Lauantai 20.7.2019
"
Kuinka sinä voit tuomita veljesi? Tai sinä toinen, kuinka voit halveksia veljeäsi? Kaikki me joudumme Jumalan tuomioistuimen eteen. Room. 14:10

Syysseurat kokosivat Taulumäelle uusia ja vanhoja jyväskyläläisiä

Uutiset 7.10.2014 06:22 | Vilja Paavola


Taulumäen kauniin kirkon takapenkki ja parvet ovat täynnä nuoria, ja mitä edemmäs katse kulkee, sitä vanhempaa väkeä penkeissä istuu. On alkamassa Jyväskylän rauhanyhdistyksen kaksipäiväisten syysseurojen avajaisjumalanpalvelus. Kirkossa on liki viisi ja puolisataa jumalanpalvelusvierasta. 
– On juhlaa, kun kirkko on täynnä ja laulu raikuu, kokee Taulumäen kirkon suntio Eija Lipsonen. Hänestä on etuoikeus tehdä työtä, jossa saa olla valmistamassa tilaa ihmisen ja Jumalan kohtaamiselle.Jumalanpalveluksen toimitti Harri Vähäjylkkä ja saarnan piti Jorma Hoppa. Saarnassa Hoppa puhui alkuseurakunnan kristittyjen hämmennyksestä ja epäilyksistä ja siitä kuinka Jeesus lohdutti heitä: ette jää yksin, vaan annan teille Pyhän Hengen. Alkuseurakunnan kristityillekin usko oli Jumalan armoa. Edelleen Jumalan armo etsii sellaista, joka etsii itselleen syntien anteeksiantoa.Syysseurat jatkuivat ehtoollisjumalanpalveluksen jälkeen tien toisella puolella rauhanyhdistyksellä. Ohjelmassa oli salaatti-iltapala ja Ilpo Saukkosen pitämä puheenvuoro aiheesta Taivaan Isä koettelee lastaan.Saukkonen käsitteli kärsimyksen ongelmaa Vanhan testamentin vaikuttavaa Jobin tarinaa vasten. Job sai kokea pitkän elämänsä aikana paljon kärsimystä. Hänelle annettiin myös valtavasti lahjoja. Jobin ystävä Elihu puhui kärsivälle ystävälleen Jumalan vanhurskaudesta, viisaudesta ja voimasta, koska ihminen, Jobkin, koki koettelemukset murheena eikä siunauksena.

–  Alustuksen aihe oli äärettömän tärkeä, kokee Jyväskylään tänä syksynä Nurmijärveltä muuttanut Panu.

Hän on tullut opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä yliopistolle. Panu kokee, että alustuksen aihe koskettaa jokaista, vaikka tällä hetkellä itsellä ei olisikaan elämässä vaikea tilanne. Samaa mieltä on Milja, joka opiskelee taloustiedettä samassa tiedekunnassa kuin Panu. Rauhanyhdistys on tullut heille kummallekin jo tutuksi paikaksi, sillä he osallistuvat sen toimintaan viikoittain.– Uusien ilta oli ihan huippu, kaupunkisuunnistusta pyörillä, sketsejä ja hyvää ruokaa, kertoo Milja.

Nuoret kokevat, että Jyväskylä on mukava kaupunki opiskella.

– Tää on paras ja hieno ja kaunis kaupunki, voi tehdä kaikkea kivaa ja on hyvät lenkkipolut, iloitsee Milja.


Kuvat: Kerttu Kinnunen

Lue lisää Jyväskylän syysseuroista 15.10. ilmestyvästä Päivämiehestä.
 

Tunnisteet:


jyväskylä

Lisää aiheesta:

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi