Keskiviikko 14.11.2018
"
Minut itseni uhrataan jo pian, lähtöni hetki on tullut. Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni. 2 Tim. 4:6-7

Suviseurajumalanpalveluksessa annettiin kotiläksy: käydään kylässä

Uutiset 30.6.2014 11:09 | päivitetty 11.1.2018 09:52 | Kati Kanto


Sunnuntaiaamuna seura­-alueella on vielä hiljaista, isossa teltassa vara valita paikka. Aurinko paistaa, on seurojen lämpimin päivä. Ihmisiä saapuu vähitellen telttaan, on alkamassa sunnuntaiaamun sanajumalanpalvelus.
Jumalanpalveluksen liturgina toimii Jorma Niinikoski ja saarnan pitää Mikko Kinnunen. Kinnunen puhuu Luukkaan evankeliumin 19. luvun pohjalta. Tekstisssä kerrotaan, kuinka Jeesus saapuu Jerikon kaupunkiin ja kyläilee tullimies Sakkeuksen kodissa.
 
Sakkeus oli mies, joka oli kansan epäsuosiossa, olihan hän tullimiesten esimiehen ominaisuudessa kiskonut kansalaisilta ylimääräistä rahaa tavallisten verojen lisäksi ja laittanut sitä omaan taskuunsa. Rahanahneus oli sokaissut hänet. Sakkeuksen omatunto oli kuitenkin herännyt ja hän ajatteli, että kenties Jeesus voisi auttaa häntä.
 
Sakkeus haluaa tavata Jeesuksen. Hän oli pienikokoisuutensa vuoksi kiivennyt viikunapuuhun nähdäkseen Jeesuksen. Jeesus pysähtyi, kutsui Sakkeusta nimeltä ja sanoi hänelle tulevansa käymään kylässä tämän kodissa.
 
Ihmiset paheksuivat tätä. Jeesus meni kuitenkin aina sellaisten luo, jotka olivat halveksittuja ja vihattuja, aivan kuten syntinen nainen, Mikko Kinnunen totesi puheessaan. Kun Sakkeus sai syntinsä anteeksi, hän katui entistä elämäänsä ja lupasi lahjoittaa puolet omaisuudestaan köyhille. Hän sanoi myös antavansa kaksinkertaisesti niille, joilta oli ottanut rahaa väärin perustein.


 
Kinnunen kehottaa meitä jumalanpalvelusvieraitakin käymään kylässä ja muistamaan erityisesti niitä, joita ei yhteiskunnassamme arvosteta.
 
– Annankin teille kotiläksyn: käykää sellaisessa kodissa kylässä, jossa ette ole jostain syystä ehtineet käydä, sellaistenkin, joita kohtaan on voinut olla tarpeettomia ennakkoluuloja. Viekää terveisiä näistä suviseuroista, toimittakaa näin enkelin sanansaattajan virkaa, Kinnunen kehotti puheessaan.

 

Mutasen perhe oli tullut suviseuroihin Paltamon Mieslahdesta. Perheen äiti Aino Mutanen kertoi, että perheellä on muodostunut perinteeksi tulla sekä maakunnallisissa että suviseuroissa koko perheellä kuuntelemaan jumalanpalvelusta isoon telttaan. Lapset viestittelevät kännyköillä, missä vanhemmat ja nuorimmat lapset istuvat ja tulevat heidän luokseen. Saarnasta Ainolle jäi mieleen kotiläksy, se, että olisi tärkeä kyläillä toisten luona. Sen huomaa täällä suviseuroissakin, kuinka tärkeä on tavata muita perheitä ja ihmisiä, Aino sanoi. Hän kertoi olevansa iloinen siitä, että perheen lapset kyläilevät naapureissa eri-ikäisten ihmisten luona.


Kuvat: Kati Kanto ja suviseurojen kuvapalvelu

Lisää aiheesta:

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi