Torstai 23.5.2019
"
Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Joh. 13:34

SRK:n uudeksi puheenjohtajaksi Viljo Juntunen

Uutiset 28.6.2014 17:31 | päivitetty 11.12.2018 13:16 | Hanna Kallunki


Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunta järjestäytyi Pyhäjoen suviseuroissa vuosikokouksen jälkeen tänään 28.6. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin teologian tohtori, rovasti Viljo Juntunen Oulusta.
Juntunen, 70, on eläkkeellä Ranuan kirkkoherran virasta, jossa hän toimi lähes 35 vuotta. Hän on ollut myös useissa kirkon luottamustehtävissä, muun muassa Oulun tuomiokapitulin asessorina kuusi vuotta ja lääninrovastina 13 vuotta. Myös kirkolliskokousedustajana hän on ollut yhden kauden. 

Juntunen on ollut SRK:n johtokunnan jäsenenä vuodesta 1989 saakka. Ranuan kristillisen kansanopiston johtokunnan puheenjohtajana hän on toiminut noin 24 vuotta.

Juntusen mielestä puheenjohtajan vaihtuminen ei juurikaan vaikuta vanhoillislestadiolaisen kristillisyyden elämään.

– Jatketaan rauhallisesti eteenpäin. Uskovaiset uskovat, niin kuin ennenkin ovat uskoneet. Oppi ei muutu, opetus ei muutu. Mutta tietysti me keskustelemme, onko joitakin käytännön asioita, joissa me voimme kehittää toimintaamme. Pidän tärkeänä, että erilaisissa ongelmatilanteissa voidaan keskustella asioista armollisella ja anteeksiantavaisella mielellä.

– Pyydän uskovaisten esirukouksia tähän tehtävään. Olen hämmentynyt ja tunnen itseni pieneksi tämän tehtävän edessä. Aika turvallisella mielellä minä kuitenkin tässä olen. 

Juntunen seuraa tehtävässä pitkäaikaista puheenjohtajaa Olavi Voittosta.


Kuvassa SRK:n johtokunnan puheenjohtajat, Matti Taskila (vas.), Viljo Juntunen ja Valde Palola. 


Ensimmäiseksi SRK:n johtokunnan varapuheenjohtajaksi valittiin rehtori Matti Taskila Kannuksesta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi kenttärovasti Valde Palola Helsingistä. 

SRK:n työvaliokunnassa jatkavat rakennusinsinööri Vesa Jokitalo Haukiputaalta, kuntayhtymänjohtaja Hannu Kallunki ja uutena jäsenenä aloittaa kenttärovasti Juhani Liukkonen

Aikaisemmin tänään SRK:n vuosikokous valitsi johtokunnan uudeksi jäseneksi rehtori Jukka Lehdon Pudasjärveltä. SRK:n johtokuntaan kuuluu 24 jäsentä. 

Lue myös:

SRK:n vuosikokous valitsi uuden jäsenen johtokuntaan ja toimitusneuvostoon

Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


srk puheenjohtaja

Lisää aiheesta:

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi