Sunnuntai 24.2.2019
"
Jeesus sanoi: "Hyvään maahan pudonnut siemen tarkoittaa niitä, jotka sanan kuultuaan pysyvät siinä puhtain ja ehein sydämin ja kestävinä tuottavat satoa." Luuk. 8:15

​Jumalan voima ja varjelus esillä Reisjärven opistoseuroissa

Uutiset 12.7.2014 14:55 | Katri Isopahkala
Reisjärven opistoseuroja vietetään parhaillaan kauniissa kesäsäässä Räisälänmäellä. Seuravieraita on arvion mukaan paikalla reilu 18 000.

Seurojen avajaisissa eilen puhunut opiston johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila keskittyi syntien anteeksiantamuksen evankeliumin olemukseen. Roomalaiskirjeen pohjalta Taskila muistutti, ettei uskovan tarvitse hävetä evankeliumia.
 
– Olemme evankeliumin julistajia. Jumalan sana muistuttaa, ettemme häpeäisi tätä maailman tärkeintä sanomaa, vaan rohkaistuisimme kertomaan tästä löydöstä lähimmäisillemme.
 


Seurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Janne Isomaa ilmaisi Kesäseuraradion haastattelussa ilonsa siitä, että Jumala näyttää siunanneen seuroja kauniilla kesäsäällä. Samalla hän välitti ensiaputoimikunnan muistutuksen riittävästä nesteen saannista.
 
Opistoseuroissa tarjotaan tänä vuonna perinteisten ruokien lisäksi ranskanperunoita. Ravintolatoimikunnasta kerrotaan, että kaikki seuroissa tarjottavat ruuat valmistetaan paikan päällä.
 
Perjantain ohjelmassa olivat seurapuheiden lisäksi laulutuokiot ja nuorille suunnattu puheenvuoro, jonka piti Antti Paananen Rovaniemeltä. Puheenvuoron aiheena olivat Nehemian kirjasta valitut seuratunnuksen sanat: ”Iloitkaa, sillä Herra on teidän voimanne.”
 
– Mitä nämä yli 2000 vuotta vanhat sanat meille tarkoittavat? Että pysyisimme Jumalan sanassa, luottaisimme Jumalan voimaan ja varjelukseen. Hän on turvanamme kaikissa elämämme vaiheissa.
 
Tänään opistoseuroissa kuullaan kuusi seurapuhetta sekä viikkomessu, jonka toimittavat Antti Paananen ja Pekka Kinnunen. Sunnuntaina sanajumalanpalvelusta vietetään sekä seurateltassa että Reisjärven kirkossa. Seurojen päätössanat kuullaan huomenna kello 17.30.
 
Seuravierailta on tullut kiittävää palautetta seura-alueen kehittämisestä. Alueen toimivuus ja turvallisuus ovat selvästi kohentuneet pari vuotta sitten käynnistyneen kehittämisprojektin myötä.
 
Kuvat: Opistoseurojen kuvapalvelu

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi