Puhujien kokouksessa puhuttiin Jumalan seurakunnasta

Uutiset 29.6.2014 10:35 | Pekka Aittakumpu
Suviseurojen yhteydessä perjantaina pidettyyn puhujien ja seurakuntavanhinten kokoukseen osallistui 1 312 henkeä. Kokouksessa alusti kirkkoherra Jorma Hoppa aiheesta Jumalan seurakunta.
Kokouksen alkuhartaudessa rovasti Teuvo Aho puhui muistutti, että Jumalan sana ei muutu ajan mukana. Silti se on aina elävää ja tuoretta. Olavi Voittonen totesi avauspuheenvuorossaan, että yhteiskuntaamme riisutaan monin tavoin kristillisestä perinteestä.

– Käsitys niin sanotusta sukupuolineutraalista avioliitosta pyrkii jyräämään kristillisen avioliittokäsityksen. Murehdimme tätä kehitystä ja rukoilemme Jumalan varjelusta.



Voittonen kertoi, että kristillisyyden piirissä on viime aikoina iloittu lähetystyön etenemisestä. Uusia ulkolähetystyön kohteita ovat Senegal ja Ecuador, joiden liput nyt liehuvat suviseuroissa.

– Kun katsomme näitä lippuja, se merkitsee samalle haastetta ranskan ja espanjan kielen tarpeisiin. Lähetystyössä meillä alkaa olla pulaa myös saksan, ruotsin ja venäjän taitajista.

Voittonen rohkaisi erityisesti nuoria puhujia opiskelemaan kieliä lähetystyönkin näkökulmasta. 

Alustusta seuranneissa puheenvuoroissa tarkasteltiin laajasti ja monipuolisesti alustuksessa esillä olleita käsitteitä Jumalan seurakunta ja Jumalan valtakunta. Sananpalvelijan on tärkeää tietää, milloin nämä käsitteet merkitsevät samaa ja milloin niiden merkityksessä on eroa.

Arto Mäkinen rohkaisi pitämään saarnoissa esillä Jumalan valtakuntaa ja muistutti, että se oli Jeesuksenkin saarnojen keskeinen aihe. Monet puheenvuoron käyttäjät puhuivat Jeesuksen ja hänen seurakuntansa välisestä suhteesta. He totesivat, että saarnaajan on tärkeää pitää puheissaan esillä molempia.

– Ajattelen, että sanoma ylösnousseesta Herrasta Jeesuksesta, uskon ainoasta kohteesta, ei koskaan vie poispäin Jumalan elävästä seurakunnasta ja Jumalan valtakunnan todellisesta olemuksesta, sanoi Erkki Piri.

– Mitä enemmän puhumme Kristuksesta ja hänen sovitustyöstään sitä läheisemmäksi ja rakkaammaksi tulee Jumalan seurakunta ja Jumalan valtakunnan todellinen olemus.

Lue aiheesta lisää 9.7. ilmestyvästä Päivämiehestä.

Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi