Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

Nuori tarvitsee elämäänsä luotettavia ihmissuhteita

Uutiset 12.8.2014 08:24 | Päivämies-verkkolehti


Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Marita Ruohonen muistuttaa, että nuoruudessa koettu yksinäisyys voi vaikuttaa suuresti koko loppuelämän ajan. Tänään vietetään YK:n kansainvälistä nuorison päivää teemalla nuoret ja mielenterveys.
Suomen Mielenterveysseuran kriisikeskusten tarjoamissa palveluissa yksinäisyys on yksi yleisimmistä yhteydenoton syistä. Etenkin nuorten kohdalla yksin jäämisen seuraukset voivat olla vakavia.
 
– Näin koulujen aloitusviikolla on hyvä muistaa, että jokainen nuori tarvitsee elämäänsä luotettavia ihmissuhteita. Yksin jääminen voi vaurioittaa nuoren kehitystä ja vaikeuttaa ihmissuhteiden luomista myös vanhemmalla iällä.

Mielenterveystaitoja voi opetella. Itsetuntemuksen vahvistaminen, rohkaiseminen omien tunteiden ilmaisemiseen sekä vuorovaikutustaitojen kehittämiseen auttavat nuoria, muistuttaa Ruohonen.

Suomen Mielenterveysseura tarjoaa opettajille ja muille kasvattajille monenlaisia työkaluja, joilla voi lasten ja nuorten kanssa kehittää mielenterveystaitoja.

Kuva: SRK:n kuva-arkisto

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi