Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Reisjärven opistoseuroja vietetään entistä toimivammissa puitteissa

Uutiset 10.7.2014 07:41 | Päivämies-verkkolehti


Reisjärven kristillisen opiston pihapiirissä Räisälänmäellä valmistellaan huomenna perjantaina alkavia opistoseuroja. Työt ovat edenneet aikataulussa, ja sääennuste lupaa seuroille erinomaista säätä.
Seuravieraita odotetaan noin 17 000–20 000 henkeä.
 
Pari vuotta sitten Reisjärven opistoseura-alueella aloitettiin projekti, jolla on pyritty kehittämään seura-alueen toimivuutta ja turvallisuutta. Hanke on edennyt hyvin, on salaojitettu peltoja, kunnostettu rantoja sekä rakennettu täyttöteitä 3,5 kilometriä, vesivessa ja suihku. Tavoitteena on, että vuoden 2015 60-vuotisjuhlaseuroissa alue olisi valmis.
 
Tällä hetkellä sekä Jämsän, Ranuan että Reisjärven opistojen tulevaisuuden suunnitteluun vaikuttaa oppivelvollisuusiän nostamiseen tähtäävä lakiuudistus, joka on sisällytetty uuteen hallitusohjelmaan. Päätöksenteko tästä asiasta on siirtynyt syksyyn. Mahdollisella lakiuudistuksella olisi suuri vaikutus opiston toimintaan ja talouteen.
 
 – Viime vuonna opistolaiset laativat kirjeen valtioneuvoston jäsenille. Monet ministerit vastasivat heille ja ilmaisivat pitävänsä arvokkaana asian nuorten halua osallistua yhteiskunnallisten asioiden käsittelyyn, rehtori Mikko Kinnunen kertoo. 
 
Nettiadressiin opistojen säilyttämisen puolesta saatiin lyhyellä aikavälillä 18 500 nimeä. Myös vapaan sivistystyön rakenteellinen uudistaminen vuoden 2015 aikana vaikuttaa olennaisesti kansanopistojen toimintaan.
 
– Tällä hetkellä suhtaudumme luottavaisesti tulevaisuuteen, Kinnunen totesi.

Rehtori Mikko Kinnusen mukaan opiston ensi vuoden perusoppijaksolle on ollut 240 hakijaa, joista valitaan 150. Aikuislinjoille on vielä hakuaika meneillään.
 
Seuroilla on suuri taloudellinen merkitys opistotyölle, ja merkitys on edelleen vain vahvistunut valtion rahoitusosuuden pienentyessä.
 
 
Tietoa Reisjärven opistoseuroista:

– Seurat alkavat perjantaina 11.7. kello 10 ja päättyvät sunnuntai-iltana 13.7
– Seurojen nettisivut löytyvät osoitteesta www.opistoseurat.net
– Seurojen Facebook-sivut ovat osoitteessa www.facebook.com/reisjarvenopistoseurat
 

Tunnisteet:


opistoseurat reisjärvi

Lisää aiheesta:

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi