Tiistai 23.4.2019
"
Me julistamme teille ilosanoman: Minkä Jumala lupasi meidän isillemme, sen hän on täyttänyt meille, heidän lapsilleen. Hän on herättänyt Jeesuksen kuolleista. Ap. t. 13:32-33

Tukikummit edistävät syrjäytymisvaarassa olevien lasten harrastusmahdollisuuksia

Uutiset 12.8.2014 06:50 | Hanna Kallunki
Tukikummit on säätiö, joka pyrkii auttamaan syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria muun muassa harrastusmahdollisuuksia tukemalla. Säätiö kerää tätä tarkoitusta varten varoja, jotka kanavoidaan Kirkon diakoniarahaston kautta tukea tarvitseville perheille. 
– Kuntien leikatessa harkinnanvaraisia avustuksiaan avun tarve kasvaa. Hakijoissa on yhä enemmän perheitä, jotka eivät muuten ole diakoniatyön asiakkaina eli joiden elämä on muuten tasapainossa, mutta lasten harrastusten maksamiseen ei ole varaa. Sana kirkon jakamista avustuksista on lähtenyt kiertämään, Kirkon diakoniarahaston sihteeri Sari Nieminen kertoo.

Avustuksia myönnettäessä huomioidaan perheen taloudellisen tilanteen lisäksi myös muut mahdolliset syrjäytymisen riskitekijät.

– Olisi toivottavaa, että lapsi ei joutuisi kärsimään ensimmäisenä siitä, jos esimerkiksi vanhempi joutuu työttömäksi tai tapahtuu jotain muuta yllättävää. Kriisitilanteissa harrastuksen merkitys voi olla lapselle erityisen suuri, Nieminen sanoo.

Avustuksia myönnetään harrastusten välittömiin kustannuksiin: lukukausimaksuihin ja harrastusvälineisiin. Monilapsisia perheitä voidaan tukea esimerkiksi sellaisten harrastusvälineiden hankinnassa, joista voivat hyötyä myös nuoremmat sisarukset.

Tukikummien jakamat lahjoitukset kohdistetaan aina tietylle lapselle. Avustuksia myönnetään vain sellaisiin kustannuksiin, joita ei ole saatu eikä saada katettua muualta. Vuonna 2013 Kirkon diakoniarahasto tuki Tukikummien varoilla noin 2 000 lapsen harrastusta ja opiskelua.

– Avustuksia ei voi käyttää esimerkiksi perheen yhteiseen virkistystoimintaan. Tukikummit toimivat myös täysin vapaaehtoispohjalta – mitään keräyskustannuksia ei ole, kaikki rahat toimitetaan lyhentämättömänä tietyn lapsen tiettyyn tarpeeseen, Nieminen sanoo. 


Lisätietoa Tukikummit-avustuksista löytyy täältä.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi