Maanantai 22.4.2019
"
Herra on todella noussut kuolleista! Luuk. 24:34

Viljo Juntunen: Johtokunnan jäseniksi puhujia tehtävän luonteen vuoksi

Uutiset 4.7.2014 15:26 | Päivämies
Julkisuudessa on aika ajoin kyselty, miksi SRK:n johtokuntaan ei ole valittu naisia. Tämän kysymyksen edessä SRK:n johtokunnan uusi puheenjohtaja Viljo Juntunen toteaa ensin, että SRK:lla ja sen johtokunnalla on sekä maallisia että hengellisiä tehtäviä.
SRK on yhdistysorganisaatio, mutta sillä ja sen johtokunnalla on myös hengellisiä tehtäviä, esimerkiksi tilanteita, joihin johtokunnan jäsen kutsutaan sananpalvelijaksi. Pääsääntöisesti SRK:n vuosikokous onkin valinnut johtokunnan jäseniksi puhujia tehtävän sisällön ja luonteen vuoksi.

Juntunen toteaa, että kristillisyyden työssä keskeisintä on Jumalan sanan esillä pitäminen.

– SRK:n ja samalla sen johtokunnan tehtävänä on ennen kaikkea tukea rauhanyhdistyksiä tässä työssä. Johtokunnan tehtäviin kuuluvat myös SRK:n eri työalat, joita ovat muun muassa lähetystyö, julkaisutyö ja leirityö. Se myös valmistelee asioita suviseuroihin ja niiden yhteydessä pidettäviin suuriin kristillisyyden kokouksiin.

Juntunen muistuttaa, että naiset voivat osallistua kaikkiin kristillisyytemme opetustehtäviin puhujan tehtävää lukuun ottamatta.

 Esirukoukset kantavat

Juntunen kertoo iloitsevansa tuesta, jota uskovaiset ovat antaneet hänelle puheenjohtajavalinnan jälkeen.

– Meille kaikille tulee virheitä ja olen kiitollinen, että uskovaisten esirukoukset kantavat minua tässä tehtävässä.
Juntunen painottaa, ettei halua olla puheenjohtajana minkäänlaisessa erityisasemassa, vaan palvella kristillisyyttä tehtävässä, johon hänet on kutsuttu.

Lue lisää Viljo Juntusen ajatuksista ensi viikon Päivämiehestä.

Lisää aiheesta:

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi