Keskiviikko 19.6.2019
"
Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus, kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja jäljittämättömät hänen tiensä! Room. 11:33

​Perhe- ja diakoniatyöryhmässä keskusteltiin perheiden tukemisesta

Uutiset 20.9.2014 09:02 | Päivämies-verkkolehti
SRK:n perhe- ja diakoniatyöryhmä kokoontui syksyn ensimmäiseen kokoukseensa 12.9. Kokouksen aiheina olivat perhe- ja diakoniatyön kurssin valmistelu ja toiminnan alueellinen organisoituminen. Keskusteltiin myös yhdistyksissä hyväksi havaituista toimintamalleista ja niiden tukemisesta.
Perhe- ja diakoniatyömuodon tukena on ryhmä, joka koostuu eri alojen ammattilaisista, perheenäideistä ja -isistä sekä SRK:n, leirikeskusten ja opistojen edustajista.

– Työryhmän kokoonpano on vaihdellut vuosien aikana. Ryhmä on tukenut työtä merkittävästi muun muassa asiantuntemuksellaan ja tuomalla monia näkökulmia perheiden arkeen, toteaa SRK:n perhe- ja diakoniatyön sihteeri Jouni Hintikka.

Perhe- ja diakoniatyö näkyy rauhanyhdistyksissä muun muassa arjen avun ja tuen muotojen kehittämisenä sekä erilaisten keskustelutilaisuuksien järjestämisenä. Työmuodon perustana on ennaltaehkäisevä työ, jota tehdään muun muassa leirien ja kurssien avulla. 

– Pyrimme ehkäisemään kuormittavia tilanteita ja vahvistamaan kotien ja perheiden hyvinvointia. Olemme iloinneet hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä yhteiskunnan viranomaisten ja ammattilaisten kanssa. On tärkeää rohkaista ja ohjata hakeutumaan ammattiavun piiriin tarvittaessa, Hintikka kertoo.

Kipeiden kysymysten kohdalla tarvitaan erityistä herkkyyttä asettua toisen rinnalle ja on tärkeää yhdessä arvioida, kuinka voitaisiin parhaiten auttaa.

– Emme ummista silmiämme perheiden kohtaamilta vaikeuksilta vaan haluamme omalta osaltamme olla tukemassa, perhe- ja diakoniatyöryhmän jäsen Aino Kanniainen toteaa.

– Ihmisten ja perheiden elämässä on yleensäkin nähtävissä koko elämän kirjo vastoinkäymisistä ja koettelemuksista hyvinvointiin ja elämäniloon. Myös vaikeiden tilanteiden äärellä on paljon selviytymistä, Kanniainen sanoo.

Rauhanyhdistysten perhe- ja diakoniatyön vastuuhenkilöt ja toimikuntien jäsenet puolisoineen kokoontuvat vuosittain perhe- ja diakoniatyön kursseille. Tämän syksyn kurssi järjestetään Reisjärven opistolla 3.–5.10. Ilmoittaudu perhe- ja diakoniatyön kurssille täällä.

Lisää aiheesta:

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi