Torstai 15.11.2018
"
Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Job 19:25

Opistoseurat Jämsässä: ”Evankeliumin vapaus saakoon kaikua näissä seuroissa”

Uutiset 19.7.2014 13:34 | Kaarina Haukipuro


Jämsän opistoseurojen alkupäivinä tuotiin esille rukouksen, rakkauden ja vapauden merkitystä.
Jämsän opistoseurat alkoivat torstaina 17. heinäkuuta ja päättyvät sunnuntaina 20. heinäkuuta. Niiden tunnuksena on Teidät on kutsuttu vapauteen (Gal. 5:13).

Torstain aattoseuroissa Veikko Karhumaa avasi seuratunnuksen merkitystä.

– Meidät on kutsuttu kuuntelemaan Jumalan sanaa, sen välittämää ja tarjoamaa totuutta ja vapautta. Evankeliumin vapaus saakoon kaikua näissä seuroissa.

Avaussanoissa opiston uusi johtokunnan puheenjohtaja Johannes Leppänen kiitti seurojen järjestelyvastuussa olevia Helsingin, Espoon ja Vantaan rauhanyhdistyksiä. Hän toi kiitoksen myös viranomaisille ja seura-alueen naapurustolle. Ensimmäistä kertaa järjestettiin Jämsän opistoseurojen yhteydessä naapuri-ilta, jossa haluttiin kuulla lähellä asuvia ihmisiä.

– Tahdomme kaikkia ihmisiä kohtaan kuuluttaa Jumalan rakkautta ja armoa, sanoi Leppänen.

Jumala ohjaa opistotyötä

Opistoseurojen tiedotustilaisuudessa keskusteltiin kansanopistotyön tulevaisuudennäkymistä. Tämän otti esille myös Leppänen seurapuheessaan.

– Uskomme että Jumala ohjaa myös päätöksentekijöiden mieltä niin että opistotyö saa jatkua. Mikään ei tapahdu ilman hyvän Jumalan tietämystä.Rukous on lahja Jumalalta

Rukouksen merkitystä tuotiin esille useissa seurapuheissa. Olli Lohi muistutti, että rukous on Jumalan lahja.

– Rukous ei ole ansiomme, vaan mahdollisuus kääntyä taivaallisen Isän puoleen.

Evankeliumin työssäkin saattaa tuntea väsymistä.

– On tärkeää, että rukoilemme evankeliumin työn puolesta. Saamme olla rakkauden mielellä kertomassa siitä lahjasta, jonka olemme sydämeemme saaneet, rohkaisi Lohi.

Perjantain päiväseuroissa kerrottiin, kuinka saatamme tahallaan tai tahattomasti pahentaa toistemme mieliä. Ville Laivamaa huomioi puheessaan lapsia ja nuoria, jotka voivat joutua kouluelämässä kohtaamaan vaikeita tilanteita, kuten koulukiusaamista. Kun saa pyytää ja antaa anteeksi, Jumala vaikuttaa rakkaudellaan niin ettemme näekään toista enää vihamiehenä, vaan rakkaana lähimmäisenä.

Hyviä terveisiä nuorista

Jämsän opistoseuroissa muistettiin myös nuoria, jotka ovat opiskelun tai työn perässä muuttaneet toiselle paikkakunnalle.

– Voin tuoda hyviä terveisiä. Seurasalimme täyttyy nuorista, jotka ahkerasti ja tarkkaavaisesti kuuntelevat seurapuheita. Nuoret haluavat kilvoitella vieraallakin paikkakunnalla hyvän omantunnon haltijana, iloitsi Leo Kaivonurmi.
Kuvat: Opistoseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


opistoseurat jämsä

Lisää aiheesta:

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi