 suviseurat Äänekoskelle. Sitä ennen suviseurat järjestetään Vaasassa, Torniossa ja Porissa.
 
Vuosikokoukseen osallistui 329 henkilöä 159 rauhanyhdistyksestä. Kokouksen puheenjohtajana toimivat Matti Määttä ja Johannes Leppänen ja sihteerinä Pekka Kainua ja Leo Paaso.


Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


srk vuosikokous pyhäjoki

Lisää aiheesta:

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi