Lauantai 19.1.2019
"
Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Hepr. 13:7

Viljo Juntunen: Johtokunnan jäseniksi puhujia tehtävän luonteen vuoksi

Uutiset 4.7.2014 15:26 | Päivämies
Julkisuudessa on aika ajoin kyselty, miksi SRK:n johtokuntaan ei ole valittu naisia. Tämän kysymyksen edessä SRK:n johtokunnan uusi puheenjohtaja Viljo Juntunen toteaa ensin, että SRK:lla ja sen johtokunnalla on sekä maallisia että hengellisiä tehtäviä.
SRK on yhdistysorganisaatio, mutta sillä ja sen johtokunnalla on myös hengellisiä tehtäviä, esimerkiksi tilanteita, joihin johtokunnan jäsen kutsutaan sananpalvelijaksi. Pääsääntöisesti SRK:n vuosikokous onkin valinnut johtokunnan jäseniksi puhujia tehtävän sisällön ja luonteen vuoksi.

Juntunen toteaa, että kristillisyyden työssä keskeisintä on Jumalan sanan esillä pitäminen.

– SRK:n ja samalla sen johtokunnan tehtävänä on ennen kaikkea tukea rauhanyhdistyksiä tässä työssä. Johtokunnan tehtäviin kuuluvat myös SRK:n eri työalat, joita ovat muun muassa lähetystyö, julkaisutyö ja leirityö. Se myös valmistelee asioita suviseuroihin ja niiden yhteydessä pidettäviin suuriin kristillisyyden kokouksiin.

Juntunen muistuttaa, että naiset voivat osallistua kaikkiin kristillisyytemme opetustehtäviin puhujan tehtävää lukuun ottamatta.

 Esirukoukset kantavat

Juntunen kertoo iloitsevansa tuesta, jota uskovaiset ovat antaneet hänelle puheenjohtajavalinnan jälkeen.

– Meille kaikille tulee virheitä ja olen kiitollinen, että uskovaisten esirukoukset kantavat minua tässä tehtävässä.
Juntunen painottaa, ettei halua olla puheenjohtajana minkäänlaisessa erityisasemassa, vaan palvella kristillisyyttä tehtävässä, johon hänet on kutsuttu.

Lue lisää Viljo Juntusen ajatuksista ensi viikon Päivämiehestä.

Lisää aiheesta:

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi