Torstai 27.6.2019
"
Kun herään unesta, sinun läsnäolosi ravitsee minut. Ps. 17:15

​Simossa elvytetään kirkkoseuraperinnettä

Uutiset 8.7.2014 07:25 | Merja Sorjanen


Simossa halutaan elvyttää vuosikymmenten takaista kirkkoseuraperinnettä. Pitkän tauon jälkeen kirkossa järjestettiin runon ja suven päivänä 6. heinäkuuta seurat, joihin kokoontui väkeä ympäri Suomen.
Seuraväen joukossa oli paljon entisiä simolaisia – ja heiltä aloite kirkkoseurojen järjestämiseksi oli tullutkin. Kuopiolainen Pauli Ylikärppä muisteli, kuinka hän poikasena pääsi äidin mukana seuroihin kirkkoon.

– Niistä on jäänyt hyvät muistot. Olemme jonkin aikaa idätelleet muutamien kanssa ajatusta, että josko kesäseurat järjestettäisiin jälleen kirkossa, Ylikärppä kertoi.

Hän oli iloinen, että tämä toive saatiin nyt toteutettua. 

Seurapäivä alkoi messulla kirkossa. Sen toimitti Risto Alakärppä. Muina puhujina seuroissa olivat Heikki-Pekka Alakärppä, Risto Räihä ja Kauko Ylikärppä. Seurapuheissa kuultiin muun muassa, että on tärkeä kokoontua yhdelle koolle kuuntelemaan Jumalan sanaa ja uskoa evankeliumin ilosanoma omakohtaisesti.

Seurojen väliajalla Elvi Korteniemi Rovaniemeltä ja simolaiset Eine ja Pentti Alakärppä muistelivat vuosikymmenten takaisia Simon kirkossa järjestettyjä kesäseuroja. Ilmeisesti seuroja on järjestetty jo ainakin 1950-luvulla.

– Vanhan seurakuntakodin, Mäkimattilan, pihassa olleessa ladossa tarjoiltiin kahvi ja ruoka. Ruokana oli aina lohikeittoa ja rieskaa.
– Kesäseurojen ohjelmaan liitettiin aina käynti omaisten haudoilla, he kertoivat.

Kun uusi seurakuntakeskus valmistui 1980-luvulla Simon Asemakylälle, kesäseurat järjestettiin sen jälkeen siellä. Korteniemi ja Alakärpät ovat kiitollisia, että Simosta jo poismuuttanut nuorempi sukupolvi on ollut nyt aktiivisena mukana kesäseurojen järjestämisessä ja seurapaikan siirtämisessä takaisin kirkkoon. Simon Rauhanyhdistys on jäsenmäärältään hyvin pieni, joten apu on ollut tarpeen.
 
Kuvateksti: 
Kesäseuroissa oli paljon entisiä simolaisia. Kuvassa Elvi Korteniemi (vas.) Rovaniemeltä ja Pauli Ylikärppä (toinen oik.) Kuopiosta simolaisten Eine ja Pentti Alakärpän seurassa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi