Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Tukikummit edistävät syrjäytymisvaarassa olevien lasten harrastusmahdollisuuksia

Uutiset 12.8.2014 06:50 | Hanna Kallunki
Tukikummit on säätiö, joka pyrkii auttamaan syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria muun muassa harrastusmahdollisuuksia tukemalla. Säätiö kerää tätä tarkoitusta varten varoja, jotka kanavoidaan Kirkon diakoniarahaston kautta tukea tarvitseville perheille. 
– Kuntien leikatessa harkinnanvaraisia avustuksiaan avun tarve kasvaa. Hakijoissa on yhä enemmän perheitä, jotka eivät muuten ole diakoniatyön asiakkaina eli joiden elämä on muuten tasapainossa, mutta lasten harrastusten maksamiseen ei ole varaa. Sana kirkon jakamista avustuksista on lähtenyt kiertämään, Kirkon diakoniarahaston sihteeri Sari Nieminen kertoo.

Avustuksia myönnettäessä huomioidaan perheen taloudellisen tilanteen lisäksi myös muut mahdolliset syrjäytymisen riskitekijät.

– Olisi toivottavaa, että lapsi ei joutuisi kärsimään ensimmäisenä siitä, jos esimerkiksi vanhempi joutuu työttömäksi tai tapahtuu jotain muuta yllättävää. Kriisitilanteissa harrastuksen merkitys voi olla lapselle erityisen suuri, Nieminen sanoo.

Avustuksia myönnetään harrastusten välittömiin kustannuksiin: lukukausimaksuihin ja harrastusvälineisiin. Monilapsisia perheitä voidaan tukea esimerkiksi sellaisten harrastusvälineiden hankinnassa, joista voivat hyötyä myös nuoremmat sisarukset.

Tukikummien jakamat lahjoitukset kohdistetaan aina tietylle lapselle. Avustuksia myönnetään vain sellaisiin kustannuksiin, joita ei ole saatu eikä saada katettua muualta. Vuonna 2013 Kirkon diakoniarahasto tuki Tukikummien varoilla noin 2 000 lapsen harrastusta ja opiskelua.

– Avustuksia ei voi käyttää esimerkiksi perheen yhteiseen virkistystoimintaan. Tukikummit toimivat myös täysin vapaaehtoispohjalta – mitään keräyskustannuksia ei ole, kaikki rahat toimitetaan lyhentämättömänä tietyn lapsen tiettyyn tarpeeseen, Nieminen sanoo. 


Lisätietoa Tukikummit-avustuksista löytyy täältä.

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi