Lauantai 20.10.2018
"
Jeesus sanoo: "Totisesti, totisesti: joka ottaa vastaan sen, jonka minä lähetän, ottaa vastaan minut, ja joka ottaa minut vastaan, ottaa vastaan sen, joka on minut lähettänyt." Joh. 13:20

"Lehden sisällön ja kerronnan pitää välittää oikeaa todellisuutta"

Uutiset 9.9.2014 08:24 | Hanna Kallunki


Päivämiehen 60-vuotisjuhlaan liittyvässä seminaarissa 6.9. kuultiin kolme puheenvuoroa, joissa luodattiin Päivämiehen nykytilannetta ja tulevaisuutta. Viestinnän asiantuntija Hanna Nurminen käsitteli puheenvuorossaan muun muassa journalismin kerrontatapoja ja muutosta. 
Seminaarin avasi SRK:n puheenjohtaja Viljo Juntunen, ja tilaisuudessa alustivat Nurmisen lisäksi Olli Lohi ja Erkki Piri

Alustuksessaan ”Lehti vie viestin” Nurminen totesi, että niin Päivämiehen kuin muunkin median kerrontatavat muuttuvat aikojen kuluessa. Hänen mukaansa suurin muutos nykyjournalismissa on aiempaan verrattuna vuorovaikutteisuus: pyritään siihen, että lukijat ja toimitus ovat vuorovaikutuksessa keskenään.

Nurminen totesi, että saadakseen sanomansa perille Päivämiehen on tärkeää käyttää sellaista kieltä ja kerronnantapoja, jotka nykylukija ymmärtää. Nurmisen mukaan lehden sisällön ja kerronnan pitää välittää oikeaa todellisuutta ollakseen uskottava. Hän myös muistutti, että kuten muillakin viestimillä, myös Päivämiehellä on valtaa: se voi nostaa asioita keskusteluun ja esimerkiksi vahvistaa haluamaansa yhteiskunnallis- ta tai kirkollista kehitystä. 


Päivämiehen päätoimittaja Olli Lohi puhui SRK:n lehtien tavoitteista ja niiden toiminta-ajatuksesta. Lohen mukaan Päivämies on etupäässä uutislehti, jonka liitteenä kuukausittain ilmestyvät hartaus- ja lähetysmatkakirjoituksia sisältävä Siionin Lähetyslehti sekä nuortenliite Kapsäkki. SRK:n julkaisujen toimitusneuvoston jäsen Erkki Piri puhui SRK:n lehtien merkityksestä julkaisutyössä. 

Seminaariin osallistui nykyisiä ja entisiä Päivämiehen toimituksen työntekijöitä ja lehtiavustajia, SRK:n johtokunta ja julkaisujen toimitusneuvosto sekä viestintäryhmän jäseniä. 


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi