Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

"Lehden sisällön ja kerronnan pitää välittää oikeaa todellisuutta"

Uutiset 9.9.2014 08:24 | Hanna Kallunki


Päivämiehen 60-vuotisjuhlaan liittyvässä seminaarissa 6.9. kuultiin kolme puheenvuoroa, joissa luodattiin Päivämiehen nykytilannetta ja tulevaisuutta. Viestinnän asiantuntija Hanna Nurminen käsitteli puheenvuorossaan muun muassa journalismin kerrontatapoja ja muutosta. 
Seminaarin avasi SRK:n puheenjohtaja Viljo Juntunen, ja tilaisuudessa alustivat Nurmisen lisäksi Olli Lohi ja Erkki Piri

Alustuksessaan ”Lehti vie viestin” Nurminen totesi, että niin Päivämiehen kuin muunkin median kerrontatavat muuttuvat aikojen kuluessa. Hänen mukaansa suurin muutos nykyjournalismissa on aiempaan verrattuna vuorovaikutteisuus: pyritään siihen, että lukijat ja toimitus ovat vuorovaikutuksessa keskenään.

Nurminen totesi, että saadakseen sanomansa perille Päivämiehen on tärkeää käyttää sellaista kieltä ja kerronnantapoja, jotka nykylukija ymmärtää. Nurmisen mukaan lehden sisällön ja kerronnan pitää välittää oikeaa todellisuutta ollakseen uskottava. Hän myös muistutti, että kuten muillakin viestimillä, myös Päivämiehellä on valtaa: se voi nostaa asioita keskusteluun ja esimerkiksi vahvistaa haluamaansa yhteiskunnallis- ta tai kirkollista kehitystä. 


Päivämiehen päätoimittaja Olli Lohi puhui SRK:n lehtien tavoitteista ja niiden toiminta-ajatuksesta. Lohen mukaan Päivämies on etupäässä uutislehti, jonka liitteenä kuukausittain ilmestyvät hartaus- ja lähetysmatkakirjoituksia sisältävä Siionin Lähetyslehti sekä nuortenliite Kapsäkki. SRK:n julkaisujen toimitusneuvoston jäsen Erkki Piri puhui SRK:n lehtien merkityksestä julkaisutyössä. 

Seminaariin osallistui nykyisiä ja entisiä Päivämiehen toimituksen työntekijöitä ja lehtiavustajia, SRK:n johtokunta ja julkaisujen toimitusneuvosto sekä viestintäryhmän jäseniä. 

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi