Keskiviikko 18.9.2019
"
Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan. 1 Joh. 4:7

Kesäseurat Alajärven kirkon ympäristössä

Uutiset 24.7.2014 07:34 | Päivämies-verkkolehti


Alajärven kirkon ympäristö täyttyy viikonvaihteessa kesäseuravieraista. Tänään alkavia Alajärven maakunnallisia kesäseuroja vietetään tuttuun tapaan kirkon ympäristössä, Alajärven rantamilla Aaltopuistossa, johon rakentui pieni ”kesäseurakaupunki”. Valmistelutöitä on tehty viikon ajan.
Talkoot aloitettiin maanantai-iltana rakennusmateriaalin ja tarvikkeiden kuljetuksella seura-alueelle. Talkoisiin osallistui alkuviikon aikana kymmeniä talkoolaisia joka ilta. Seurojen aikana alajärveläisten kanssa työvuoroihin osallistuu talkoolaisia myös lähialueen Rauhanyhdistyksistä.

– Kesäseuratalkoisiin osallistutaan Alajärvellä melko aktiivisesti. Maanantaina talkoissa oli reilut 50 henkeä. Nuoria joukkoon mahtuisi enemmänkin, kertoo toista kertaa rakennustalkoita vetävä Samuli Suomala.

– Omat kesäseurat ovat alajärveläisille tärkeä tapahtuma, toteaa talkoisiin saapunut Martti Metsälä.

– Monille ne merkitsevät kesäkauden päättymistä, Metsälä jatkaa.

Metsälä osallistuu Alajärven maakunnallisten kesäseurojen rakennustalkoisiin perinteisesti parina iltana viikon varrella.


Martti Metsälän mukaan maanantain seuratalkoisiin oli päässyt seitsemänvuotias tyttärenpoika Eeli Aninko.

Sää on suosinut rakennustalkoita. Perinteisesti Alajärven kesäseurojen aikaan on saatu nauttia kauniista kesäsäästä ja samaa toivotaan Alajärvellä tänäkin vuonna.

Tänä kesänä nelipäiväiset seurat

Kesäseurat alkavat aiemmista vuosista poiketen jo torstaina. Ohjelmassa on kesäillan hartaus Alajärven kirkossa kello 19, minkä jälkeen on laulutuokio ja kahvitarjoilu. Perjantaina seurat alkavat kello 18 ja jatkuvat viikonlopun ajan sunnuntaina kello 16.30 alkaviin päätösseuroihin saakka. Sanan kuuloon odotetaan 4000–5000 seuravierasta.


Alajärven kesäseurojen seuramerkki on lasten kuvittama.
Merkissä on kuvattu yhdessä iloitsevia ihmisiä.Alajärven kesäseurat lyhyesti:

- Seurat alkavat torstaina 23.7. ja päättyvät sunnuntaina 27.7.
- Seurapaikkana on Alajärven kirkon ympäristö.
- Seuratunnus on "Pysykää minun rakkaudessani" (Joh. 15:9).
- Järjestelyistä vastaa Alajärven Rauhanyhdistys.
- Seuroja voi kuunnella Järviradiosta lauantaina kello 14–15.30 ja 21–22 välisenä aikana sekä sunnuntaina kello 10–11 ja 19–20.30 välisenä aikana. Nettiradion lähetystä voi kuunnella Alajärven Rauhanyhdistyksen sivuilta.


Teksti: Suvi Hosionaho ja Päivämies-verkkolehden toimitus
Kuvat: Suvi Hosionaho

Tunnisteet:


kesäseurat alajärvi

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi