Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

Jukka Keskitalo vaatii huomiota uskonnonvapausrikoksille

Uutiset 19.8.2014 11:32 | Hanna Kallunki


Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo vaatii lisää näkyvyyttä ihmisoikeusrikkomuksille, joita tehdään uskonnon perusteella. Hän ihmettelee, miksi Suomen ulkopoliittinen johto on ollut niin hiljaa viime aikoina maailmalla tapahtuneista uskonnollisista vainoista. Keskitalo kirjoittaa asiasta Suomen Kuvalehden Rajalla-blogissa 19.8. 
Hän viittaa muun muassa vainoihin, jotka ovat kohdistuneet Irakin kristittyihin ja jesideihin.

– En ole nähnyt yhtään lausuntoa Suomen ulkopoliittiselta johdolta, jossa olisi varsinaisesti tunnistettu ja tuomittu tapahtumien ytimessä oleva vaino uskonnon perusteella, Keskitalo kirjoittaa. 

Hän arvelee, että vaikeneminen liittyy muun muassa siihen, että uskonto on Suomessa totuttu mieltämään niin voimakkaasti yksityisasiaksi. Keskitalon mukaan on tärkeä ymmärtää, että uskonnollisella vakaumuksella on aivan toisenlainen rooli monissa muissa kulttuureissa.

Hän toivoo, että poliittinen johto ottaisi voimakkaammin kantaa uskonnonvapauskysymyksiin.

– Asioiden ääneen sanomisella ja puolen ottamisella on ihmisten mielissä aivan toisenlainen merkitys kuin aiemmin. Sana on teko myös ulkopolitiikassa, aivan erityisesti ihmisoikeuspolitiikassa, Keskitalo toteaa blogissa.

Lue Keskitalon blogikirjoitus Suomen Kuvalehdestä.

Kuva: Kirkon Tiedotuskeskus / Aarne Ormio

Tunnisteet:


uskonnonvapaus vaino

Lisää aiheesta:

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi