Maanantai 17.6.2019
"
Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Hän on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa. Ef. 1:3

​Jumalan voima ja varjelus esillä Reisjärven opistoseuroissa

Uutiset 12.7.2014 14:55 | Katri Isopahkala
Reisjärven opistoseuroja vietetään parhaillaan kauniissa kesäsäässä Räisälänmäellä. Seuravieraita on arvion mukaan paikalla reilu 18 000.

Seurojen avajaisissa eilen puhunut opiston johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila keskittyi syntien anteeksiantamuksen evankeliumin olemukseen. Roomalaiskirjeen pohjalta Taskila muistutti, ettei uskovan tarvitse hävetä evankeliumia.
 
– Olemme evankeliumin julistajia. Jumalan sana muistuttaa, ettemme häpeäisi tätä maailman tärkeintä sanomaa, vaan rohkaistuisimme kertomaan tästä löydöstä lähimmäisillemme.
 


Seurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Janne Isomaa ilmaisi Kesäseuraradion haastattelussa ilonsa siitä, että Jumala näyttää siunanneen seuroja kauniilla kesäsäällä. Samalla hän välitti ensiaputoimikunnan muistutuksen riittävästä nesteen saannista.
 
Opistoseuroissa tarjotaan tänä vuonna perinteisten ruokien lisäksi ranskanperunoita. Ravintolatoimikunnasta kerrotaan, että kaikki seuroissa tarjottavat ruuat valmistetaan paikan päällä.
 
Perjantain ohjelmassa olivat seurapuheiden lisäksi laulutuokiot ja nuorille suunnattu puheenvuoro, jonka piti Antti Paananen Rovaniemeltä. Puheenvuoron aiheena olivat Nehemian kirjasta valitut seuratunnuksen sanat: ”Iloitkaa, sillä Herra on teidän voimanne.”
 
– Mitä nämä yli 2000 vuotta vanhat sanat meille tarkoittavat? Että pysyisimme Jumalan sanassa, luottaisimme Jumalan voimaan ja varjelukseen. Hän on turvanamme kaikissa elämämme vaiheissa.
 
Tänään opistoseuroissa kuullaan kuusi seurapuhetta sekä viikkomessu, jonka toimittavat Antti Paananen ja Pekka Kinnunen. Sunnuntaina sanajumalanpalvelusta vietetään sekä seurateltassa että Reisjärven kirkossa. Seurojen päätössanat kuullaan huomenna kello 17.30.
 
Seuravierailta on tullut kiittävää palautetta seura-alueen kehittämisestä. Alueen toimivuus ja turvallisuus ovat selvästi kohentuneet pari vuotta sitten käynnistyneen kehittämisprojektin myötä.
 
Kuvat: Opistoseurojen kuvapalvelu

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi