Maanantai 22.4.2019
"
Herra on todella noussut kuolleista! Luuk. 24:34

Opistoseurat Jämsässä: ”Evankeliumin vapaus saakoon kaikua näissä seuroissa”

Uutiset 19.7.2014 13:34 | Kaarina Haukipuro


Jämsän opistoseurojen alkupäivinä tuotiin esille rukouksen, rakkauden ja vapauden merkitystä.
Jämsän opistoseurat alkoivat torstaina 17. heinäkuuta ja päättyvät sunnuntaina 20. heinäkuuta. Niiden tunnuksena on Teidät on kutsuttu vapauteen (Gal. 5:13).

Torstain aattoseuroissa Veikko Karhumaa avasi seuratunnuksen merkitystä.

– Meidät on kutsuttu kuuntelemaan Jumalan sanaa, sen välittämää ja tarjoamaa totuutta ja vapautta. Evankeliumin vapaus saakoon kaikua näissä seuroissa.

Avaussanoissa opiston uusi johtokunnan puheenjohtaja Johannes Leppänen kiitti seurojen järjestelyvastuussa olevia Helsingin, Espoon ja Vantaan rauhanyhdistyksiä. Hän toi kiitoksen myös viranomaisille ja seura-alueen naapurustolle. Ensimmäistä kertaa järjestettiin Jämsän opistoseurojen yhteydessä naapuri-ilta, jossa haluttiin kuulla lähellä asuvia ihmisiä.

– Tahdomme kaikkia ihmisiä kohtaan kuuluttaa Jumalan rakkautta ja armoa, sanoi Leppänen.

Jumala ohjaa opistotyötä

Opistoseurojen tiedotustilaisuudessa keskusteltiin kansanopistotyön tulevaisuudennäkymistä. Tämän otti esille myös Leppänen seurapuheessaan.

– Uskomme että Jumala ohjaa myös päätöksentekijöiden mieltä niin että opistotyö saa jatkua. Mikään ei tapahdu ilman hyvän Jumalan tietämystä.Rukous on lahja Jumalalta

Rukouksen merkitystä tuotiin esille useissa seurapuheissa. Olli Lohi muistutti, että rukous on Jumalan lahja.

– Rukous ei ole ansiomme, vaan mahdollisuus kääntyä taivaallisen Isän puoleen.

Evankeliumin työssäkin saattaa tuntea väsymistä.

– On tärkeää, että rukoilemme evankeliumin työn puolesta. Saamme olla rakkauden mielellä kertomassa siitä lahjasta, jonka olemme sydämeemme saaneet, rohkaisi Lohi.

Perjantain päiväseuroissa kerrottiin, kuinka saatamme tahallaan tai tahattomasti pahentaa toistemme mieliä. Ville Laivamaa huomioi puheessaan lapsia ja nuoria, jotka voivat joutua kouluelämässä kohtaamaan vaikeita tilanteita, kuten koulukiusaamista. Kun saa pyytää ja antaa anteeksi, Jumala vaikuttaa rakkaudellaan niin ettemme näekään toista enää vihamiehenä, vaan rakkaana lähimmäisenä.

Hyviä terveisiä nuorista

Jämsän opistoseuroissa muistettiin myös nuoria, jotka ovat opiskelun tai työn perässä muuttaneet toiselle paikkakunnalle.

– Voin tuoda hyviä terveisiä. Seurasalimme täyttyy nuorista, jotka ahkerasti ja tarkkaavaisesti kuuntelevat seurapuheita. Nuoret haluavat kilvoitella vieraallakin paikkakunnalla hyvän omantunnon haltijana, iloitsi Leo Kaivonurmi.
Kuvat: Opistoseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


opistoseurat jämsä

Lisää aiheesta:

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi