Sunnuntai 22.9.2019
"
Nähdessään spitaaliset miehet Jeesus sanoi heille: "Menkää näyttämään itsenne papeille." Mennessään he puhdistuivat. Luuk. 17:14

Opistoseurat Jämsässä: ”Evankeliumin vapaus saakoon kaikua näissä seuroissa”

Uutiset 19.7.2014 13:34 | Kaarina Haukipuro


Jämsän opistoseurojen alkupäivinä tuotiin esille rukouksen, rakkauden ja vapauden merkitystä.
Jämsän opistoseurat alkoivat torstaina 17. heinäkuuta ja päättyvät sunnuntaina 20. heinäkuuta. Niiden tunnuksena on Teidät on kutsuttu vapauteen (Gal. 5:13).

Torstain aattoseuroissa Veikko Karhumaa avasi seuratunnuksen merkitystä.

– Meidät on kutsuttu kuuntelemaan Jumalan sanaa, sen välittämää ja tarjoamaa totuutta ja vapautta. Evankeliumin vapaus saakoon kaikua näissä seuroissa.

Avaussanoissa opiston uusi johtokunnan puheenjohtaja Johannes Leppänen kiitti seurojen järjestelyvastuussa olevia Helsingin, Espoon ja Vantaan rauhanyhdistyksiä. Hän toi kiitoksen myös viranomaisille ja seura-alueen naapurustolle. Ensimmäistä kertaa järjestettiin Jämsän opistoseurojen yhteydessä naapuri-ilta, jossa haluttiin kuulla lähellä asuvia ihmisiä.

– Tahdomme kaikkia ihmisiä kohtaan kuuluttaa Jumalan rakkautta ja armoa, sanoi Leppänen.

Jumala ohjaa opistotyötä

Opistoseurojen tiedotustilaisuudessa keskusteltiin kansanopistotyön tulevaisuudennäkymistä. Tämän otti esille myös Leppänen seurapuheessaan.

– Uskomme että Jumala ohjaa myös päätöksentekijöiden mieltä niin että opistotyö saa jatkua. Mikään ei tapahdu ilman hyvän Jumalan tietämystä.Rukous on lahja Jumalalta

Rukouksen merkitystä tuotiin esille useissa seurapuheissa. Olli Lohi muistutti, että rukous on Jumalan lahja.

– Rukous ei ole ansiomme, vaan mahdollisuus kääntyä taivaallisen Isän puoleen.

Evankeliumin työssäkin saattaa tuntea väsymistä.

– On tärkeää, että rukoilemme evankeliumin työn puolesta. Saamme olla rakkauden mielellä kertomassa siitä lahjasta, jonka olemme sydämeemme saaneet, rohkaisi Lohi.

Perjantain päiväseuroissa kerrottiin, kuinka saatamme tahallaan tai tahattomasti pahentaa toistemme mieliä. Ville Laivamaa huomioi puheessaan lapsia ja nuoria, jotka voivat joutua kouluelämässä kohtaamaan vaikeita tilanteita, kuten koulukiusaamista. Kun saa pyytää ja antaa anteeksi, Jumala vaikuttaa rakkaudellaan niin ettemme näekään toista enää vihamiehenä, vaan rakkaana lähimmäisenä.

Hyviä terveisiä nuorista

Jämsän opistoseuroissa muistettiin myös nuoria, jotka ovat opiskelun tai työn perässä muuttaneet toiselle paikkakunnalle.

– Voin tuoda hyviä terveisiä. Seurasalimme täyttyy nuorista, jotka ahkerasti ja tarkkaavaisesti kuuntelevat seurapuheita. Nuoret haluavat kilvoitella vieraallakin paikkakunnalla hyvän omantunnon haltijana, iloitsi Leo Kaivonurmi.
Kuvat: Opistoseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


opistoseurat jämsä

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi