Maanantai 18.2.2019
"
Minä luotan sinun armoosi, saan iloita sinun avustasi. Minä laulan kiitosta Herralle, hän pitää minusta huolen. Ps. 13:6

Kesäseurat Alajärven kirkon ympäristössä

Uutiset 24.7.2014 07:34 | Päivämies-verkkolehti


Alajärven kirkon ympäristö täyttyy viikonvaihteessa kesäseuravieraista. Tänään alkavia Alajärven maakunnallisia kesäseuroja vietetään tuttuun tapaan kirkon ympäristössä, Alajärven rantamilla Aaltopuistossa, johon rakentui pieni ”kesäseurakaupunki”. Valmistelutöitä on tehty viikon ajan.
Talkoot aloitettiin maanantai-iltana rakennusmateriaalin ja tarvikkeiden kuljetuksella seura-alueelle. Talkoisiin osallistui alkuviikon aikana kymmeniä talkoolaisia joka ilta. Seurojen aikana alajärveläisten kanssa työvuoroihin osallistuu talkoolaisia myös lähialueen Rauhanyhdistyksistä.

– Kesäseuratalkoisiin osallistutaan Alajärvellä melko aktiivisesti. Maanantaina talkoissa oli reilut 50 henkeä. Nuoria joukkoon mahtuisi enemmänkin, kertoo toista kertaa rakennustalkoita vetävä Samuli Suomala.

– Omat kesäseurat ovat alajärveläisille tärkeä tapahtuma, toteaa talkoisiin saapunut Martti Metsälä.

– Monille ne merkitsevät kesäkauden päättymistä, Metsälä jatkaa.

Metsälä osallistuu Alajärven maakunnallisten kesäseurojen rakennustalkoisiin perinteisesti parina iltana viikon varrella.


Martti Metsälän mukaan maanantain seuratalkoisiin oli päässyt seitsemänvuotias tyttärenpoika Eeli Aninko.

Sää on suosinut rakennustalkoita. Perinteisesti Alajärven kesäseurojen aikaan on saatu nauttia kauniista kesäsäästä ja samaa toivotaan Alajärvellä tänäkin vuonna.

Tänä kesänä nelipäiväiset seurat

Kesäseurat alkavat aiemmista vuosista poiketen jo torstaina. Ohjelmassa on kesäillan hartaus Alajärven kirkossa kello 19, minkä jälkeen on laulutuokio ja kahvitarjoilu. Perjantaina seurat alkavat kello 18 ja jatkuvat viikonlopun ajan sunnuntaina kello 16.30 alkaviin päätösseuroihin saakka. Sanan kuuloon odotetaan 4000–5000 seuravierasta.


Alajärven kesäseurojen seuramerkki on lasten kuvittama.
Merkissä on kuvattu yhdessä iloitsevia ihmisiä.Alajärven kesäseurat lyhyesti:

- Seurat alkavat torstaina 23.7. ja päättyvät sunnuntaina 27.7.
- Seurapaikkana on Alajärven kirkon ympäristö.
- Seuratunnus on "Pysykää minun rakkaudessani" (Joh. 15:9).
- Järjestelyistä vastaa Alajärven Rauhanyhdistys.
- Seuroja voi kuunnella Järviradiosta lauantaina kello 14–15.30 ja 21–22 välisenä aikana sekä sunnuntaina kello 10–11 ja 19–20.30 välisenä aikana. Nettiradion lähetystä voi kuunnella Alajärven Rauhanyhdistyksen sivuilta.


Teksti: Suvi Hosionaho ja Päivämies-verkkolehden toimitus
Kuvat: Suvi Hosionaho

Tunnisteet:


kesäseurat alajärvi

Lisää aiheesta:

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi