Maanantai 19.11.2018
"
Me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee. 2 Piet. 3:13

​Perhe- ja diakoniatyöryhmässä keskusteltiin perheiden tukemisesta

Uutiset 20.9.2014 09:02 | Päivämies-verkkolehti
SRK:n perhe- ja diakoniatyöryhmä kokoontui syksyn ensimmäiseen kokoukseensa 12.9. Kokouksen aiheina olivat perhe- ja diakoniatyön kurssin valmistelu ja toiminnan alueellinen organisoituminen. Keskusteltiin myös yhdistyksissä hyväksi havaituista toimintamalleista ja niiden tukemisesta.
Perhe- ja diakoniatyömuodon tukena on ryhmä, joka koostuu eri alojen ammattilaisista, perheenäideistä ja -isistä sekä SRK:n, leirikeskusten ja opistojen edustajista.

– Työryhmän kokoonpano on vaihdellut vuosien aikana. Ryhmä on tukenut työtä merkittävästi muun muassa asiantuntemuksellaan ja tuomalla monia näkökulmia perheiden arkeen, toteaa SRK:n perhe- ja diakoniatyön sihteeri Jouni Hintikka.

Perhe- ja diakoniatyö näkyy rauhanyhdistyksissä muun muassa arjen avun ja tuen muotojen kehittämisenä sekä erilaisten keskustelutilaisuuksien järjestämisenä. Työmuodon perustana on ennaltaehkäisevä työ, jota tehdään muun muassa leirien ja kurssien avulla. 

– Pyrimme ehkäisemään kuormittavia tilanteita ja vahvistamaan kotien ja perheiden hyvinvointia. Olemme iloinneet hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä yhteiskunnan viranomaisten ja ammattilaisten kanssa. On tärkeää rohkaista ja ohjata hakeutumaan ammattiavun piiriin tarvittaessa, Hintikka kertoo.

Kipeiden kysymysten kohdalla tarvitaan erityistä herkkyyttä asettua toisen rinnalle ja on tärkeää yhdessä arvioida, kuinka voitaisiin parhaiten auttaa.

– Emme ummista silmiämme perheiden kohtaamilta vaikeuksilta vaan haluamme omalta osaltamme olla tukemassa, perhe- ja diakoniatyöryhmän jäsen Aino Kanniainen toteaa.

– Ihmisten ja perheiden elämässä on yleensäkin nähtävissä koko elämän kirjo vastoinkäymisistä ja koettelemuksista hyvinvointiin ja elämäniloon. Myös vaikeiden tilanteiden äärellä on paljon selviytymistä, Kanniainen sanoo.

Rauhanyhdistysten perhe- ja diakoniatyön vastuuhenkilöt ja toimikuntien jäsenet puolisoineen kokoontuvat vuosittain perhe- ja diakoniatyön kursseille. Tämän syksyn kurssi järjestetään Reisjärven opistolla 3.–5.10. Ilmoittaudu perhe- ja diakoniatyön kurssille täällä.

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi