Torstai 23.5.2019
"
Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Joh. 13:34

Teollisuushistoriaa ja taiteilua Tampereen tutustumisillassa

Uutiset 12.9.2014 07:34 | Päivämies-verkkolehti
Tampereen rauhanyhdistys täyttyi keskiviikkoiltana 3.9. tutustumisiltaa viettämään tulleista vanhoista ja uusista tamperelaisista. Ohjelma alkoi muutamilla faktoilla Tampereesta, jonka jälkeen seurasi kaupungin laajempi esittely.
Saimme tutustua muun muassa Tampereen teollisuushistoriaan, rooliin sisällissodassa, tärkeimpiin nähtävyyksiin, sekä Tampereeseen jääkiekkokaupunkina.

Esittelyn jälkeen kerrottiin Tampereen rauhanyhdistyksen nuorisotoiminnasta. Tampereella järjestetään nuorille retkiä, keskusteluiltoja, Rauhanyhdistyksen iltakyliä, joululeiri vuosittain, sekä viime vuosina myös Ski days -leiri helmikuun lopulla. Uusia tamperelaisia rohkaistiin osallistumaan myös rauhanyhdistyksen talkootyöhön, sillä työväki on muun muassa keittiöllä, kioskissa, kahvion kassoilla sekä urkutalkoissa tarpeen.

Uudet tulokkaat kävivät esittelemässä itsensä ja kertoivat, mistä ovat muuttaneet ja miksi. Useimmat kertoivat tulleensa työn tai opiskelupaikan perässä, mutta olipa joku tullut myös rauhallisia eläkepäiviä viettämään. Räisälän Arvon pitämän iltahartauden jälkeen oli vuorossa iltapala ja sen jälkeen leppoisaa yhdessäoloa taiteilun ja tutustumisen merkeissä. Ohjelmaan sisältyi piirtämistä, runoilemista tai esimerkiksi sarjakuvan suunnittelua. Kaikissa aiheena oli luonnollisesti: Tampere. 

Teksti: Hanna Hilliaho

Tunnisteet:


tampere tutustumisilta

Lisää aiheesta:

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi