Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

SRK:n uudeksi puheenjohtajaksi Viljo Juntunen

Uutiset 28.6.2014 17:31 | päivitetty 10.7.2014 13:56 | Hanna Kallunki


Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunta järjestäytyi Pyhäjoen suviseuroissa vuosikokouksen jälkeen tänään 28.6. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin teologian tohtori, rovasti Viljo Juntunen Oulusta.
Juntunen, 70, on eläkkeellä Ranuan kirkkoherran virasta, jossa hän toimi lähes 35 vuotta. Hän on ollut myös useissa kirkon luottamustehtävissä, muun muassa Oulun tuomiokapitulin asessorina kuusi vuotta ja lääninrovastina 13 vuotta. Myös kirkolliskokousedustajana hän on ollut yhden kauden. 

Juntunen on ollut SRK:n johtokunnan jäsenenä vuodesta 1989 saakka. Ranuan kristillisen kansanopiston johtokunnan puheenjohtajana hän on toiminut noin 24 vuotta.

Juntusen mielestä puheenjohtajan vaihtuminen ei juurikaan vaikuta vanhoillislestadiolaisen kristillisyyden elämään.

– Jatketaan rauhallisesti eteenpäin. Uskovaiset uskovat, niin kuin ennenkin ovat uskoneet. Oppi ei muutu, opetus ei muutu. Mutta tietysti me keskustelemme, onko joitakin käytännön asioita, joissa me voimme kehittää toimintaamme. Pidän tärkeänä, että erilaisissa ongelmatilanteissa voidaan keskustella asioista armollisella ja anteeksiantavaisella mielellä.

– Pyydän uskovaisten esirukouksia tähän tehtävään. Olen hämmentynyt ja tunnen itseni pieneksi tämän tehtävän edessä. Aika turvallisella mielellä minä kuitenkin tässä olen. 

Juntunen seuraa tehtävässä pitkäaikaista puheenjohtajaa Olavi Voittosta.


Kuvassa SRK:n johtokunnan puheenjohtajat, Matti Taskila (vas.), Viljo Juntunen ja Valde Palola. 


Ensimmäiseksi SRK:n johtokunnan varapuheenjohtajaksi valittiin rehtori Matti Taskila Kannuksesta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi kenttärovasti Valde Palola Helsingistä. 

SRK:n työvaliokunnassa jatkavat rakennusinsinööri Vesa Jokitalo Haukiputaalta, kuntayhtymänjohtaja Hannu Kallunki ja uutena jäsenenä aloittaa kenttärovasti Juhani Liukkonen

Aikaisemmin tänään SRK:n vuosikokous valitsi johtokunnan uudeksi jäseneksi rehtori Jukka Lehdon Pudasjärveltä. SRK:n johtokuntaan kuuluu 24 jäsentä. 

Lue myös:

SRK:n vuosikokous valitsi uuden jäsenen johtokuntaan ja toimitusneuvostoon

Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


srk puheenjohtaja

Lisää aiheesta:


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi