Tiistai 17.9.2019
"
Sinulle, ihminen, on ilmoitettu, mikä on hyvää. Vain tätä Herra sinulta odottaa: tee sitä mikä on oikein, osoita rakkautta ja hyvyyttä ja vaella valvoen, Jumalaasi kuunnellen. Miika 6:8

Viljo Juntunen: Johtokunnan jäseniksi puhujia tehtävän luonteen vuoksi

Uutiset 4.7.2014 15:26 | Päivämies
Julkisuudessa on aika ajoin kyselty, miksi SRK:n johtokuntaan ei ole valittu naisia. Tämän kysymyksen edessä SRK:n johtokunnan uusi puheenjohtaja Viljo Juntunen toteaa ensin, että SRK:lla ja sen johtokunnalla on sekä maallisia että hengellisiä tehtäviä.
SRK on yhdistysorganisaatio, mutta sillä ja sen johtokunnalla on myös hengellisiä tehtäviä, esimerkiksi tilanteita, joihin johtokunnan jäsen kutsutaan sananpalvelijaksi. Pääsääntöisesti SRK:n vuosikokous onkin valinnut johtokunnan jäseniksi puhujia tehtävän sisällön ja luonteen vuoksi.

Juntunen toteaa, että kristillisyyden työssä keskeisintä on Jumalan sanan esillä pitäminen.

– SRK:n ja samalla sen johtokunnan tehtävänä on ennen kaikkea tukea rauhanyhdistyksiä tässä työssä. Johtokunnan tehtäviin kuuluvat myös SRK:n eri työalat, joita ovat muun muassa lähetystyö, julkaisutyö ja leirityö. Se myös valmistelee asioita suviseuroihin ja niiden yhteydessä pidettäviin suuriin kristillisyyden kokouksiin.

Juntunen muistuttaa, että naiset voivat osallistua kaikkiin kristillisyytemme opetustehtäviin puhujan tehtävää lukuun ottamatta.

 Esirukoukset kantavat

Juntunen kertoo iloitsevansa tuesta, jota uskovaiset ovat antaneet hänelle puheenjohtajavalinnan jälkeen.

– Meille kaikille tulee virheitä ja olen kiitollinen, että uskovaisten esirukoukset kantavat minua tässä tehtävässä.
Juntunen painottaa, ettei halua olla puheenjohtajana minkäänlaisessa erityisasemassa, vaan palvella kristillisyyttä tehtävässä, johon hänet on kutsuttu.

Lue lisää Viljo Juntusen ajatuksista ensi viikon Päivämiehestä.

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi