Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

Maitoisten leirikeskuksessa vietettiin harjannostajaisia

Uutiset 16.9.2014 06:48 | Rauno Saarnio


Maitoisten leirikeskuksen laajennustyö on edennyt suunnitellusti ja harjakaisjuhlia vietettiin 5.9.
Perinteisesti harjakaisia vietetään, kun rakennus on säältä suojassa, yleensä vesikaton valmistuttua. Juhlan järjestää tilaaja, ja juhlaan kutsutaan kaikki hankkeeseen osallistuvat, esimerkiksi suunnittelijat, rakentajat ja valvojat.

Tilaisuudessa tilaajan puheenvuoron käytti SRK:n johtokunnan varapuheenjohtaja Valde Palola (kuvassa alla), joka kertoi olevansa ensimmäistä kertaa varsinaisissa harjakaisissa. Puheessaan hän kertasi hankkeen taustoja.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana leiriläisten määrä on lähes kaksinkertaistunut. Viimeisimmän tilaston mukaan SRK:n leireillä on vuoden aikana ollut noin 18 000 henkilöä. Eri leirikeskuksia on kehitetty vuorollaan, nyt on Maitoisten vuoro.  On ollut ilo nähdä, kuinka tukialueella on lähdetty innolla mukaan hankkeeseen, Palola puhui.Rakentajien puolesta puheenvuoron käytti Mauno Pietarinen.

– Olin vuonna 1980 Maitoisissa rippikoulussa, myöhemmin olen liikkunut vähemmän näissä piireissä. Ihan mukavat muistot rippikoulusta jäi. Olen aikaisemmin rakentanut lähinnä rivi- ja kerrostaloja, tämä työmaa on vähän erilainen, Pietarinen kertoi.

Tuomo Paananen ja Heikki Pietarinen ovat työskennelleet Maitoisissa rakentamisen alkuajoista lähtien. Miehet kommentoivat, että uusiin huoneisiin tulisi laittaa korotettu maksu, niin upeat puitteet leiriläisille on tulossa.

Leirikeskustyöryhmän, SRK:n ja valvojan puheenvuoroissa kiiteltiin laadukasta työtä, hyvää ilmapiiriä ja siistiä työmaata.


Laajennustyöstä ovat vastanneet projektin vetäjä Osmo Aho (vas.), työpäällikkö Kari Pietarinen, vastaava mestari Henri Pietarinen, rakennustoimikunnan sihteeri Tuomo Kilpeläinen ja SRK:n tekninen isännöitsijä Asko Syrjälä.


Maitoisten leirikeskus laajennuksen jälkeen

- Kaksikerroksinen
- Pinta-ala 987,5 m2
- 14 majoitushuonetta, joissa omat wc:t ja suihkut
- Uusi ajanmukainen keittiö
- Ruokasali 140 hengelle
- Pääsisäänkäynti, aula, tekniset tilat, esteettömyys huomioitu, hissi toiseen kerrokseen
 

Lisää aiheesta:

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi