Sunnuntai 24.2.2019
"
Jeesus sanoi: "Hyvään maahan pudonnut siemen tarkoittaa niitä, jotka sanan kuultuaan pysyvät siinä puhtain ja ehein sydämin ja kestävinä tuottavat satoa." Luuk. 8:15

Limingan nuotioillassa kiitettiin kauniista kesästä

Uutiset 4.8.2014 13:54 | Päivämies-verkkolehti


Monissa rauhanyhdistyksissä kesäkauden toimintaan kuuluvat nuotioillat. Limingassakin tällaisia nuotioiltoja on järjestetty jo vuosikymmenien ajan. Yleensä kokoonnutaan jonkin kodin pihapiiriin.
Ohjelmassa on yhdessä laulamista, seurapuhe, kahvittelua ja yhdessäoloa. Ja koska nuotioillasta on kyse, kuuluu iltaan tietysti myös perisuomalainen kesäherkku, makkara.
 
Lämpöisenä kesäiltana 1. elokuuta nuotioiltaa vietettiin Tissarin Katjan ja Samin kodissa Limingan Virkkulassa. Sää oli hieman epävakaa, joten aloitimme illan sisätiloissa. Alkulaulun jälkeen hiljennyimme rukouksessä kiittämään Taivaan Isää hienosta kesästä ja luonnon antimista, joista juuri tähän vuodenaikaan saamme nauttia.


 
Puhuja puhui Markuksen evankeliumin 10. luvun pohjalta siitä, mitä meidän pitäisi tehdä, jotta perisimme taivaan valtakunnan. Kuulimme tutun vertauksen, kuinka kamelin on helpompi käydä neulansilmästä kuin rikkaan tulla Jumalan valtakuntaan.
 
Puheessa todettiin, että rikkaudella ei tarkoiteta ainoastaan maallista rikkautta. Myös hengellinen rikkaus voi tulla uskomisen esteeksi. Hengellisesti rikkaalla tarkoitetaan tässä sitä, että ihminen kokee ansaitsevansa autuuden omilla hyvillä töillään. Jumalan lakia ei kuitenkaan kukaan ihminen pysty täyttämään. Omilla teoilla ei voi ansaita autuutta. Taivaaseen pääsee yksin armosta, uskomalla Vapahtajan sovitustyön kautta omat syntinsä anteeksi. 

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi