Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

​Laulukirjaehdotuksesta annetun palautteen käsittely alkoi

Uutiset 2.9.2014 07:09 | Ari-Pekka Palola
Siionin laulujen laulukirjauudistuksen palauteryhmä aloitti laulukirjaehdotuksesta annetun palautteen käsittelyn 22.–23.8. Huolellisen etukäteisvalmistelun ansiosta kokouksessa ehdittiin käsitellä 87 laulua.
Palauteryhmässä on selkeä työnjako: kukin jäsenistä on perehtynyt erityisesti tietyistä lauluista annettuun palautteeseen ja esittää niitä käsiteltäessä oman ehdotuksensa menettelytavasta. Kaikki jäsenet ovat lukeneet koko aineiston läpi, ja lopullinen ratkaisu tehdään keskustelun pohjalta.
 
Käsitellyistä lauluista 64 oli sellaisia, jotka valtaosa rauhanyhdistyksistä oli valmis hyväksymään ehdotuksen mukaisina. Monet olivat kuitenkin esittäneet hyviä korjausehdotuksia yksittäisiin säkeisiin tai kokonaisiin säkeistöihin. Palauteryhmä päätti huomioida monet parannusehdotuksista ja halusi ilmaista erityisen kiitoksen niiden tekijöille. Joihinkin lauluihin taas päätettiin kommenttien perusteella palauttaa tutut alkusanat tai tiettyjä tuttuja ilmauksia.

Isompia muutoksia tehtiin 21 lauluun. Niistä 11 päätettiin palauttaa nykyiseen sanamuotoon pienin kielellisin korjauksin. Esimerkiksi laulussa ”Nouse jo, pilvi verinen” säe ”kun mailman kylmyys uuvuttaa” on syytä korjata, sillä suomen kielessä ei ole olemassa kaksitavuista sanaa ”mailma”. Kolmeen lauluun päätettiin palautteen perusteella vaihtaa sävelmä, ja kahta laulua esitetään poistettavaksi.

Eniten kritiikkiä oli käsitellyistä lauluista saanut ”Levolle käyn nyt, Luojani”, jonka vain 20 % rauhanyhdistyksistä oli valmis hyväksymään laulukirjaehdotuksen muodossa. Osa toivoi sen tilalle nykyistä sanamuotoa, osa vastaavan virren sanamuotoa. Palauteryhmä päätyi pitkän keskustelun jälkeen jälkimmäisen vaihtoehdon kannalle.

Laulukirjapalautteen käsittely jatkuu syyskuussa. Lisäksi järjestetään 27.9. Limingassa tiedotustilaisuus, jossa esitellään alustavasti palautekyselyn tuloksia.

Tämä juttu julkaistaan myös Päivämiehessä 3.9.
 

Lisää aiheesta:

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi