Tiistai 18.9.2018
"
Herra, sinä valmistat meille rauhan. Myös se on sinun tekoasi, niin kuin kaikki mitä me olemme saaneet aikaan. Jes. 26:12

Reisjärven opistoseuroja vietetään entistä toimivammissa puitteissa

Uutiset 10.7.2014 07:41 | Päivämies-verkkolehti


Reisjärven kristillisen opiston pihapiirissä Räisälänmäellä valmistellaan huomenna perjantaina alkavia opistoseuroja. Työt ovat edenneet aikataulussa, ja sääennuste lupaa seuroille erinomaista säätä.
Seuravieraita odotetaan noin 17 000–20 000 henkeä.
 
Pari vuotta sitten Reisjärven opistoseura-alueella aloitettiin projekti, jolla on pyritty kehittämään seura-alueen toimivuutta ja turvallisuutta. Hanke on edennyt hyvin, on salaojitettu peltoja, kunnostettu rantoja sekä rakennettu täyttöteitä 3,5 kilometriä, vesivessa ja suihku. Tavoitteena on, että vuoden 2015 60-vuotisjuhlaseuroissa alue olisi valmis.
 
Tällä hetkellä sekä Jämsän, Ranuan että Reisjärven opistojen tulevaisuuden suunnitteluun vaikuttaa oppivelvollisuusiän nostamiseen tähtäävä lakiuudistus, joka on sisällytetty uuteen hallitusohjelmaan. Päätöksenteko tästä asiasta on siirtynyt syksyyn. Mahdollisella lakiuudistuksella olisi suuri vaikutus opiston toimintaan ja talouteen.
 
 – Viime vuonna opistolaiset laativat kirjeen valtioneuvoston jäsenille. Monet ministerit vastasivat heille ja ilmaisivat pitävänsä arvokkaana asian nuorten halua osallistua yhteiskunnallisten asioiden käsittelyyn, rehtori Mikko Kinnunen kertoo. 
 
Nettiadressiin opistojen säilyttämisen puolesta saatiin lyhyellä aikavälillä 18 500 nimeä. Myös vapaan sivistystyön rakenteellinen uudistaminen vuoden 2015 aikana vaikuttaa olennaisesti kansanopistojen toimintaan.
 
– Tällä hetkellä suhtaudumme luottavaisesti tulevaisuuteen, Kinnunen totesi.

Rehtori Mikko Kinnusen mukaan opiston ensi vuoden perusoppijaksolle on ollut 240 hakijaa, joista valitaan 150. Aikuislinjoille on vielä hakuaika meneillään.
 
Seuroilla on suuri taloudellinen merkitys opistotyölle, ja merkitys on edelleen vain vahvistunut valtion rahoitusosuuden pienentyessä.
 
 
Tietoa Reisjärven opistoseuroista:

– Seurat alkavat perjantaina 11.7. kello 10 ja päättyvät sunnuntai-iltana 13.7
– Seurojen nettisivut löytyvät osoitteesta www.opistoseurat.net
– Seurojen Facebook-sivut ovat osoitteessa www.facebook.com/reisjarvenopistoseurat
 

Tunnisteet:


opistoseurat reisjärvi

Lisää aiheesta:

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi