Perjantai 23.8.2019
"
Katso puoleeni, anna armosi - se on niiden oikeus, joille nimesi on rakas. Ps. 119:132

Pielaveden rauhanyhdistyksen toimitalo laajenee

Uutiset 23.8.2014 07:17 | Päivämies


Pielaveden rauhanyhdistyksen toimitalo laajenee melkein sadalla neliöllä; valmista saattaa tulla jo syyskuussa.
Pielaveden rauhanyhdistyksessä on iloittu viime vuosina siitä, että yhdistyksen väkimäärä on kasvanut. Toimitalon laajennushanketta pohdittiin useamman vuoden ajan, kunnes viime helmikuun vuosikokouksessa päätettiin toteuttaa laajennus.

Hanke on pienelle rauhanyhdistykselle suuri ponnistus. Työkuorman helpottamiseksi työmaalle palkattiin muurari ja kirvesmies. Laajentamisen yhteydessä uusitaan lämmitysjärjestelmä ja korjataan valesokkelissa oleva vaurio sekä lisätään parkkitilaa.Hyvä yhteishenki

Talkoita on järjestetty joka arki-ilta ja lauantai, kesäseura-­aikoja lukuun ottamatta. Nimettyjä talkooryhmiä on viisi, joten yhdellä ryhmällä on ollut 1–2 talkoot viikossa. Talkoissa on ollut hyvin väkeä. Laajennus on edennyt odotettua nopeammin ja remontti valmistuu todennäköisesti syyskuun aikana. Talkoolaisten kesken on kuitenkin tuumittu, että remonttitalkoot perustuvat vapaaehtoisuuteen, kuten muutkin rauhanyhdistyksen tehtävät. Kenenkään ei tarvitse tuntea syyllisyyttä siitä, jos ei pääse paikalle.

Monenlaisia seurapaikkoja

Rakennusvaiheen jatkuessa seurapaikkoina ovat olleet muun muassa lähialueen seurakuntakodit, nuorisoseurantalo, leirikeskus ja kodit. Näissä paikoissa seuroissa on yllättäen käynyt paljon ihmisiä, jotka eivät ole mukana yhdistyksen toiminnassa. Se on herättänyt iloa ja positiivista ihmetystä. Joskus vierailijan on helpompi tulla seuroihin jonnekin muualle kuin rauhanyhdistykselle.Pielaveden Rauhanyhdistys ry
  • Pielaveden rauhanyhdistys perustettiin vuonna 1937.
  • Seuroja pidettiin pitkään kodeissa.
  • Oma toimitalo valmistui 1991 ja maksoi lähes miljoona markkaa.
  • Nykyisin jäseniä on noin 90. Lapsia ja nuoria on suunnilleen yhtä paljon.
  • Laajennusremontin budjetti on noin 150 000 euroa. Siitä kolmanneksen vie lämmitysjärjestelmän vaihto maalämmöksi.
  • Remontin myötä toimitalon koko kasvaa noin 320 neliömetristä 400 neliöön. Sallittu henkilömäärä nousee 150:stä 240:een.

Lue aiheesta lisää 20.8. ilmestyneestä Päivämiehestä.

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi