Tiistai 18.9.2018
"
Herra, sinä valmistat meille rauhan. Myös se on sinun tekoasi, niin kuin kaikki mitä me olemme saaneet aikaan. Jes. 26:12

Rauhanyhdistyksen johtokunnan tehtävä palvella yhdistystä

Uutiset 19.9.2014 06:52 | Johanna Lumijärvi


Tapaan Helsingin Rauhanyhdistyksen sakastissa kaksi iloista miestä, Leo Kaivonurmen ja Matti Hintikan. Kaivonurmi on Helsingin Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja ja Hintikka varapuheenjohtaja. Rauhanyhdistys on Suomen vanhin ja yksi jäsenmäärältään suurimmista.
Molemmat miehet ovat toimineet nykyisessä luottamustehtävässään viime kevään vuosikokouksesta lähtien. Leo Kaivonurmella on johtokuntavuosia takanaan kaksikymmentä, Matti Hintikalla alkoi kolmas vuosi.

Työnjakoa

Kun johtokunta järjestäytymiskokouksessaan valitsi puheenjohtajat, yhteisessä keskustelussa haluttiin selkeästi jakaa suuren yhdistyksen puheenjohtajan työtaakkaa varapuheenjohtajallekin.

– Tehtäväjaosta sovittiin järjestäytymiskokouksessa niin, että Matti vastaa viestinnästä, Leo toteaa.

Muutenkin tehtäviä voi tarpeen tullen jakaa. Molemmat miehet suhtautuvat saamaansa tehtävään nöyrästi:

– Ison rauhanyhdistyksen puheenjohtajana koen tehtävän vastuullisena ja tunnen vajavaisuutta. Olen saanut kokea sen, kuinka johtokunta ja kotisiioni ovat olleet tukemassa tehtävässä, kertoo Leo.

Haasteena vaihtuva väki

Leo kertoo Helsingin Rauhanyhdistyksen erityispiirteistä:

– Olemme yksi suurimmista rauhanyhdistyksistä. Toimimme pääkaupunkiseudulla. Yhdistyksen väestö vaihtuu tiheään: Helsinki on monelle opiskelukaupunki. Kun opinnot on suoritettu tai perustettu perhe, muutetaan pois.

– Ihmisten vaihtuvuus vaikuttaa siihen, että yhdistyksen toiminnassa ei ole helppo löytää lahjoja käyttöön, vaikka tiedämme, että keskuudessamme on monipuolisesti osaamista ja taitoa, Matti jatkaa.

Johtokunta palvelee yhdistystä

Johtokunnan roolista Matti toteaa:

– Johtokunnan vastuulla on huolehtia, että evankeliumin työ ja seurojen järjestäminen eli yhdistyksen perustehtävä toteutuu. Toivomme, että rauhanyhdistyksellämme järjestettäisiin edelleen seuroja, joista jo vanhurskasten lepoon päässyt helsinkiläinen puhuja Reino Isola tapasi sanoa: "Seuroja, joihin syntisestä tuntuu hyvältä tulla."

Helsingin Rauhanyhdistyksen johtokunta ei nykyisellään ole mikään vanhojen puhujien joukko, millaiseksi johtokunta joskus mielletään. Kuusikymppinen Leo on johtokunnan vanhin jäsen.

Vapaa ilmapiiri

– Nykyinen johtokuntamme on varmaankin vuosikymmeniin nuorin keski-iältään ja kokemusvuosiltaan. Johtokunnassamme on sydämellinen ja hyvä henki, niin kuin on ollut edellisissäkin johtokunnissa. Johtokuntamme keskustelee avoimesti, Leo kuvailee.

Matti täydentää vielä:

– Minusta meillä on rauhanyhdistyksemme ja jäsenkuntamme näköinen johtokunta: keski-iältään varsin nuori ja tasavertaisesti naisia ja miehiä sisältävä. Keskusteluilmapiiri johtokunnassa on vapaa ja avoin, mikä on tuntunut hyvältä.

Leo ajattelee kotisiioniaan lämpimästi:

– On kiitollinen mieli Taivaan Isälle siitä suuresta siunauksesta ja varjeluksesta, jota hän on osoittanut kotisiioniamme kohtaan. 


Lue Hintikan ja Kaivonurmen haastattelu 17.9. ilmestyneestä Päivämiehestä.

Tunnisteet:


johtokunta

Lisää aiheesta:

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi