Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Ranuan opistoseurat alkavat tänään

Uutiset 24.7.2014 07:43 | päivitetty 4.6.2015 16:03 | Päivämies-verkkolehti


Ranuan kristillisen kansanopiston pihapiirissä järjestettävät opistoseurat alkavat tänään ja päättyvät sunnuntaina. Paikalle odotetaan 20 000 seuravierasta.
Ranuan opistoseurojen järjestämisvastuussa ovat tänä vuonna Oulun eteläpuolen rauhanyhdistykset: Kempele, Oulunsalo, Tyrnävä, Hailuoto, Muhos ja Utajärvi.

Osalle järjestelyvastuu on uusi kokemus

Tänä kesänä seurajärjestelyvastuussa on mukana ensikertalaisia. Järjestelyvastuualueita on muutettu pyrkimyksenä tasoittaa työvoimasuhteita eri opistojen välillä.

– Vastuu on otettu ihan hyvillä mielin kannettavaksi, vaikka suurtapahtumien järjestely vaatii huolellista ennakkosuunnittelua ja sitoutumista, sanoo Ranuan opistoseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Martti Jokelainen.

– Onneksi mukana ovat vanhat konkarit, Muhos ja Utajärvi, jakamassa tietotaitoa.

Järjestäjät ovat hyödyntäneet internetiä opistoseurojen valmisteluissa ja yhteydenpidossa.

– Internetin myötä voimme löytää kätevästi entisten vuosien kokemustallenteet ja linkittyä nykyhetkessä tehokkaammin yhteyksiin toistemme kanssa, Jokelainen jatkaa.

Järjestelyvastuu vaihtelee vuosittain eri alueiden kesken.Ranuan opistolla on hyvät puitteet seurojen järjestämiseen, sillä rakennukset, tiestö ja majoitustiloja on valmiina. Ranuan kristillisen kansanopiston rehtori Eero Nuoliojan mukaan tekniset perusrakenteet riittävät 18 000–20 000 seuravieraan vastaanottamiseen.

Ohjelmassa seurapuheita ja lauluja

Ranuan opistoseurojen ohjelma koostuu seurapuheista ja lauluista, kuten edeltävinä viikonloppuina olleissa Jämsän- ja Reisjärven opistoseuroissa. Lauantai-iltana on viikkomessu, jonka jälkeen kuullaan puheenvuoro "Herra, osoita minulle tiesi". Sunnuntaina vietetään jumalanpelvelus seurateltassa sekä Ranuan kirkossa.


Ranuan opistoseurat lyhyesti:
 
- Seurat alkavat torstaina 24.7. ja päättyvät 27.7.
- Seurojen tunnus on ”Minä olen tie, totuus ja elämä” (Joh. 14:6).
- Seura-alue on Ranuan kristillisen kansanopiston ympäristössä.
- Seurat lähetetään suorana lähetyksenä Kesäseuraradiossa.
- Opistoseurojen ohjelmaan voi tutustua Ranuan opiston verkkosivuilla.
- Seuraa opistoseuroja Ranuan opiston Facebook-sivulta.Lue lisää Ranuan opistoseuroista lauantaina Päivämies-verkkolehdestä sekä ensi keskiviikkona Päivämies-lehdestä.

Kuvat: Opistoseurojen kuvapalvelu 2013

Tunnisteet:


opistoseurat opisto ranua

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi