Perjantai 23.8.2019
"
Katso puoleeni, anna armosi - se on niiden oikeus, joille nimesi on rakas. Ps. 119:132

Limingan nuotioillassa kiitettiin kauniista kesästä

Uutiset 4.8.2014 13:54 | Päivämies-verkkolehti


Monissa rauhanyhdistyksissä kesäkauden toimintaan kuuluvat nuotioillat. Limingassakin tällaisia nuotioiltoja on järjestetty jo vuosikymmenien ajan. Yleensä kokoonnutaan jonkin kodin pihapiiriin.
Ohjelmassa on yhdessä laulamista, seurapuhe, kahvittelua ja yhdessäoloa. Ja koska nuotioillasta on kyse, kuuluu iltaan tietysti myös perisuomalainen kesäherkku, makkara.
 
Lämpöisenä kesäiltana 1. elokuuta nuotioiltaa vietettiin Tissarin Katjan ja Samin kodissa Limingan Virkkulassa. Sää oli hieman epävakaa, joten aloitimme illan sisätiloissa. Alkulaulun jälkeen hiljennyimme rukouksessä kiittämään Taivaan Isää hienosta kesästä ja luonnon antimista, joista juuri tähän vuodenaikaan saamme nauttia.


 
Puhuja puhui Markuksen evankeliumin 10. luvun pohjalta siitä, mitä meidän pitäisi tehdä, jotta perisimme taivaan valtakunnan. Kuulimme tutun vertauksen, kuinka kamelin on helpompi käydä neulansilmästä kuin rikkaan tulla Jumalan valtakuntaan.
 
Puheessa todettiin, että rikkaudella ei tarkoiteta ainoastaan maallista rikkautta. Myös hengellinen rikkaus voi tulla uskomisen esteeksi. Hengellisesti rikkaalla tarkoitetaan tässä sitä, että ihminen kokee ansaitsevansa autuuden omilla hyvillä töillään. Jumalan lakia ei kuitenkaan kukaan ihminen pysty täyttämään. Omilla teoilla ei voi ansaita autuutta. Taivaaseen pääsee yksin armosta, uskomalla Vapahtajan sovitustyön kautta omat syntinsä anteeksi. 

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi