Lauantai 20.7.2019
"
Kuinka sinä voit tuomita veljesi? Tai sinä toinen, kuinka voit halveksia veljeäsi? Kaikki me joudumme Jumalan tuomioistuimen eteen. Room. 14:10

Jukka Keskitalo vaatii huomiota uskonnonvapausrikoksille

Uutiset 19.8.2014 11:32 | Hanna Kallunki


Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo vaatii lisää näkyvyyttä ihmisoikeusrikkomuksille, joita tehdään uskonnon perusteella. Hän ihmettelee, miksi Suomen ulkopoliittinen johto on ollut niin hiljaa viime aikoina maailmalla tapahtuneista uskonnollisista vainoista. Keskitalo kirjoittaa asiasta Suomen Kuvalehden Rajalla-blogissa 19.8. 
Hän viittaa muun muassa vainoihin, jotka ovat kohdistuneet Irakin kristittyihin ja jesideihin.

– En ole nähnyt yhtään lausuntoa Suomen ulkopoliittiselta johdolta, jossa olisi varsinaisesti tunnistettu ja tuomittu tapahtumien ytimessä oleva vaino uskonnon perusteella, Keskitalo kirjoittaa. 

Hän arvelee, että vaikeneminen liittyy muun muassa siihen, että uskonto on Suomessa totuttu mieltämään niin voimakkaasti yksityisasiaksi. Keskitalon mukaan on tärkeä ymmärtää, että uskonnollisella vakaumuksella on aivan toisenlainen rooli monissa muissa kulttuureissa.

Hän toivoo, että poliittinen johto ottaisi voimakkaammin kantaa uskonnonvapauskysymyksiin.

– Asioiden ääneen sanomisella ja puolen ottamisella on ihmisten mielissä aivan toisenlainen merkitys kuin aiemmin. Sana on teko myös ulkopolitiikassa, aivan erityisesti ihmisoikeuspolitiikassa, Keskitalo toteaa blogissa.

Lue Keskitalon blogikirjoitus Suomen Kuvalehdestä.

Kuva: Kirkon Tiedotuskeskus / Aarne Ormio

Tunnisteet:


uskonnonvapaus vaino

Lisää aiheesta:

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi