Perjantai 22.11.2019
"
Me katoamme kuin uni aamun tullen, kuin ruoho, joka hetken kukoistaa, joka vielä aamulla viheriöi mutta illaksi kuivuu ja kuihtuu pois. Ps. 90:5-6

SRK:n uudeksi puheenjohtajaksi Viljo Juntunen

Uutiset 28.6.2014 17:31 | päivitetty 11.12.2018 13:16 | Hanna Kallunki


Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunta järjestäytyi Pyhäjoen suviseuroissa vuosikokouksen jälkeen tänään 28.6. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin teologian tohtori, rovasti Viljo Juntunen Oulusta.
Juntunen, 70, on eläkkeellä Ranuan kirkkoherran virasta, jossa hän toimi lähes 35 vuotta. Hän on ollut myös useissa kirkon luottamustehtävissä, muun muassa Oulun tuomiokapitulin asessorina kuusi vuotta ja lääninrovastina 13 vuotta. Myös kirkolliskokousedustajana hän on ollut yhden kauden. 

Juntunen on ollut SRK:n johtokunnan jäsenenä vuodesta 1989 saakka. Ranuan kristillisen kansanopiston johtokunnan puheenjohtajana hän on toiminut noin 24 vuotta.

Juntusen mielestä puheenjohtajan vaihtuminen ei juurikaan vaikuta vanhoillislestadiolaisen kristillisyyden elämään.

– Jatketaan rauhallisesti eteenpäin. Uskovaiset uskovat, niin kuin ennenkin ovat uskoneet. Oppi ei muutu, opetus ei muutu. Mutta tietysti me keskustelemme, onko joitakin käytännön asioita, joissa me voimme kehittää toimintaamme. Pidän tärkeänä, että erilaisissa ongelmatilanteissa voidaan keskustella asioista armollisella ja anteeksiantavaisella mielellä.

– Pyydän uskovaisten esirukouksia tähän tehtävään. Olen hämmentynyt ja tunnen itseni pieneksi tämän tehtävän edessä. Aika turvallisella mielellä minä kuitenkin tässä olen. 

Juntunen seuraa tehtävässä pitkäaikaista puheenjohtajaa Olavi Voittosta.


Kuvassa SRK:n johtokunnan puheenjohtajat, Matti Taskila (vas.), Viljo Juntunen ja Valde Palola. 


Ensimmäiseksi SRK:n johtokunnan varapuheenjohtajaksi valittiin rehtori Matti Taskila Kannuksesta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi kenttärovasti Valde Palola Helsingistä. 

SRK:n työvaliokunnassa jatkavat rakennusinsinööri Vesa Jokitalo Haukiputaalta, kuntayhtymänjohtaja Hannu Kallunki ja uutena jäsenenä aloittaa kenttärovasti Juhani Liukkonen

Aikaisemmin tänään SRK:n vuosikokous valitsi johtokunnan uudeksi jäseneksi rehtori Jukka Lehdon Pudasjärveltä. SRK:n johtokuntaan kuuluu 24 jäsentä. 

Lue myös:

SRK:n vuosikokous valitsi uuden jäsenen johtokuntaan ja toimitusneuvostoon

Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


srk puheenjohtaja

Lisää aiheesta:

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi