Sunnuntai 22.9.2019
"
Nähdessään spitaaliset miehet Jeesus sanoi heille: "Menkää näyttämään itsenne papeille." Mennessään he puhdistuivat. Luuk. 17:14

Rippikoulua pitävien järjestöjen edustajat koolla

Uutiset 22.9.2014 07:03 | Päivämies-verkkolehti


Kirkkohallitus järjesti rippikoulua pitäville järjestöille 10.9. jokasyksyisen tapaamisen Helsingissä. Kirkkohallituksessa rippikoulutyöstä vastaava Jarmo Kokkonen kertoi, että rippikoulun asema on Suomessa edelleen vahva. 
Rippikoulun käy yli 80 prosenttia 15-vuotiaiden ikäluokasta.

– SRK:n ja kansanopistojen järjestämillä leireillä käy yli kaksituhatta rippikoululaista vuosittain ja määrä tuntuu kasvavan jatkuvasti, kertoo tapaamisessa SRK:ta edustanut lapsi- ja nuorisotyön sihteeri Pekka Kainua.

Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa lakiuudistusta, joka mahdollistaa lasten ja nuorten parissa vapaaehtoisena työskentelevien rikosrekisteriotteen tarkistamisen. Kirkkohallituksen kasvatus- ja perheyksikön apulaisjohtaja Pekka Asikainen kertasi periaatteet, jotka toiminnassa tulee toteutua, jotta tämä mahdollisuus on olemassa. Kyseessä on järjestöille mahdollisuus, ei velvollisuus. Kainua kertoi tapaamisessa, että SRK ottaa toimintamallin käyttöön kutsuessaan työhön ensi vuoden leirihenkilökuntaa. Ote pyydetään henkilöiltä, jotka tulevat toimintaan mukaan ensimmäistä kertaa lain voimaantulon jälkeen.
 
Päivän aikana Jarmo Kokkonen esitteli myös työryhmän suunnitelmia uuden rippikoulusuunnitelman suuntaviivoista. Aiheesta käytiin vilkasta lähetekeskustelua. Kaikkea kirkon rippikoulutyötä ohjaavan suunnitelman on tarkoitus tulla voimaan reformaation juhlavuonna 2017.
 
Tilaisuudessa oli vieraina järjestörippikoulun käyneitä nuoria, joiden kanssa keskusteltiin sosiaalisesta mediasta ja selfie-kultuurista.

– Rippikoulutyössä on tärkeää, että ymmärrämme maailmaa, jossa nuoremme elävät. Voimme sitten mahdollisuuksien mukaan muun muassa opetuksessa hyödyntää erilaisia välineitä ja kanavia, Kainua kertoo.
 
Kuva: Pekka Asikainen

Tunnisteet:


järjestörippikoulu

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi