Keskiviikko 16.1.2019
"
Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät. Tit. 3:5

Suviseurajumalanpalveluksessa annettiin kotiläksy: käydään kylässä

Uutiset 30.6.2014 11:09 | päivitetty 11.1.2018 09:52 | Kati Kanto


Sunnuntaiaamuna seura­-alueella on vielä hiljaista, isossa teltassa vara valita paikka. Aurinko paistaa, on seurojen lämpimin päivä. Ihmisiä saapuu vähitellen telttaan, on alkamassa sunnuntaiaamun sanajumalanpalvelus.
Jumalanpalveluksen liturgina toimii Jorma Niinikoski ja saarnan pitää Mikko Kinnunen. Kinnunen puhuu Luukkaan evankeliumin 19. luvun pohjalta. Tekstisssä kerrotaan, kuinka Jeesus saapuu Jerikon kaupunkiin ja kyläilee tullimies Sakkeuksen kodissa.
 
Sakkeus oli mies, joka oli kansan epäsuosiossa, olihan hän tullimiesten esimiehen ominaisuudessa kiskonut kansalaisilta ylimääräistä rahaa tavallisten verojen lisäksi ja laittanut sitä omaan taskuunsa. Rahanahneus oli sokaissut hänet. Sakkeuksen omatunto oli kuitenkin herännyt ja hän ajatteli, että kenties Jeesus voisi auttaa häntä.
 
Sakkeus haluaa tavata Jeesuksen. Hän oli pienikokoisuutensa vuoksi kiivennyt viikunapuuhun nähdäkseen Jeesuksen. Jeesus pysähtyi, kutsui Sakkeusta nimeltä ja sanoi hänelle tulevansa käymään kylässä tämän kodissa.
 
Ihmiset paheksuivat tätä. Jeesus meni kuitenkin aina sellaisten luo, jotka olivat halveksittuja ja vihattuja, aivan kuten syntinen nainen, Mikko Kinnunen totesi puheessaan. Kun Sakkeus sai syntinsä anteeksi, hän katui entistä elämäänsä ja lupasi lahjoittaa puolet omaisuudestaan köyhille. Hän sanoi myös antavansa kaksinkertaisesti niille, joilta oli ottanut rahaa väärin perustein.


 
Kinnunen kehottaa meitä jumalanpalvelusvieraitakin käymään kylässä ja muistamaan erityisesti niitä, joita ei yhteiskunnassamme arvosteta.
 
– Annankin teille kotiläksyn: käykää sellaisessa kodissa kylässä, jossa ette ole jostain syystä ehtineet käydä, sellaistenkin, joita kohtaan on voinut olla tarpeettomia ennakkoluuloja. Viekää terveisiä näistä suviseuroista, toimittakaa näin enkelin sanansaattajan virkaa, Kinnunen kehotti puheessaan.

 

Mutasen perhe oli tullut suviseuroihin Paltamon Mieslahdesta. Perheen äiti Aino Mutanen kertoi, että perheellä on muodostunut perinteeksi tulla sekä maakunnallisissa että suviseuroissa koko perheellä kuuntelemaan jumalanpalvelusta isoon telttaan. Lapset viestittelevät kännyköillä, missä vanhemmat ja nuorimmat lapset istuvat ja tulevat heidän luokseen. Saarnasta Ainolle jäi mieleen kotiläksy, se, että olisi tärkeä kyläillä toisten luona. Sen huomaa täällä suviseuroissakin, kuinka tärkeä on tavata muita perheitä ja ihmisiä, Aino sanoi. Hän kertoi olevansa iloinen siitä, että perheen lapset kyläilevät naapureissa eri-ikäisten ihmisten luona.


Kuvat: Kati Kanto ja suviseurojen kuvapalvelu

Lisää aiheesta:

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi