Tiistai 21.5.2019
"
Rakkaudessaan säälivänä Herra lunasti heidät vapaiksi, hän nosti ja kantoi heitä kaikkina menneinä päivinä. Jes. 63:9

Puhujien kokouksessa puhuttiin Jumalan seurakunnasta

Uutiset 29.6.2014 10:35 | Pekka Aittakumpu
Suviseurojen yhteydessä perjantaina pidettyyn puhujien ja seurakuntavanhinten kokoukseen osallistui 1 312 henkeä. Kokouksessa alusti kirkkoherra Jorma Hoppa aiheesta Jumalan seurakunta.
Kokouksen alkuhartaudessa rovasti Teuvo Aho puhui muistutti, että Jumalan sana ei muutu ajan mukana. Silti se on aina elävää ja tuoretta. Olavi Voittonen totesi avauspuheenvuorossaan, että yhteiskuntaamme riisutaan monin tavoin kristillisestä perinteestä.

– Käsitys niin sanotusta sukupuolineutraalista avioliitosta pyrkii jyräämään kristillisen avioliittokäsityksen. Murehdimme tätä kehitystä ja rukoilemme Jumalan varjelusta.Voittonen kertoi, että kristillisyyden piirissä on viime aikoina iloittu lähetystyön etenemisestä. Uusia ulkolähetystyön kohteita ovat Senegal ja Ecuador, joiden liput nyt liehuvat suviseuroissa.

– Kun katsomme näitä lippuja, se merkitsee samalle haastetta ranskan ja espanjan kielen tarpeisiin. Lähetystyössä meillä alkaa olla pulaa myös saksan, ruotsin ja venäjän taitajista.

Voittonen rohkaisi erityisesti nuoria puhujia opiskelemaan kieliä lähetystyönkin näkökulmasta. 

Alustusta seuranneissa puheenvuoroissa tarkasteltiin laajasti ja monipuolisesti alustuksessa esillä olleita käsitteitä Jumalan seurakunta ja Jumalan valtakunta. Sananpalvelijan on tärkeää tietää, milloin nämä käsitteet merkitsevät samaa ja milloin niiden merkityksessä on eroa.

Arto Mäkinen rohkaisi pitämään saarnoissa esillä Jumalan valtakuntaa ja muistutti, että se oli Jeesuksenkin saarnojen keskeinen aihe. Monet puheenvuoron käyttäjät puhuivat Jeesuksen ja hänen seurakuntansa välisestä suhteesta. He totesivat, että saarnaajan on tärkeää pitää puheissaan esillä molempia.

– Ajattelen, että sanoma ylösnousseesta Herrasta Jeesuksesta, uskon ainoasta kohteesta, ei koskaan vie poispäin Jumalan elävästä seurakunnasta ja Jumalan valtakunnan todellisesta olemuksesta, sanoi Erkki Piri.

– Mitä enemmän puhumme Kristuksesta ja hänen sovitustyöstään sitä läheisemmäksi ja rakkaammaksi tulee Jumalan seurakunta ja Jumalan valtakunnan todellinen olemus.

Lue aiheesta lisää 9.7. ilmestyvästä Päivämiehestä.

Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi