Tiistai 20.11.2018
"
Hyvä on sen osa, jota sinä, Herra, kasvatat ja jolle sinä opetat lakiasi. Pahana päivänä sinä varjelet häntä, kun hauta jo aukeaa sille, joka rikkoo lakiasi. Ps. 94:12-13

​Jumalan voima ja varjelus esillä Reisjärven opistoseuroissa

Uutiset 12.7.2014 14:55 | Katri Isopahkala
Reisjärven opistoseuroja vietetään parhaillaan kauniissa kesäsäässä Räisälänmäellä. Seuravieraita on arvion mukaan paikalla reilu 18 000.

Seurojen avajaisissa eilen puhunut opiston johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila keskittyi syntien anteeksiantamuksen evankeliumin olemukseen. Roomalaiskirjeen pohjalta Taskila muistutti, ettei uskovan tarvitse hävetä evankeliumia.
 
– Olemme evankeliumin julistajia. Jumalan sana muistuttaa, ettemme häpeäisi tätä maailman tärkeintä sanomaa, vaan rohkaistuisimme kertomaan tästä löydöstä lähimmäisillemme.
 


Seurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Janne Isomaa ilmaisi Kesäseuraradion haastattelussa ilonsa siitä, että Jumala näyttää siunanneen seuroja kauniilla kesäsäällä. Samalla hän välitti ensiaputoimikunnan muistutuksen riittävästä nesteen saannista.
 
Opistoseuroissa tarjotaan tänä vuonna perinteisten ruokien lisäksi ranskanperunoita. Ravintolatoimikunnasta kerrotaan, että kaikki seuroissa tarjottavat ruuat valmistetaan paikan päällä.
 
Perjantain ohjelmassa olivat seurapuheiden lisäksi laulutuokiot ja nuorille suunnattu puheenvuoro, jonka piti Antti Paananen Rovaniemeltä. Puheenvuoron aiheena olivat Nehemian kirjasta valitut seuratunnuksen sanat: ”Iloitkaa, sillä Herra on teidän voimanne.”
 
– Mitä nämä yli 2000 vuotta vanhat sanat meille tarkoittavat? Että pysyisimme Jumalan sanassa, luottaisimme Jumalan voimaan ja varjelukseen. Hän on turvanamme kaikissa elämämme vaiheissa.
 
Tänään opistoseuroissa kuullaan kuusi seurapuhetta sekä viikkomessu, jonka toimittavat Antti Paananen ja Pekka Kinnunen. Sunnuntaina sanajumalanpalvelusta vietetään sekä seurateltassa että Reisjärven kirkossa. Seurojen päätössanat kuullaan huomenna kello 17.30.
 
Seuravierailta on tullut kiittävää palautetta seura-alueen kehittämisestä. Alueen toimivuus ja turvallisuus ovat selvästi kohentuneet pari vuotta sitten käynnistyneen kehittämisprojektin myötä.
 
Kuvat: Opistoseurojen kuvapalvelu

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi