Keskiviikko 26.6.2019
"
Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. 1 Joh. 4:16

Rippikoulua pitävien järjestöjen edustajat koolla

Uutiset 22.9.2014 07:03 | Päivämies-verkkolehti


Kirkkohallitus järjesti rippikoulua pitäville järjestöille 10.9. jokasyksyisen tapaamisen Helsingissä. Kirkkohallituksessa rippikoulutyöstä vastaava Jarmo Kokkonen kertoi, että rippikoulun asema on Suomessa edelleen vahva. 
Rippikoulun käy yli 80 prosenttia 15-vuotiaiden ikäluokasta.

– SRK:n ja kansanopistojen järjestämillä leireillä käy yli kaksituhatta rippikoululaista vuosittain ja määrä tuntuu kasvavan jatkuvasti, kertoo tapaamisessa SRK:ta edustanut lapsi- ja nuorisotyön sihteeri Pekka Kainua.

Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa lakiuudistusta, joka mahdollistaa lasten ja nuorten parissa vapaaehtoisena työskentelevien rikosrekisteriotteen tarkistamisen. Kirkkohallituksen kasvatus- ja perheyksikön apulaisjohtaja Pekka Asikainen kertasi periaatteet, jotka toiminnassa tulee toteutua, jotta tämä mahdollisuus on olemassa. Kyseessä on järjestöille mahdollisuus, ei velvollisuus. Kainua kertoi tapaamisessa, että SRK ottaa toimintamallin käyttöön kutsuessaan työhön ensi vuoden leirihenkilökuntaa. Ote pyydetään henkilöiltä, jotka tulevat toimintaan mukaan ensimmäistä kertaa lain voimaantulon jälkeen.
 
Päivän aikana Jarmo Kokkonen esitteli myös työryhmän suunnitelmia uuden rippikoulusuunnitelman suuntaviivoista. Aiheesta käytiin vilkasta lähetekeskustelua. Kaikkea kirkon rippikoulutyötä ohjaavan suunnitelman on tarkoitus tulla voimaan reformaation juhlavuonna 2017.
 
Tilaisuudessa oli vieraina järjestörippikoulun käyneitä nuoria, joiden kanssa keskusteltiin sosiaalisesta mediasta ja selfie-kultuurista.

– Rippikoulutyössä on tärkeää, että ymmärrämme maailmaa, jossa nuoremme elävät. Voimme sitten mahdollisuuksien mukaan muun muassa opetuksessa hyödyntää erilaisia välineitä ja kanavia, Kainua kertoo.
 
Kuva: Pekka Asikainen

Tunnisteet:


järjestörippikoulu

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi