Tiistai 15.10.2019
"
Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi kuin pilven, sinun syntisi kuin pilviverhon. Palaa minun luokseni, minä olen lunastanut sinut vapaaksi. Jes. 44:22

​Perhe- ja diakoniatyöryhmässä keskusteltiin perheiden tukemisesta

Uutiset 20.9.2014 09:02 | Päivämies-verkkolehti
SRK:n perhe- ja diakoniatyöryhmä kokoontui syksyn ensimmäiseen kokoukseensa 12.9. Kokouksen aiheina olivat perhe- ja diakoniatyön kurssin valmistelu ja toiminnan alueellinen organisoituminen. Keskusteltiin myös yhdistyksissä hyväksi havaituista toimintamalleista ja niiden tukemisesta.
Perhe- ja diakoniatyömuodon tukena on ryhmä, joka koostuu eri alojen ammattilaisista, perheenäideistä ja -isistä sekä SRK:n, leirikeskusten ja opistojen edustajista.

– Työryhmän kokoonpano on vaihdellut vuosien aikana. Ryhmä on tukenut työtä merkittävästi muun muassa asiantuntemuksellaan ja tuomalla monia näkökulmia perheiden arkeen, toteaa SRK:n perhe- ja diakoniatyön sihteeri Jouni Hintikka.

Perhe- ja diakoniatyö näkyy rauhanyhdistyksissä muun muassa arjen avun ja tuen muotojen kehittämisenä sekä erilaisten keskustelutilaisuuksien järjestämisenä. Työmuodon perustana on ennaltaehkäisevä työ, jota tehdään muun muassa leirien ja kurssien avulla. 

– Pyrimme ehkäisemään kuormittavia tilanteita ja vahvistamaan kotien ja perheiden hyvinvointia. Olemme iloinneet hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä yhteiskunnan viranomaisten ja ammattilaisten kanssa. On tärkeää rohkaista ja ohjata hakeutumaan ammattiavun piiriin tarvittaessa, Hintikka kertoo.

Kipeiden kysymysten kohdalla tarvitaan erityistä herkkyyttä asettua toisen rinnalle ja on tärkeää yhdessä arvioida, kuinka voitaisiin parhaiten auttaa.

– Emme ummista silmiämme perheiden kohtaamilta vaikeuksilta vaan haluamme omalta osaltamme olla tukemassa, perhe- ja diakoniatyöryhmän jäsen Aino Kanniainen toteaa.

– Ihmisten ja perheiden elämässä on yleensäkin nähtävissä koko elämän kirjo vastoinkäymisistä ja koettelemuksista hyvinvointiin ja elämäniloon. Myös vaikeiden tilanteiden äärellä on paljon selviytymistä, Kanniainen sanoo.

Rauhanyhdistysten perhe- ja diakoniatyön vastuuhenkilöt ja toimikuntien jäsenet puolisoineen kokoontuvat vuosittain perhe- ja diakoniatyön kursseille. Tämän syksyn kurssi järjestetään Reisjärven opistolla 3.–5.10. Ilmoittaudu perhe- ja diakoniatyön kurssille täällä.

Lisää aiheesta:

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi