Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

​Perhe- ja diakoniatyöryhmässä keskusteltiin perheiden tukemisesta

Uutiset 20.9.2014 09:02 | Päivämies-verkkolehti
SRK:n perhe- ja diakoniatyöryhmä kokoontui syksyn ensimmäiseen kokoukseensa 12.9. Kokouksen aiheina olivat perhe- ja diakoniatyön kurssin valmistelu ja toiminnan alueellinen organisoituminen. Keskusteltiin myös yhdistyksissä hyväksi havaituista toimintamalleista ja niiden tukemisesta.
Perhe- ja diakoniatyömuodon tukena on ryhmä, joka koostuu eri alojen ammattilaisista, perheenäideistä ja -isistä sekä SRK:n, leirikeskusten ja opistojen edustajista.

– Työryhmän kokoonpano on vaihdellut vuosien aikana. Ryhmä on tukenut työtä merkittävästi muun muassa asiantuntemuksellaan ja tuomalla monia näkökulmia perheiden arkeen, toteaa SRK:n perhe- ja diakoniatyön sihteeri Jouni Hintikka.

Perhe- ja diakoniatyö näkyy rauhanyhdistyksissä muun muassa arjen avun ja tuen muotojen kehittämisenä sekä erilaisten keskustelutilaisuuksien järjestämisenä. Työmuodon perustana on ennaltaehkäisevä työ, jota tehdään muun muassa leirien ja kurssien avulla. 

– Pyrimme ehkäisemään kuormittavia tilanteita ja vahvistamaan kotien ja perheiden hyvinvointia. Olemme iloinneet hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä yhteiskunnan viranomaisten ja ammattilaisten kanssa. On tärkeää rohkaista ja ohjata hakeutumaan ammattiavun piiriin tarvittaessa, Hintikka kertoo.

Kipeiden kysymysten kohdalla tarvitaan erityistä herkkyyttä asettua toisen rinnalle ja on tärkeää yhdessä arvioida, kuinka voitaisiin parhaiten auttaa.

– Emme ummista silmiämme perheiden kohtaamilta vaikeuksilta vaan haluamme omalta osaltamme olla tukemassa, perhe- ja diakoniatyöryhmän jäsen Aino Kanniainen toteaa.

– Ihmisten ja perheiden elämässä on yleensäkin nähtävissä koko elämän kirjo vastoinkäymisistä ja koettelemuksista hyvinvointiin ja elämäniloon. Myös vaikeiden tilanteiden äärellä on paljon selviytymistä, Kanniainen sanoo.

Rauhanyhdistysten perhe- ja diakoniatyön vastuuhenkilöt ja toimikuntien jäsenet puolisoineen kokoontuvat vuosittain perhe- ja diakoniatyön kursseille. Tämän syksyn kurssi järjestetään Reisjärven opistolla 3.–5.10. Ilmoittaudu perhe- ja diakoniatyön kurssille täällä.

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi