Lauantai 20.7.2019
"
Kuinka sinä voit tuomita veljesi? Tai sinä toinen, kuinka voit halveksia veljeäsi? Kaikki me joudumme Jumalan tuomioistuimen eteen. Room. 14:10

Ranuan opistoseurat alkavat tänään

Uutiset 24.7.2014 07:43 | päivitetty 4.6.2015 16:03 | Päivämies-verkkolehti


Ranuan kristillisen kansanopiston pihapiirissä järjestettävät opistoseurat alkavat tänään ja päättyvät sunnuntaina. Paikalle odotetaan 20 000 seuravierasta.
Ranuan opistoseurojen järjestämisvastuussa ovat tänä vuonna Oulun eteläpuolen rauhanyhdistykset: Kempele, Oulunsalo, Tyrnävä, Hailuoto, Muhos ja Utajärvi.

Osalle järjestelyvastuu on uusi kokemus

Tänä kesänä seurajärjestelyvastuussa on mukana ensikertalaisia. Järjestelyvastuualueita on muutettu pyrkimyksenä tasoittaa työvoimasuhteita eri opistojen välillä.

– Vastuu on otettu ihan hyvillä mielin kannettavaksi, vaikka suurtapahtumien järjestely vaatii huolellista ennakkosuunnittelua ja sitoutumista, sanoo Ranuan opistoseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Martti Jokelainen.

– Onneksi mukana ovat vanhat konkarit, Muhos ja Utajärvi, jakamassa tietotaitoa.

Järjestäjät ovat hyödyntäneet internetiä opistoseurojen valmisteluissa ja yhteydenpidossa.

– Internetin myötä voimme löytää kätevästi entisten vuosien kokemustallenteet ja linkittyä nykyhetkessä tehokkaammin yhteyksiin toistemme kanssa, Jokelainen jatkaa.

Järjestelyvastuu vaihtelee vuosittain eri alueiden kesken.Ranuan opistolla on hyvät puitteet seurojen järjestämiseen, sillä rakennukset, tiestö ja majoitustiloja on valmiina. Ranuan kristillisen kansanopiston rehtori Eero Nuoliojan mukaan tekniset perusrakenteet riittävät 18 000–20 000 seuravieraan vastaanottamiseen.

Ohjelmassa seurapuheita ja lauluja

Ranuan opistoseurojen ohjelma koostuu seurapuheista ja lauluista, kuten edeltävinä viikonloppuina olleissa Jämsän- ja Reisjärven opistoseuroissa. Lauantai-iltana on viikkomessu, jonka jälkeen kuullaan puheenvuoro "Herra, osoita minulle tiesi". Sunnuntaina vietetään jumalanpelvelus seurateltassa sekä Ranuan kirkossa.


Ranuan opistoseurat lyhyesti:
 
- Seurat alkavat torstaina 24.7. ja päättyvät 27.7.
- Seurojen tunnus on ”Minä olen tie, totuus ja elämä” (Joh. 14:6).
- Seura-alue on Ranuan kristillisen kansanopiston ympäristössä.
- Seurat lähetetään suorana lähetyksenä Kesäseuraradiossa.
- Opistoseurojen ohjelmaan voi tutustua Ranuan opiston verkkosivuilla.
- Seuraa opistoseuroja Ranuan opiston Facebook-sivulta.Lue lisää Ranuan opistoseuroista lauantaina Päivämies-verkkolehdestä sekä ensi keskiviikkona Päivämies-lehdestä.

Kuvat: Opistoseurojen kuvapalvelu 2013

Tunnisteet:


opistoseurat opisto ranua

Lisää aiheesta:

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi