Lauantai 20.4.2019
"
Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Job 19:25

Limingan nuotioillassa kiitettiin kauniista kesästä

Uutiset 4.8.2014 13:54 | Päivämies-verkkolehti


Monissa rauhanyhdistyksissä kesäkauden toimintaan kuuluvat nuotioillat. Limingassakin tällaisia nuotioiltoja on järjestetty jo vuosikymmenien ajan. Yleensä kokoonnutaan jonkin kodin pihapiiriin.
Ohjelmassa on yhdessä laulamista, seurapuhe, kahvittelua ja yhdessäoloa. Ja koska nuotioillasta on kyse, kuuluu iltaan tietysti myös perisuomalainen kesäherkku, makkara.
 
Lämpöisenä kesäiltana 1. elokuuta nuotioiltaa vietettiin Tissarin Katjan ja Samin kodissa Limingan Virkkulassa. Sää oli hieman epävakaa, joten aloitimme illan sisätiloissa. Alkulaulun jälkeen hiljennyimme rukouksessä kiittämään Taivaan Isää hienosta kesästä ja luonnon antimista, joista juuri tähän vuodenaikaan saamme nauttia.


 
Puhuja puhui Markuksen evankeliumin 10. luvun pohjalta siitä, mitä meidän pitäisi tehdä, jotta perisimme taivaan valtakunnan. Kuulimme tutun vertauksen, kuinka kamelin on helpompi käydä neulansilmästä kuin rikkaan tulla Jumalan valtakuntaan.
 
Puheessa todettiin, että rikkaudella ei tarkoiteta ainoastaan maallista rikkautta. Myös hengellinen rikkaus voi tulla uskomisen esteeksi. Hengellisesti rikkaalla tarkoitetaan tässä sitä, että ihminen kokee ansaitsevansa autuuden omilla hyvillä töillään. Jumalan lakia ei kuitenkaan kukaan ihminen pysty täyttämään. Omilla teoilla ei voi ansaita autuutta. Taivaaseen pääsee yksin armosta, uskomalla Vapahtajan sovitustyön kautta omat syntinsä anteeksi. 

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi