Perjantai 22.3.2019
"
Älä muista nuoruuteni syntejä, älä pahoja tekojani! Sinä, joka olet uskollinen ja hyvä, älä unohda minua! Ps. 25:7

Ranuan opistoseuroissa: ”Yhä kuuluu kutsu Jumalan valtakuntaan”

Uutiset 26.7.2014 16:30 | Päivi Martikainen


Ranualla vietetään parhaillaan kesän viimeisiä suuria seuroja. 27:nnen kerran järjestettävissä opistoseuroissa saadaan nauttia helteisestä säästä. Erityisesti Pohjois-Suomesta saapuneita seuravieraita oli perjantai-iltana koolla jo noin 14 000.
Majoituskäytössä on nykyään noin 27 hehtaarin suuruinen alue. Sarkaojien täyttämisellä on saatu lisää tilaa sekä majoitukseen että kentälle. Koko seura-alueella on kokoa peräti 40 hehtaaria.
 
Ilmatieteen laitos on varoittanut helteestä Ranuan kunnassa. Terveydenhuoltotoimikunta muistuttaakin, että helteinen sää voi olla rasittava, varsinkin sydänsairaille. Nesteen saannista kannattaa huolehtia.

”Aika on täyttynyt”
 
Opistoseurojen tunnuksena on ”Minä olen tie totuus ja elämä” (Joh. 14:6). Teksti kertoo ihmisen matkasta, jossa Jeesuksen opetukset toimivat ohjaajana.
 
Opistoseurat alkoivat jo torstaina iltahartaudella. Perjantain avajaisseuroissa Leevi Koskelo muisteli, miten Jeesus aloittaessaan julkisen toimintansa tiivisti ensimmäiseen puheenvuoroonsa koko sen ilmoituksen, jota on tullut ilmoittamaan: ”Aika on täyttynyt.”
 
Jumala oli antanut paratiisissa lupauksen Jeesuksesta, joka on polkeva rikki käärmeen pään.
 
– Jeesus sanoi, että Jumalan valtakunta on teidän keskellänne – siellä, missä Jumalan lapset ovat. Rajat eivät kulje maitten, vaan sydänten välillä.
 
Jumalan valtakunta on sekä taivaassa kunnian valtakuntana, että maan päällä armon valtakuntana, jossa Jeesus asuu ja armahtaa syntistä ihmistä.
 
Tärkeysjärjestys
 
Esa Koukkari palautti kuulijoiden mieliin, miten vuorisaarnassa neuvotaan: ”Vaan etsikäät ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, ja niin kaikki nämät teille annetaan.”
 


– Jeesus muistuttaa meitä elämän tärkeysjärjestyksestä.
 
Lutherkin totesi, että sen, joka tahtoo löytää tien Kristuksen luokse, pitää ensin löytää häneen uskovat ihmiset: elävä Jumalan seurakunta.
 
”Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut” (Joh. 20:23). Jumalan valtakunta on armovaltakunta, jossa saarnataan syntien anteeksiantamusta.
 
Johanneksen todistus
 
Pekka Kinnunen puhui Johanneksen todistuksesta:
 
– Johannes oli yksi Jeesuksen todistajista: silminnäkijä, kuulija ja koskettaja.
 
Jumalan poika ilmestyi kuoleman voitettuaan Jumalan valitsemille todistajille. Todistajien tehtävänä oli ilmoittaa toisillekin, mitä he olivat nähneet ja kuulleet.
 
– Kutsua Jumalan valtakunnan osallisuuteen kuulutetaan yhä. Sanoma kutsuu jokaista: velka on maksettu kaikkien edestä, mutta se omistetaan uskolla.
 
Usko tulee kuulosta ja kuulo Jumalan sanan kautta. Kun uskoo synnit anteeksi, siitä seuraa täydellinen ilo.
 
Kuuliaisuus siunataan
                                   
Erkki Perttunen luki Raamatusta, miten Jeesus ilmoitti itsensä opetuslapsille Tiberiaanmeren rannalla. Opetuslapset eivät olleet saaneet saalista, jolloin Jeesus neuvoi heittämään verkon veneen oikealle puolelle. Opetuslapset olivat kuuliaisia Jeesuksen neuvolle, ja Jumala siunasi heitä.
 
– Jumala on luvannut siunata kuuliaiset lapsensa, Perttunen sanoi.
 
– Tahdottehan olla kuuliaisia ja kilvoitella loukkaamattomalla omallatunnolla, kunnes pääsemme taivaan kotiin. Emme tiedä, milloin meidän vuoromme on.

 

Opistokuulumisia
 
Seurat jatkuvat sunnuntai-iltaan asti: lauantaina on ohjelmassa puheiden lisäksi viikkomessu ja illalla puheenvuoro. Sunnuntaina vietetään sanajumalanpalvelusta seurateltassa ja Ranuan kirkossa. Keskipäivällä Ranuan opiston rehtori Eero Nuolioja kertoo opistokuulumisia.
 
Opistovuosi alkaa hänen mukaansa perinteiseen tapaan. Opistossa on meneillään laatutyöprojekti, jonka tavoitteena on selkiyttää toimintoja ja vastuita opistossa.
 
– Olemme olleet yhdessä muiden opistojen kanssa opetushallituksen kustantamassa koulutuksessa. Jo elokuussa otamme käyttöön perehdyttämisohjelman uudelle henkilöstölle.
 
Kuvat: Opistoseurojen kuvapalvelu

Lisää aiheesta:

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi