Maanantai 24.6.2019
"
Jumala lunastaa minut, hän tempaa minut tuonelan otteesta. Ps. 49:16

Reisjärven opistoseuroja vietetään entistä toimivammissa puitteissa

Uutiset 10.7.2014 07:41 | Päivämies-verkkolehti


Reisjärven kristillisen opiston pihapiirissä Räisälänmäellä valmistellaan huomenna perjantaina alkavia opistoseuroja. Työt ovat edenneet aikataulussa, ja sääennuste lupaa seuroille erinomaista säätä.
Seuravieraita odotetaan noin 17 000–20 000 henkeä.
 
Pari vuotta sitten Reisjärven opistoseura-alueella aloitettiin projekti, jolla on pyritty kehittämään seura-alueen toimivuutta ja turvallisuutta. Hanke on edennyt hyvin, on salaojitettu peltoja, kunnostettu rantoja sekä rakennettu täyttöteitä 3,5 kilometriä, vesivessa ja suihku. Tavoitteena on, että vuoden 2015 60-vuotisjuhlaseuroissa alue olisi valmis.
 
Tällä hetkellä sekä Jämsän, Ranuan että Reisjärven opistojen tulevaisuuden suunnitteluun vaikuttaa oppivelvollisuusiän nostamiseen tähtäävä lakiuudistus, joka on sisällytetty uuteen hallitusohjelmaan. Päätöksenteko tästä asiasta on siirtynyt syksyyn. Mahdollisella lakiuudistuksella olisi suuri vaikutus opiston toimintaan ja talouteen.
 
 – Viime vuonna opistolaiset laativat kirjeen valtioneuvoston jäsenille. Monet ministerit vastasivat heille ja ilmaisivat pitävänsä arvokkaana asian nuorten halua osallistua yhteiskunnallisten asioiden käsittelyyn, rehtori Mikko Kinnunen kertoo. 
 
Nettiadressiin opistojen säilyttämisen puolesta saatiin lyhyellä aikavälillä 18 500 nimeä. Myös vapaan sivistystyön rakenteellinen uudistaminen vuoden 2015 aikana vaikuttaa olennaisesti kansanopistojen toimintaan.
 
– Tällä hetkellä suhtaudumme luottavaisesti tulevaisuuteen, Kinnunen totesi.

Rehtori Mikko Kinnusen mukaan opiston ensi vuoden perusoppijaksolle on ollut 240 hakijaa, joista valitaan 150. Aikuislinjoille on vielä hakuaika meneillään.
 
Seuroilla on suuri taloudellinen merkitys opistotyölle, ja merkitys on edelleen vain vahvistunut valtion rahoitusosuuden pienentyessä.
 
 
Tietoa Reisjärven opistoseuroista:

– Seurat alkavat perjantaina 11.7. kello 10 ja päättyvät sunnuntai-iltana 13.7
– Seurojen nettisivut löytyvät osoitteesta www.opistoseurat.net
– Seurojen Facebook-sivut ovat osoitteessa www.facebook.com/reisjarvenopistoseurat
 

Tunnisteet:


opistoseurat reisjärvi

Lisää aiheesta:

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi