Sunnuntai 25.8.2019
"
Kun Jeesus tuli lähemmäksi ja näki kaupungin, hän puhkesi itkuun sen tähden ja sanoi: "Kunpa sinäkin tänä päivänä ymmärtäisit, missä turvasi on! Mutta nyt se on sinun silmiltäsi kätketty." Luuk. 19:41-42

Juhlavuottaan viettävä Palveleva puhelin on arkinen auttaja

Uutiset 25.9.2014 06:30 | Päivämies-verkkolehti
Evankelisluterilaisen kirkon Palveleva puhelin täyttää 50 vuotta lokakuussa. Juhlavuoden teemat ovat asioita, jotka puheluissa nousevat usein esille: yksinäisyys, kärsimys ja toivo.
– Puolen vuosisadan aikana puhelinauttamisen ja keskusteluavun tarve ei ole vähentynyt. Ihmissuhteet, yksinäisyys, sairaudet, itsemurha-ajatukset, elämän mielekkyys ja syyllisyys puhuttavat jatkuvasti, kirkon diakoniatyön johtaja Kalle Kuusimäki toteaa.

Puoli vuosisataa sitten perustettu palvelu päivystää edelleen joka ilta molemmilla kotimaisilla kielillä. Palveleva puhelin on matalan kynnyksen palvelu, jossa kipeistä asioista voi puhua nimettömänä.

Palvelevaan puhelimeen tuli kuluneena kesänä 35 prosenttia enemmän puheluja kuin vuotta aiemmin, yhteensä lähes 58 000 puheluyritystä kolmen kuukauden aikana. Näistä 40 prosenttiin ehdittiin vastaamaan. Vuodessa puheluyrityksiä tulee noin 180 000.

Palvelu toimii pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Päivystäjinä on eri alojen asiantuntijoita, työikäisiä ja eläkeläisiä, naisia ja miehiä. Päivystäjät saavat tehtäväänsä koulutuksen ja työnohjauksen. Päivystäjää sitoo vaitiolovelvollisuus.

Lisätietoa Palvelevasta puhelimesta ja muista kirkon keskusteluapua tarjoavista palveluista löytyy sivustolta evl.fi.
 

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi