Keskiviikko 23.1.2019
"
Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä. Room. 12:12

Rauhanyhdistyksen johtokunnan tehtävä palvella yhdistystä

Uutiset 19.9.2014 06:52 | Johanna Lumijärvi


Tapaan Helsingin Rauhanyhdistyksen sakastissa kaksi iloista miestä, Leo Kaivonurmen ja Matti Hintikan. Kaivonurmi on Helsingin Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja ja Hintikka varapuheenjohtaja. Rauhanyhdistys on Suomen vanhin ja yksi jäsenmäärältään suurimmista.
Molemmat miehet ovat toimineet nykyisessä luottamustehtävässään viime kevään vuosikokouksesta lähtien. Leo Kaivonurmella on johtokuntavuosia takanaan kaksikymmentä, Matti Hintikalla alkoi kolmas vuosi.

Työnjakoa

Kun johtokunta järjestäytymiskokouksessaan valitsi puheenjohtajat, yhteisessä keskustelussa haluttiin selkeästi jakaa suuren yhdistyksen puheenjohtajan työtaakkaa varapuheenjohtajallekin.

– Tehtäväjaosta sovittiin järjestäytymiskokouksessa niin, että Matti vastaa viestinnästä, Leo toteaa.

Muutenkin tehtäviä voi tarpeen tullen jakaa. Molemmat miehet suhtautuvat saamaansa tehtävään nöyrästi:

– Ison rauhanyhdistyksen puheenjohtajana koen tehtävän vastuullisena ja tunnen vajavaisuutta. Olen saanut kokea sen, kuinka johtokunta ja kotisiioni ovat olleet tukemassa tehtävässä, kertoo Leo.

Haasteena vaihtuva väki

Leo kertoo Helsingin Rauhanyhdistyksen erityispiirteistä:

– Olemme yksi suurimmista rauhanyhdistyksistä. Toimimme pääkaupunkiseudulla. Yhdistyksen väestö vaihtuu tiheään: Helsinki on monelle opiskelukaupunki. Kun opinnot on suoritettu tai perustettu perhe, muutetaan pois.

– Ihmisten vaihtuvuus vaikuttaa siihen, että yhdistyksen toiminnassa ei ole helppo löytää lahjoja käyttöön, vaikka tiedämme, että keskuudessamme on monipuolisesti osaamista ja taitoa, Matti jatkaa.

Johtokunta palvelee yhdistystä

Johtokunnan roolista Matti toteaa:

– Johtokunnan vastuulla on huolehtia, että evankeliumin työ ja seurojen järjestäminen eli yhdistyksen perustehtävä toteutuu. Toivomme, että rauhanyhdistyksellämme järjestettäisiin edelleen seuroja, joista jo vanhurskasten lepoon päässyt helsinkiläinen puhuja Reino Isola tapasi sanoa: "Seuroja, joihin syntisestä tuntuu hyvältä tulla."

Helsingin Rauhanyhdistyksen johtokunta ei nykyisellään ole mikään vanhojen puhujien joukko, millaiseksi johtokunta joskus mielletään. Kuusikymppinen Leo on johtokunnan vanhin jäsen.

Vapaa ilmapiiri

– Nykyinen johtokuntamme on varmaankin vuosikymmeniin nuorin keski-iältään ja kokemusvuosiltaan. Johtokunnassamme on sydämellinen ja hyvä henki, niin kuin on ollut edellisissäkin johtokunnissa. Johtokuntamme keskustelee avoimesti, Leo kuvailee.

Matti täydentää vielä:

– Minusta meillä on rauhanyhdistyksemme ja jäsenkuntamme näköinen johtokunta: keski-iältään varsin nuori ja tasavertaisesti naisia ja miehiä sisältävä. Keskusteluilmapiiri johtokunnassa on vapaa ja avoin, mikä on tuntunut hyvältä.

Leo ajattelee kotisiioniaan lämpimästi:

– On kiitollinen mieli Taivaan Isälle siitä suuresta siunauksesta ja varjeluksesta, jota hän on osoittanut kotisiioniamme kohtaan. 


Lue Hintikan ja Kaivonurmen haastattelu 17.9. ilmestyneestä Päivämiehestä.

Tunnisteet:


johtokunta

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi