Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Maitoisten leirikeskuksessa vietettiin harjannostajaisia

Uutiset 16.9.2014 06:48 | Rauno Saarnio


Maitoisten leirikeskuksen laajennustyö on edennyt suunnitellusti ja harjakaisjuhlia vietettiin 5.9.
Perinteisesti harjakaisia vietetään, kun rakennus on säältä suojassa, yleensä vesikaton valmistuttua. Juhlan järjestää tilaaja, ja juhlaan kutsutaan kaikki hankkeeseen osallistuvat, esimerkiksi suunnittelijat, rakentajat ja valvojat.

Tilaisuudessa tilaajan puheenvuoron käytti SRK:n johtokunnan varapuheenjohtaja Valde Palola (kuvassa alla), joka kertoi olevansa ensimmäistä kertaa varsinaisissa harjakaisissa. Puheessaan hän kertasi hankkeen taustoja.

– Viimeisen kymmenen vuoden aikana leiriläisten määrä on lähes kaksinkertaistunut. Viimeisimmän tilaston mukaan SRK:n leireillä on vuoden aikana ollut noin 18 000 henkilöä. Eri leirikeskuksia on kehitetty vuorollaan, nyt on Maitoisten vuoro.  On ollut ilo nähdä, kuinka tukialueella on lähdetty innolla mukaan hankkeeseen, Palola puhui.Rakentajien puolesta puheenvuoron käytti Mauno Pietarinen.

– Olin vuonna 1980 Maitoisissa rippikoulussa, myöhemmin olen liikkunut vähemmän näissä piireissä. Ihan mukavat muistot rippikoulusta jäi. Olen aikaisemmin rakentanut lähinnä rivi- ja kerrostaloja, tämä työmaa on vähän erilainen, Pietarinen kertoi.

Tuomo Paananen ja Heikki Pietarinen ovat työskennelleet Maitoisissa rakentamisen alkuajoista lähtien. Miehet kommentoivat, että uusiin huoneisiin tulisi laittaa korotettu maksu, niin upeat puitteet leiriläisille on tulossa.

Leirikeskustyöryhmän, SRK:n ja valvojan puheenvuoroissa kiiteltiin laadukasta työtä, hyvää ilmapiiriä ja siistiä työmaata.


Laajennustyöstä ovat vastanneet projektin vetäjä Osmo Aho (vas.), työpäällikkö Kari Pietarinen, vastaava mestari Henri Pietarinen, rakennustoimikunnan sihteeri Tuomo Kilpeläinen ja SRK:n tekninen isännöitsijä Asko Syrjälä.


Maitoisten leirikeskus laajennuksen jälkeen

- Kaksikerroksinen
- Pinta-ala 987,5 m2
- 14 majoitushuonetta, joissa omat wc:t ja suihkut
- Uusi ajanmukainen keittiö
- Ruokasali 140 hengelle
- Pääsisäänkäynti, aula, tekniset tilat, esteettömyys huomioitu, hissi toiseen kerrokseen
 

Lisää aiheesta:

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi