Perjantai 24.5.2019
"
Maa, kohota Herralle riemuhuuto! Iloitkaa ja riemuitkaa, laulakaa ja soittakaa! Ylistäkää Herraa harpun sävelin, soittakaa ja laulakaa! Ps. 98:4-5

Rauhanyhdistyksen johtokunnan tehtävä palvella yhdistystä

Uutiset 19.9.2014 06:52 | Johanna Lumijärvi


Tapaan Helsingin Rauhanyhdistyksen sakastissa kaksi iloista miestä, Leo Kaivonurmen ja Matti Hintikan. Kaivonurmi on Helsingin Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja ja Hintikka varapuheenjohtaja. Rauhanyhdistys on Suomen vanhin ja yksi jäsenmäärältään suurimmista.
Molemmat miehet ovat toimineet nykyisessä luottamustehtävässään viime kevään vuosikokouksesta lähtien. Leo Kaivonurmella on johtokuntavuosia takanaan kaksikymmentä, Matti Hintikalla alkoi kolmas vuosi.

Työnjakoa

Kun johtokunta järjestäytymiskokouksessaan valitsi puheenjohtajat, yhteisessä keskustelussa haluttiin selkeästi jakaa suuren yhdistyksen puheenjohtajan työtaakkaa varapuheenjohtajallekin.

– Tehtäväjaosta sovittiin järjestäytymiskokouksessa niin, että Matti vastaa viestinnästä, Leo toteaa.

Muutenkin tehtäviä voi tarpeen tullen jakaa. Molemmat miehet suhtautuvat saamaansa tehtävään nöyrästi:

– Ison rauhanyhdistyksen puheenjohtajana koen tehtävän vastuullisena ja tunnen vajavaisuutta. Olen saanut kokea sen, kuinka johtokunta ja kotisiioni ovat olleet tukemassa tehtävässä, kertoo Leo.

Haasteena vaihtuva väki

Leo kertoo Helsingin Rauhanyhdistyksen erityispiirteistä:

– Olemme yksi suurimmista rauhanyhdistyksistä. Toimimme pääkaupunkiseudulla. Yhdistyksen väestö vaihtuu tiheään: Helsinki on monelle opiskelukaupunki. Kun opinnot on suoritettu tai perustettu perhe, muutetaan pois.

– Ihmisten vaihtuvuus vaikuttaa siihen, että yhdistyksen toiminnassa ei ole helppo löytää lahjoja käyttöön, vaikka tiedämme, että keskuudessamme on monipuolisesti osaamista ja taitoa, Matti jatkaa.

Johtokunta palvelee yhdistystä

Johtokunnan roolista Matti toteaa:

– Johtokunnan vastuulla on huolehtia, että evankeliumin työ ja seurojen järjestäminen eli yhdistyksen perustehtävä toteutuu. Toivomme, että rauhanyhdistyksellämme järjestettäisiin edelleen seuroja, joista jo vanhurskasten lepoon päässyt helsinkiläinen puhuja Reino Isola tapasi sanoa: "Seuroja, joihin syntisestä tuntuu hyvältä tulla."

Helsingin Rauhanyhdistyksen johtokunta ei nykyisellään ole mikään vanhojen puhujien joukko, millaiseksi johtokunta joskus mielletään. Kuusikymppinen Leo on johtokunnan vanhin jäsen.

Vapaa ilmapiiri

– Nykyinen johtokuntamme on varmaankin vuosikymmeniin nuorin keski-iältään ja kokemusvuosiltaan. Johtokunnassamme on sydämellinen ja hyvä henki, niin kuin on ollut edellisissäkin johtokunnissa. Johtokuntamme keskustelee avoimesti, Leo kuvailee.

Matti täydentää vielä:

– Minusta meillä on rauhanyhdistyksemme ja jäsenkuntamme näköinen johtokunta: keski-iältään varsin nuori ja tasavertaisesti naisia ja miehiä sisältävä. Keskusteluilmapiiri johtokunnassa on vapaa ja avoin, mikä on tuntunut hyvältä.

Leo ajattelee kotisiioniaan lämpimästi:

– On kiitollinen mieli Taivaan Isälle siitä suuresta siunauksesta ja varjeluksesta, jota hän on osoittanut kotisiioniamme kohtaan. 


Lue Hintikan ja Kaivonurmen haastattelu 17.9. ilmestyneestä Päivämiehestä.

Tunnisteet:


johtokunta

Lisää aiheesta:

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi