Keskiviikko 20.3.2019
"
Jumala ei näet ole kutsunut meitä elämään synnillistä, vaan pyhää elämää. 1 Tess. 4:7

SRK:n uudeksi puheenjohtajaksi Viljo Juntunen

Uutiset 28.6.2014 17:31 | päivitetty 11.12.2018 13:16 | Hanna Kallunki


Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunta järjestäytyi Pyhäjoen suviseuroissa vuosikokouksen jälkeen tänään 28.6. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin teologian tohtori, rovasti Viljo Juntunen Oulusta.
Juntunen, 70, on eläkkeellä Ranuan kirkkoherran virasta, jossa hän toimi lähes 35 vuotta. Hän on ollut myös useissa kirkon luottamustehtävissä, muun muassa Oulun tuomiokapitulin asessorina kuusi vuotta ja lääninrovastina 13 vuotta. Myös kirkolliskokousedustajana hän on ollut yhden kauden. 

Juntunen on ollut SRK:n johtokunnan jäsenenä vuodesta 1989 saakka. Ranuan kristillisen kansanopiston johtokunnan puheenjohtajana hän on toiminut noin 24 vuotta.

Juntusen mielestä puheenjohtajan vaihtuminen ei juurikaan vaikuta vanhoillislestadiolaisen kristillisyyden elämään.

– Jatketaan rauhallisesti eteenpäin. Uskovaiset uskovat, niin kuin ennenkin ovat uskoneet. Oppi ei muutu, opetus ei muutu. Mutta tietysti me keskustelemme, onko joitakin käytännön asioita, joissa me voimme kehittää toimintaamme. Pidän tärkeänä, että erilaisissa ongelmatilanteissa voidaan keskustella asioista armollisella ja anteeksiantavaisella mielellä.

– Pyydän uskovaisten esirukouksia tähän tehtävään. Olen hämmentynyt ja tunnen itseni pieneksi tämän tehtävän edessä. Aika turvallisella mielellä minä kuitenkin tässä olen. 

Juntunen seuraa tehtävässä pitkäaikaista puheenjohtajaa Olavi Voittosta.


Kuvassa SRK:n johtokunnan puheenjohtajat, Matti Taskila (vas.), Viljo Juntunen ja Valde Palola. 


Ensimmäiseksi SRK:n johtokunnan varapuheenjohtajaksi valittiin rehtori Matti Taskila Kannuksesta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi kenttärovasti Valde Palola Helsingistä. 

SRK:n työvaliokunnassa jatkavat rakennusinsinööri Vesa Jokitalo Haukiputaalta, kuntayhtymänjohtaja Hannu Kallunki ja uutena jäsenenä aloittaa kenttärovasti Juhani Liukkonen

Aikaisemmin tänään SRK:n vuosikokous valitsi johtokunnan uudeksi jäseneksi rehtori Jukka Lehdon Pudasjärveltä. SRK:n johtokuntaan kuuluu 24 jäsentä. 

Lue myös:

SRK:n vuosikokous valitsi uuden jäsenen johtokuntaan ja toimitusneuvostoon

Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


srk puheenjohtaja

Lisää aiheesta:

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi