Lauantai 19.1.2019
"
Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Hepr. 13:7

Opistoseurat Jämsässä: ”Evankeliumin vapaus saakoon kaikua näissä seuroissa”

Uutiset 19.7.2014 13:34 | Kaarina Haukipuro


Jämsän opistoseurojen alkupäivinä tuotiin esille rukouksen, rakkauden ja vapauden merkitystä.
Jämsän opistoseurat alkoivat torstaina 17. heinäkuuta ja päättyvät sunnuntaina 20. heinäkuuta. Niiden tunnuksena on Teidät on kutsuttu vapauteen (Gal. 5:13).

Torstain aattoseuroissa Veikko Karhumaa avasi seuratunnuksen merkitystä.

– Meidät on kutsuttu kuuntelemaan Jumalan sanaa, sen välittämää ja tarjoamaa totuutta ja vapautta. Evankeliumin vapaus saakoon kaikua näissä seuroissa.

Avaussanoissa opiston uusi johtokunnan puheenjohtaja Johannes Leppänen kiitti seurojen järjestelyvastuussa olevia Helsingin, Espoon ja Vantaan rauhanyhdistyksiä. Hän toi kiitoksen myös viranomaisille ja seura-alueen naapurustolle. Ensimmäistä kertaa järjestettiin Jämsän opistoseurojen yhteydessä naapuri-ilta, jossa haluttiin kuulla lähellä asuvia ihmisiä.

– Tahdomme kaikkia ihmisiä kohtaan kuuluttaa Jumalan rakkautta ja armoa, sanoi Leppänen.

Jumala ohjaa opistotyötä

Opistoseurojen tiedotustilaisuudessa keskusteltiin kansanopistotyön tulevaisuudennäkymistä. Tämän otti esille myös Leppänen seurapuheessaan.

– Uskomme että Jumala ohjaa myös päätöksentekijöiden mieltä niin että opistotyö saa jatkua. Mikään ei tapahdu ilman hyvän Jumalan tietämystä.Rukous on lahja Jumalalta

Rukouksen merkitystä tuotiin esille useissa seurapuheissa. Olli Lohi muistutti, että rukous on Jumalan lahja.

– Rukous ei ole ansiomme, vaan mahdollisuus kääntyä taivaallisen Isän puoleen.

Evankeliumin työssäkin saattaa tuntea väsymistä.

– On tärkeää, että rukoilemme evankeliumin työn puolesta. Saamme olla rakkauden mielellä kertomassa siitä lahjasta, jonka olemme sydämeemme saaneet, rohkaisi Lohi.

Perjantain päiväseuroissa kerrottiin, kuinka saatamme tahallaan tai tahattomasti pahentaa toistemme mieliä. Ville Laivamaa huomioi puheessaan lapsia ja nuoria, jotka voivat joutua kouluelämässä kohtaamaan vaikeita tilanteita, kuten koulukiusaamista. Kun saa pyytää ja antaa anteeksi, Jumala vaikuttaa rakkaudellaan niin ettemme näekään toista enää vihamiehenä, vaan rakkaana lähimmäisenä.

Hyviä terveisiä nuorista

Jämsän opistoseuroissa muistettiin myös nuoria, jotka ovat opiskelun tai työn perässä muuttaneet toiselle paikkakunnalle.

– Voin tuoda hyviä terveisiä. Seurasalimme täyttyy nuorista, jotka ahkerasti ja tarkkaavaisesti kuuntelevat seurapuheita. Nuoret haluavat kilvoitella vieraallakin paikkakunnalla hyvän omantunnon haltijana, iloitsi Leo Kaivonurmi.
Kuvat: Opistoseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


opistoseurat jämsä

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi