Keskiviikko 24.7.2019
"
Minut armahdettiin, jotta Kristus Jeesus juuri minussa osoittaisi, kuinka suuri hänen kärsivällisyytensä on. 1 Tim. 1:16

​Laulukirjaehdotuksesta annetun palautteen käsittely alkoi

Uutiset 2.9.2014 07:09 | Ari-Pekka Palola
Siionin laulujen laulukirjauudistuksen palauteryhmä aloitti laulukirjaehdotuksesta annetun palautteen käsittelyn 22.–23.8. Huolellisen etukäteisvalmistelun ansiosta kokouksessa ehdittiin käsitellä 87 laulua.
Palauteryhmässä on selkeä työnjako: kukin jäsenistä on perehtynyt erityisesti tietyistä lauluista annettuun palautteeseen ja esittää niitä käsiteltäessä oman ehdotuksensa menettelytavasta. Kaikki jäsenet ovat lukeneet koko aineiston läpi, ja lopullinen ratkaisu tehdään keskustelun pohjalta.
 
Käsitellyistä lauluista 64 oli sellaisia, jotka valtaosa rauhanyhdistyksistä oli valmis hyväksymään ehdotuksen mukaisina. Monet olivat kuitenkin esittäneet hyviä korjausehdotuksia yksittäisiin säkeisiin tai kokonaisiin säkeistöihin. Palauteryhmä päätti huomioida monet parannusehdotuksista ja halusi ilmaista erityisen kiitoksen niiden tekijöille. Joihinkin lauluihin taas päätettiin kommenttien perusteella palauttaa tutut alkusanat tai tiettyjä tuttuja ilmauksia.

Isompia muutoksia tehtiin 21 lauluun. Niistä 11 päätettiin palauttaa nykyiseen sanamuotoon pienin kielellisin korjauksin. Esimerkiksi laulussa ”Nouse jo, pilvi verinen” säe ”kun mailman kylmyys uuvuttaa” on syytä korjata, sillä suomen kielessä ei ole olemassa kaksitavuista sanaa ”mailma”. Kolmeen lauluun päätettiin palautteen perusteella vaihtaa sävelmä, ja kahta laulua esitetään poistettavaksi.

Eniten kritiikkiä oli käsitellyistä lauluista saanut ”Levolle käyn nyt, Luojani”, jonka vain 20 % rauhanyhdistyksistä oli valmis hyväksymään laulukirjaehdotuksen muodossa. Osa toivoi sen tilalle nykyistä sanamuotoa, osa vastaavan virren sanamuotoa. Palauteryhmä päätyi pitkän keskustelun jälkeen jälkimmäisen vaihtoehdon kannalle.

Laulukirjapalautteen käsittely jatkuu syyskuussa. Lisäksi järjestetään 27.9. Limingassa tiedotustilaisuus, jossa esitellään alustavasti palautekyselyn tuloksia.

Tämä juttu julkaistaan myös Päivämiehessä 3.9.
 

Lisää aiheesta:

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi