Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

​Simossa elvytetään kirkkoseuraperinnettä

Uutiset 8.7.2014 07:25 | Merja Sorjanen


Simossa halutaan elvyttää vuosikymmenten takaista kirkkoseuraperinnettä. Pitkän tauon jälkeen kirkossa järjestettiin runon ja suven päivänä 6. heinäkuuta seurat, joihin kokoontui väkeä ympäri Suomen.
Seuraväen joukossa oli paljon entisiä simolaisia – ja heiltä aloite kirkkoseurojen järjestämiseksi oli tullutkin. Kuopiolainen Pauli Ylikärppä muisteli, kuinka hän poikasena pääsi äidin mukana seuroihin kirkkoon.

– Niistä on jäänyt hyvät muistot. Olemme jonkin aikaa idätelleet muutamien kanssa ajatusta, että josko kesäseurat järjestettäisiin jälleen kirkossa, Ylikärppä kertoi.

Hän oli iloinen, että tämä toive saatiin nyt toteutettua. 

Seurapäivä alkoi messulla kirkossa. Sen toimitti Risto Alakärppä. Muina puhujina seuroissa olivat Heikki-Pekka Alakärppä, Risto Räihä ja Kauko Ylikärppä. Seurapuheissa kuultiin muun muassa, että on tärkeä kokoontua yhdelle koolle kuuntelemaan Jumalan sanaa ja uskoa evankeliumin ilosanoma omakohtaisesti.

Seurojen väliajalla Elvi Korteniemi Rovaniemeltä ja simolaiset Eine ja Pentti Alakärppä muistelivat vuosikymmenten takaisia Simon kirkossa järjestettyjä kesäseuroja. Ilmeisesti seuroja on järjestetty jo ainakin 1950-luvulla.

– Vanhan seurakuntakodin, Mäkimattilan, pihassa olleessa ladossa tarjoiltiin kahvi ja ruoka. Ruokana oli aina lohikeittoa ja rieskaa.
– Kesäseurojen ohjelmaan liitettiin aina käynti omaisten haudoilla, he kertoivat.

Kun uusi seurakuntakeskus valmistui 1980-luvulla Simon Asemakylälle, kesäseurat järjestettiin sen jälkeen siellä. Korteniemi ja Alakärpät ovat kiitollisia, että Simosta jo poismuuttanut nuorempi sukupolvi on ollut nyt aktiivisena mukana kesäseurojen järjestämisessä ja seurapaikan siirtämisessä takaisin kirkkoon. Simon Rauhanyhdistys on jäsenmäärältään hyvin pieni, joten apu on ollut tarpeen.
 
Kuvateksti: 
Kesäseuroissa oli paljon entisiä simolaisia. Kuvassa Elvi Korteniemi (vas.) Rovaniemeltä ja Pauli Ylikärppä (toinen oik.) Kuopiosta simolaisten Eine ja Pentti Alakärpän seurassa.

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi