Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

​Perhe- ja diakoniatyöryhmässä keskusteltiin perheiden tukemisesta

Uutiset 20.9.2014 09:02 | Päivämies-verkkolehti
SRK:n perhe- ja diakoniatyöryhmä kokoontui syksyn ensimmäiseen kokoukseensa 12.9. Kokouksen aiheina olivat perhe- ja diakoniatyön kurssin valmistelu ja toiminnan alueellinen organisoituminen. Keskusteltiin myös yhdistyksissä hyväksi havaituista toimintamalleista ja niiden tukemisesta.
Perhe- ja diakoniatyömuodon tukena on ryhmä, joka koostuu eri alojen ammattilaisista, perheenäideistä ja -isistä sekä SRK:n, leirikeskusten ja opistojen edustajista.

– Työryhmän kokoonpano on vaihdellut vuosien aikana. Ryhmä on tukenut työtä merkittävästi muun muassa asiantuntemuksellaan ja tuomalla monia näkökulmia perheiden arkeen, toteaa SRK:n perhe- ja diakoniatyön sihteeri Jouni Hintikka.

Perhe- ja diakoniatyö näkyy rauhanyhdistyksissä muun muassa arjen avun ja tuen muotojen kehittämisenä sekä erilaisten keskustelutilaisuuksien järjestämisenä. Työmuodon perustana on ennaltaehkäisevä työ, jota tehdään muun muassa leirien ja kurssien avulla. 

– Pyrimme ehkäisemään kuormittavia tilanteita ja vahvistamaan kotien ja perheiden hyvinvointia. Olemme iloinneet hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä yhteiskunnan viranomaisten ja ammattilaisten kanssa. On tärkeää rohkaista ja ohjata hakeutumaan ammattiavun piiriin tarvittaessa, Hintikka kertoo.

Kipeiden kysymysten kohdalla tarvitaan erityistä herkkyyttä asettua toisen rinnalle ja on tärkeää yhdessä arvioida, kuinka voitaisiin parhaiten auttaa.

– Emme ummista silmiämme perheiden kohtaamilta vaikeuksilta vaan haluamme omalta osaltamme olla tukemassa, perhe- ja diakoniatyöryhmän jäsen Aino Kanniainen toteaa.

– Ihmisten ja perheiden elämässä on yleensäkin nähtävissä koko elämän kirjo vastoinkäymisistä ja koettelemuksista hyvinvointiin ja elämäniloon. Myös vaikeiden tilanteiden äärellä on paljon selviytymistä, Kanniainen sanoo.

Rauhanyhdistysten perhe- ja diakoniatyön vastuuhenkilöt ja toimikuntien jäsenet puolisoineen kokoontuvat vuosittain perhe- ja diakoniatyön kursseille. Tämän syksyn kurssi järjestetään Reisjärven opistolla 3.–5.10. Ilmoittaudu perhe- ja diakoniatyön kurssille täällä.

Lisää aiheesta:


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi