Lauantai 17.11.2018
"
"He eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia." Luuk. 20:36

Reisjärven opistoseuroja vietetään entistä toimivammissa puitteissa

Uutiset 10.7.2014 07:41 | Päivämies-verkkolehti


Reisjärven kristillisen opiston pihapiirissä Räisälänmäellä valmistellaan huomenna perjantaina alkavia opistoseuroja. Työt ovat edenneet aikataulussa, ja sääennuste lupaa seuroille erinomaista säätä.
Seuravieraita odotetaan noin 17 000–20 000 henkeä.
 
Pari vuotta sitten Reisjärven opistoseura-alueella aloitettiin projekti, jolla on pyritty kehittämään seura-alueen toimivuutta ja turvallisuutta. Hanke on edennyt hyvin, on salaojitettu peltoja, kunnostettu rantoja sekä rakennettu täyttöteitä 3,5 kilometriä, vesivessa ja suihku. Tavoitteena on, että vuoden 2015 60-vuotisjuhlaseuroissa alue olisi valmis.
 
Tällä hetkellä sekä Jämsän, Ranuan että Reisjärven opistojen tulevaisuuden suunnitteluun vaikuttaa oppivelvollisuusiän nostamiseen tähtäävä lakiuudistus, joka on sisällytetty uuteen hallitusohjelmaan. Päätöksenteko tästä asiasta on siirtynyt syksyyn. Mahdollisella lakiuudistuksella olisi suuri vaikutus opiston toimintaan ja talouteen.
 
 – Viime vuonna opistolaiset laativat kirjeen valtioneuvoston jäsenille. Monet ministerit vastasivat heille ja ilmaisivat pitävänsä arvokkaana asian nuorten halua osallistua yhteiskunnallisten asioiden käsittelyyn, rehtori Mikko Kinnunen kertoo. 
 
Nettiadressiin opistojen säilyttämisen puolesta saatiin lyhyellä aikavälillä 18 500 nimeä. Myös vapaan sivistystyön rakenteellinen uudistaminen vuoden 2015 aikana vaikuttaa olennaisesti kansanopistojen toimintaan.
 
– Tällä hetkellä suhtaudumme luottavaisesti tulevaisuuteen, Kinnunen totesi.

Rehtori Mikko Kinnusen mukaan opiston ensi vuoden perusoppijaksolle on ollut 240 hakijaa, joista valitaan 150. Aikuislinjoille on vielä hakuaika meneillään.
 
Seuroilla on suuri taloudellinen merkitys opistotyölle, ja merkitys on edelleen vain vahvistunut valtion rahoitusosuuden pienentyessä.
 
 
Tietoa Reisjärven opistoseuroista:

– Seurat alkavat perjantaina 11.7. kello 10 ja päättyvät sunnuntai-iltana 13.7
– Seurojen nettisivut löytyvät osoitteesta www.opistoseurat.net
– Seurojen Facebook-sivut ovat osoitteessa www.facebook.com/reisjarvenopistoseurat
 

Tunnisteet:


opistoseurat reisjärvi

Lisää aiheesta:

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi