Keskiviikko 18.9.2019
"
Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan. 1 Joh. 4:7

Rauhanyhdistyksen johtokunnan tehtävä palvella yhdistystä

Uutiset 19.9.2014 06:52 | Johanna Lumijärvi


Tapaan Helsingin Rauhanyhdistyksen sakastissa kaksi iloista miestä, Leo Kaivonurmen ja Matti Hintikan. Kaivonurmi on Helsingin Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja ja Hintikka varapuheenjohtaja. Rauhanyhdistys on Suomen vanhin ja yksi jäsenmäärältään suurimmista.
Molemmat miehet ovat toimineet nykyisessä luottamustehtävässään viime kevään vuosikokouksesta lähtien. Leo Kaivonurmella on johtokuntavuosia takanaan kaksikymmentä, Matti Hintikalla alkoi kolmas vuosi.

Työnjakoa

Kun johtokunta järjestäytymiskokouksessaan valitsi puheenjohtajat, yhteisessä keskustelussa haluttiin selkeästi jakaa suuren yhdistyksen puheenjohtajan työtaakkaa varapuheenjohtajallekin.

– Tehtäväjaosta sovittiin järjestäytymiskokouksessa niin, että Matti vastaa viestinnästä, Leo toteaa.

Muutenkin tehtäviä voi tarpeen tullen jakaa. Molemmat miehet suhtautuvat saamaansa tehtävään nöyrästi:

– Ison rauhanyhdistyksen puheenjohtajana koen tehtävän vastuullisena ja tunnen vajavaisuutta. Olen saanut kokea sen, kuinka johtokunta ja kotisiioni ovat olleet tukemassa tehtävässä, kertoo Leo.

Haasteena vaihtuva väki

Leo kertoo Helsingin Rauhanyhdistyksen erityispiirteistä:

– Olemme yksi suurimmista rauhanyhdistyksistä. Toimimme pääkaupunkiseudulla. Yhdistyksen väestö vaihtuu tiheään: Helsinki on monelle opiskelukaupunki. Kun opinnot on suoritettu tai perustettu perhe, muutetaan pois.

– Ihmisten vaihtuvuus vaikuttaa siihen, että yhdistyksen toiminnassa ei ole helppo löytää lahjoja käyttöön, vaikka tiedämme, että keskuudessamme on monipuolisesti osaamista ja taitoa, Matti jatkaa.

Johtokunta palvelee yhdistystä

Johtokunnan roolista Matti toteaa:

– Johtokunnan vastuulla on huolehtia, että evankeliumin työ ja seurojen järjestäminen eli yhdistyksen perustehtävä toteutuu. Toivomme, että rauhanyhdistyksellämme järjestettäisiin edelleen seuroja, joista jo vanhurskasten lepoon päässyt helsinkiläinen puhuja Reino Isola tapasi sanoa: "Seuroja, joihin syntisestä tuntuu hyvältä tulla."

Helsingin Rauhanyhdistyksen johtokunta ei nykyisellään ole mikään vanhojen puhujien joukko, millaiseksi johtokunta joskus mielletään. Kuusikymppinen Leo on johtokunnan vanhin jäsen.

Vapaa ilmapiiri

– Nykyinen johtokuntamme on varmaankin vuosikymmeniin nuorin keski-iältään ja kokemusvuosiltaan. Johtokunnassamme on sydämellinen ja hyvä henki, niin kuin on ollut edellisissäkin johtokunnissa. Johtokuntamme keskustelee avoimesti, Leo kuvailee.

Matti täydentää vielä:

– Minusta meillä on rauhanyhdistyksemme ja jäsenkuntamme näköinen johtokunta: keski-iältään varsin nuori ja tasavertaisesti naisia ja miehiä sisältävä. Keskusteluilmapiiri johtokunnassa on vapaa ja avoin, mikä on tuntunut hyvältä.

Leo ajattelee kotisiioniaan lämpimästi:

– On kiitollinen mieli Taivaan Isälle siitä suuresta siunauksesta ja varjeluksesta, jota hän on osoittanut kotisiioniamme kohtaan. 


Lue Hintikan ja Kaivonurmen haastattelu 17.9. ilmestyneestä Päivämiehestä.

Tunnisteet:


johtokunta

Lisää aiheesta:

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi