Keskiviikko 22.5.2019
"
Tietäkää, rakkaat veljeni, että itse kunkin tulee olla herkkä kuulemaan mutta hidas puhumaan ja hidas vihaan, sillä miehen viha ei johda oikeudenmukaisuuteen, jota Jumala tahtoo. Jaak. 1:19-20

Juhlavuottaan viettävä Palveleva puhelin on arkinen auttaja

Uutiset 25.9.2014 06:30 | Päivämies-verkkolehti
Evankelisluterilaisen kirkon Palveleva puhelin täyttää 50 vuotta lokakuussa. Juhlavuoden teemat ovat asioita, jotka puheluissa nousevat usein esille: yksinäisyys, kärsimys ja toivo.
– Puolen vuosisadan aikana puhelinauttamisen ja keskusteluavun tarve ei ole vähentynyt. Ihmissuhteet, yksinäisyys, sairaudet, itsemurha-ajatukset, elämän mielekkyys ja syyllisyys puhuttavat jatkuvasti, kirkon diakoniatyön johtaja Kalle Kuusimäki toteaa.

Puoli vuosisataa sitten perustettu palvelu päivystää edelleen joka ilta molemmilla kotimaisilla kielillä. Palveleva puhelin on matalan kynnyksen palvelu, jossa kipeistä asioista voi puhua nimettömänä.

Palvelevaan puhelimeen tuli kuluneena kesänä 35 prosenttia enemmän puheluja kuin vuotta aiemmin, yhteensä lähes 58 000 puheluyritystä kolmen kuukauden aikana. Näistä 40 prosenttiin ehdittiin vastaamaan. Vuodessa puheluyrityksiä tulee noin 180 000.

Palvelu toimii pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Päivystäjinä on eri alojen asiantuntijoita, työikäisiä ja eläkeläisiä, naisia ja miehiä. Päivystäjät saavat tehtäväänsä koulutuksen ja työnohjauksen. Päivystäjää sitoo vaitiolovelvollisuus.

Lisätietoa Palvelevasta puhelimesta ja muista kirkon keskusteluapua tarjoavista palveluista löytyy sivustolta evl.fi.
 

Lisää aiheesta:

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi