Lauantai 17.11.2018
"
"He eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia." Luuk. 20:36

SRK:n uudeksi puheenjohtajaksi Viljo Juntunen

Uutiset 28.6.2014 17:31 | päivitetty 10.7.2014 13:56 | Hanna Kallunki


Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunta järjestäytyi Pyhäjoen suviseuroissa vuosikokouksen jälkeen tänään 28.6. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin teologian tohtori, rovasti Viljo Juntunen Oulusta.
Juntunen, 70, on eläkkeellä Ranuan kirkkoherran virasta, jossa hän toimi lähes 35 vuotta. Hän on ollut myös useissa kirkon luottamustehtävissä, muun muassa Oulun tuomiokapitulin asessorina kuusi vuotta ja lääninrovastina 13 vuotta. Myös kirkolliskokousedustajana hän on ollut yhden kauden. 

Juntunen on ollut SRK:n johtokunnan jäsenenä vuodesta 1989 saakka. Ranuan kristillisen kansanopiston johtokunnan puheenjohtajana hän on toiminut noin 24 vuotta.

Juntusen mielestä puheenjohtajan vaihtuminen ei juurikaan vaikuta vanhoillislestadiolaisen kristillisyyden elämään.

– Jatketaan rauhallisesti eteenpäin. Uskovaiset uskovat, niin kuin ennenkin ovat uskoneet. Oppi ei muutu, opetus ei muutu. Mutta tietysti me keskustelemme, onko joitakin käytännön asioita, joissa me voimme kehittää toimintaamme. Pidän tärkeänä, että erilaisissa ongelmatilanteissa voidaan keskustella asioista armollisella ja anteeksiantavaisella mielellä.

– Pyydän uskovaisten esirukouksia tähän tehtävään. Olen hämmentynyt ja tunnen itseni pieneksi tämän tehtävän edessä. Aika turvallisella mielellä minä kuitenkin tässä olen. 

Juntunen seuraa tehtävässä pitkäaikaista puheenjohtajaa Olavi Voittosta.


Kuvassa SRK:n johtokunnan puheenjohtajat, Matti Taskila (vas.), Viljo Juntunen ja Valde Palola. 


Ensimmäiseksi SRK:n johtokunnan varapuheenjohtajaksi valittiin rehtori Matti Taskila Kannuksesta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi kenttärovasti Valde Palola Helsingistä. 

SRK:n työvaliokunnassa jatkavat rakennusinsinööri Vesa Jokitalo Haukiputaalta, kuntayhtymänjohtaja Hannu Kallunki ja uutena jäsenenä aloittaa kenttärovasti Juhani Liukkonen

Aikaisemmin tänään SRK:n vuosikokous valitsi johtokunnan uudeksi jäseneksi rehtori Jukka Lehdon Pudasjärveltä. SRK:n johtokuntaan kuuluu 24 jäsentä. 

Lue myös:

SRK:n vuosikokous valitsi uuden jäsenen johtokuntaan ja toimitusneuvostoon

Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


srk puheenjohtaja

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi