Tiistai 15.10.2019
"
Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi kuin pilven, sinun syntisi kuin pilviverhon. Palaa minun luokseni, minä olen lunastanut sinut vapaaksi. Jes. 44:22

Tukikummit edistävät syrjäytymisvaarassa olevien lasten harrastusmahdollisuuksia

Uutiset 12.8.2014 06:50 | Hanna Kallunki
Tukikummit on säätiö, joka pyrkii auttamaan syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria muun muassa harrastusmahdollisuuksia tukemalla. Säätiö kerää tätä tarkoitusta varten varoja, jotka kanavoidaan Kirkon diakoniarahaston kautta tukea tarvitseville perheille. 
– Kuntien leikatessa harkinnanvaraisia avustuksiaan avun tarve kasvaa. Hakijoissa on yhä enemmän perheitä, jotka eivät muuten ole diakoniatyön asiakkaina eli joiden elämä on muuten tasapainossa, mutta lasten harrastusten maksamiseen ei ole varaa. Sana kirkon jakamista avustuksista on lähtenyt kiertämään, Kirkon diakoniarahaston sihteeri Sari Nieminen kertoo.

Avustuksia myönnettäessä huomioidaan perheen taloudellisen tilanteen lisäksi myös muut mahdolliset syrjäytymisen riskitekijät.

– Olisi toivottavaa, että lapsi ei joutuisi kärsimään ensimmäisenä siitä, jos esimerkiksi vanhempi joutuu työttömäksi tai tapahtuu jotain muuta yllättävää. Kriisitilanteissa harrastuksen merkitys voi olla lapselle erityisen suuri, Nieminen sanoo.

Avustuksia myönnetään harrastusten välittömiin kustannuksiin: lukukausimaksuihin ja harrastusvälineisiin. Monilapsisia perheitä voidaan tukea esimerkiksi sellaisten harrastusvälineiden hankinnassa, joista voivat hyötyä myös nuoremmat sisarukset.

Tukikummien jakamat lahjoitukset kohdistetaan aina tietylle lapselle. Avustuksia myönnetään vain sellaisiin kustannuksiin, joita ei ole saatu eikä saada katettua muualta. Vuonna 2013 Kirkon diakoniarahasto tuki Tukikummien varoilla noin 2 000 lapsen harrastusta ja opiskelua.

– Avustuksia ei voi käyttää esimerkiksi perheen yhteiseen virkistystoimintaan. Tukikummit toimivat myös täysin vapaaehtoispohjalta – mitään keräyskustannuksia ei ole, kaikki rahat toimitetaan lyhentämättömänä tietyn lapsen tiettyyn tarpeeseen, Nieminen sanoo. 


Lisätietoa Tukikummit-avustuksista löytyy täältä.

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi