Keskiviikko 16.10.2019
"
Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen. Gal. 5:1

​Jumalan voima ja varjelus esillä Reisjärven opistoseuroissa

Uutiset 12.7.2014 14:55 | Katri Isopahkala
Reisjärven opistoseuroja vietetään parhaillaan kauniissa kesäsäässä Räisälänmäellä. Seuravieraita on arvion mukaan paikalla reilu 18 000.

Seurojen avajaisissa eilen puhunut opiston johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila keskittyi syntien anteeksiantamuksen evankeliumin olemukseen. Roomalaiskirjeen pohjalta Taskila muistutti, ettei uskovan tarvitse hävetä evankeliumia.
 
– Olemme evankeliumin julistajia. Jumalan sana muistuttaa, ettemme häpeäisi tätä maailman tärkeintä sanomaa, vaan rohkaistuisimme kertomaan tästä löydöstä lähimmäisillemme.
 


Seurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Janne Isomaa ilmaisi Kesäseuraradion haastattelussa ilonsa siitä, että Jumala näyttää siunanneen seuroja kauniilla kesäsäällä. Samalla hän välitti ensiaputoimikunnan muistutuksen riittävästä nesteen saannista.
 
Opistoseuroissa tarjotaan tänä vuonna perinteisten ruokien lisäksi ranskanperunoita. Ravintolatoimikunnasta kerrotaan, että kaikki seuroissa tarjottavat ruuat valmistetaan paikan päällä.
 
Perjantain ohjelmassa olivat seurapuheiden lisäksi laulutuokiot ja nuorille suunnattu puheenvuoro, jonka piti Antti Paananen Rovaniemeltä. Puheenvuoron aiheena olivat Nehemian kirjasta valitut seuratunnuksen sanat: ”Iloitkaa, sillä Herra on teidän voimanne.”
 
– Mitä nämä yli 2000 vuotta vanhat sanat meille tarkoittavat? Että pysyisimme Jumalan sanassa, luottaisimme Jumalan voimaan ja varjelukseen. Hän on turvanamme kaikissa elämämme vaiheissa.
 
Tänään opistoseuroissa kuullaan kuusi seurapuhetta sekä viikkomessu, jonka toimittavat Antti Paananen ja Pekka Kinnunen. Sunnuntaina sanajumalanpalvelusta vietetään sekä seurateltassa että Reisjärven kirkossa. Seurojen päätössanat kuullaan huomenna kello 17.30.
 
Seuravierailta on tullut kiittävää palautetta seura-alueen kehittämisestä. Alueen toimivuus ja turvallisuus ovat selvästi kohentuneet pari vuotta sitten käynnistyneen kehittämisprojektin myötä.
 
Kuvat: Opistoseurojen kuvapalvelu

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi