Maanantai 23.9.2019
"
Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Ps. 92:2

Porilaiset matkalla Baltiassa

Uutiset 4.9.2014 07:10 | Päivämies


Noin viidenkymmenen hengen ryhmä Porin rauhanyhdistyksen väkeä teki heinä-elokuun vaihteessa kiertomatkan Baltiaan. Pysähdyspaikkoina olivat Tartto, Riika, Vilna, Kaunas ja Pärnu. 
Ryhmämme matkasi Baltian ympäri linja-autolla. Matkan aikana pidettiin seuroja useissa kirkoissa.

Latvian pääkaupungin Riikan luterilaisessa Pyhän Kolminaisuuden kirkossa seurakunnan pastori Saulius Robertas Juozaitis kertoi vierailumme tuovan mieleen oman oleskelunsa Suomessa.

– Toivon, että tuntisitte edelleen tämän kirkon jotenkin omaksi paikaksenne. Se lisäisi yhteyttä Suomeen, hän sanoi.

Juozaitis esitteli kirkon ja seurakunnan vaiheita. Joitakin kymmeniä vuosia sitten kirkkoa käytettiin laivojen korjausverstaana. Vuonna 1982 kirkko palautettiin seurakuntalaisille, joita oli silloin noin 200. Nyt seurakuntaan on rekisteröity noin 1000 henkilöä, joista aktiivisia jäseniä on noin 300. 

Matkamme viimeinen seurapaikka oli Olainen kirkko Latviassa. Iltahartauden piti Timo Syväjärvi. Puheen tulkkasi venäjäksi Elina Majuri ja latvian kielelle käänsi kirkkoherra Oskars Skrodelis. Skrodelis kertoi, ettei kirkolla ole yhteyksiä Suomen seurakuntiin. Heillä käy kuitenkin vieraita, esimerkiksi vanhoillislestadiolaisia vierailee säännöllisesti Pentti Kähkösen johdolla.

Mekin saimme kokea olevamme kovasti odotettuja ja tervetulleita vieraita. Ystävällisyys ja huolenpito oli ylenpalttista. Ryhmällemme lahjoitettiin kori, jossa oli viiniköynnös hedelmineen ja jokaiselle pieni koristeellinen paperirulla. Rullat, ”Raamatun vitamiinit”, sisälsivät Raamatun jakeita.

Kauniille puistomaiselle kirkkopihalle oli järjestetty kahvipöytä runsaine herkkuineen. Lämpimässä kesäillassa oli mukava keskustella ja viettää hetki yhdessä. 


Kuvateksti: Matkamme viimeinen seurapaikka oli Olainen kirkko Latviassa. Kuvassa ryhmämme jäseniä sekä paikallisen seurakunnan väkeä. Seurakunnan kirkkoherra Oskars Skrodelis kuvassa oikealla. 

Teksti: Tarja Pesonen
Kuvat: Martti Mikkola

Lue lisää porilaisten matkasta 3.9. ilmestyneestä Päivämiehestä. 

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi