Reisjärven opistoseuroja vietetään entistä toimivammissa puitteissa

Uutiset 10.7.2014 07:41 | Päivämies-verkkolehti


Reisjärven kristillisen opiston pihapiirissä Räisälänmäellä valmistellaan huomenna perjantaina alkavia opistoseuroja. Työt ovat edenneet aikataulussa, ja sääennuste lupaa seuroille erinomaista säätä.
Seuravieraita odotetaan noin 17 000–20 000 henkeä.
 
Pari vuotta sitten Reisjärven opistoseura-alueella aloitettiin projekti, jolla on pyritty kehittämään seura-alueen toimivuutta ja turvallisuutta. Hanke on edennyt hyvin, on salaojitettu peltoja, kunnostettu rantoja sekä rakennettu täyttöteitä 3,5 kilometriä, vesivessa ja suihku. Tavoitteena on, että vuoden 2015 60-vuotisjuhlaseuroissa alue olisi valmis.
 
Tällä hetkellä sekä Jämsän, Ranuan että Reisjärven opistojen tulevaisuuden suunnitteluun vaikuttaa oppivelvollisuusiän nostamiseen tähtäävä lakiuudistus, joka on sisällytetty uuteen hallitusohjelmaan. Päätöksenteko tästä asiasta on siirtynyt syksyyn. Mahdollisella lakiuudistuksella olisi suuri vaikutus opiston toimintaan ja talouteen.
 
 – Viime vuonna opistolaiset laativat kirjeen valtioneuvoston jäsenille. Monet ministerit vastasivat heille ja ilmaisivat pitävänsä arvokkaana asian nuorten halua osallistua yhteiskunnallisten asioiden käsittelyyn, rehtori Mikko Kinnunen kertoo. 
 
Nettiadressiin opistojen säilyttämisen puolesta saatiin lyhyellä aikavälillä 18 500 nimeä. Myös vapaan sivistystyön rakenteellinen uudistaminen vuoden 2015 aikana vaikuttaa olennaisesti kansanopistojen toimintaan.
 
– Tällä hetkellä suhtaudumme luottavaisesti tulevaisuuteen, Kinnunen totesi.

Rehtori Mikko Kinnusen mukaan opiston ensi vuoden perusoppijaksolle on ollut 240 hakijaa, joista valitaan 150. Aikuislinjoille on vielä hakuaika meneillään.
 
Seuroilla on suuri taloudellinen merkitys opistotyölle, ja merkitys on edelleen vain vahvistunut valtion rahoitusosuuden pienentyessä.
 
 
Tietoa Reisjärven opistoseuroista:

– Seurat alkavat perjantaina 11.7. kello 10 ja päättyvät sunnuntai-iltana 13.7
– Seurojen nettisivut löytyvät osoitteesta www.opistoseurat.net
– Seurojen Facebook-sivut ovat osoitteessa www.facebook.com/reisjarvenopistoseurat
 

Tunnisteet:


opistoseurat reisjärvi

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi