Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

Oulunsalon Salonpään Rauhanyhdistyksen piha kunnostettiin

Uutiset 16.8.2014 07:46 | päivitetty 4.1.2019 13:24 | Kaarina Haukipuro


Oulunsalon Salonpään Rauhanyhdistyksen pihalle on nyt mukava parkkeerata auto. Se on saanut uuden pinnan, eikä kerää enää lätäköitä ja kuraa.
Aiemmin kevään sulamisvedet pehmensivät pihamaan ja piha rapakoitui hankalakäyttöiseksi ja sotkevaksi, kertoo Salonpään Rauhanyhdistyksen kiinteistötoimikunnan jäsen Pekka Kellokoski.

Lapsia lätäköt eivät varmaankaan harmittaneet, mutta isommat ihmiset olivat jo pitkään puhuneet, että pihaa pitäisi kunnostaa. Asiasta keskusteltiin useampaan kertaan rauhanyhdistyksen kokouksissa. Neuvoja kysyttiin alan asiantuntijoilta. Kunnostusprosessi eteni maanäytteiden ottamisella ja vaihtoehtoisten kunnostussuunnitelmien tekemisellä.

– Kiinteistötoimikunta teki alustavan kustannusarvion ja esitti vaihtoehdot kustannuksineen johtokunnalle, Kellokoski sanoo.

Järjestettiin tarjouskilpailu, ja tarjouspyynnöt lähetettiin useille maanrakennusurakoitsijoille. Tarjouksia tuli puolenkymmentä, joista vuosikokouksessa päätettiin valita kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous.

Kevään ja kesän aikana käytiin urakkaneuvottelut ja tehtiin sopimus urakoitsijan kanssa. Pihalta ajettiin maakerroksia pois useita satoja kuutioita. Tilalle tuotiin kantava murskekerros. Piha salaojitettiin ja pinnan kallistukset korjattiin niin, että pintavedet voivat valua tontin reunoilla oleviin avo-ojiin. Kunnostustyön yhteydessä pihaa tehdään turvallisemmaksi muun muassa valojen avulla. Urakoitsija aloitti työt heinäkuun loppupuolella, ja nyt työ on lähes valmis.


 Salonpään rauhanyhdistyksen väkeä seuroissa Umpimähkässä.

 Oulunsalon Salonpää
  • Oulun kaupunginosa
  • sijaitsee meren äärellä
  • asukkaita reilut 1 200 

Kuvat: Mauno Isopahkala
 

Lisää aiheesta:

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi