Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Syysseurat kokosivat Taulumäelle uusia ja vanhoja jyväskyläläisiä

Uutiset 7.10.2014 06:22 | Vilja Paavola


Taulumäen kauniin kirkon takapenkki ja parvet ovat täynnä nuoria, ja mitä edemmäs katse kulkee, sitä vanhempaa väkeä penkeissä istuu. On alkamassa Jyväskylän rauhanyhdistyksen kaksipäiväisten syysseurojen avajaisjumalanpalvelus. Kirkossa on liki viisi ja puolisataa jumalanpalvelusvierasta. 
– On juhlaa, kun kirkko on täynnä ja laulu raikuu, kokee Taulumäen kirkon suntio Eija Lipsonen. Hänestä on etuoikeus tehdä työtä, jossa saa olla valmistamassa tilaa ihmisen ja Jumalan kohtaamiselle.Jumalanpalveluksen toimitti Harri Vähäjylkkä ja saarnan piti Jorma Hoppa. Saarnassa Hoppa puhui alkuseurakunnan kristittyjen hämmennyksestä ja epäilyksistä ja siitä kuinka Jeesus lohdutti heitä: ette jää yksin, vaan annan teille Pyhän Hengen. Alkuseurakunnan kristityillekin usko oli Jumalan armoa. Edelleen Jumalan armo etsii sellaista, joka etsii itselleen syntien anteeksiantoa.Syysseurat jatkuivat ehtoollisjumalanpalveluksen jälkeen tien toisella puolella rauhanyhdistyksellä. Ohjelmassa oli salaatti-iltapala ja Ilpo Saukkosen pitämä puheenvuoro aiheesta Taivaan Isä koettelee lastaan.Saukkonen käsitteli kärsimyksen ongelmaa Vanhan testamentin vaikuttavaa Jobin tarinaa vasten. Job sai kokea pitkän elämänsä aikana paljon kärsimystä. Hänelle annettiin myös valtavasti lahjoja. Jobin ystävä Elihu puhui kärsivälle ystävälleen Jumalan vanhurskaudesta, viisaudesta ja voimasta, koska ihminen, Jobkin, koki koettelemukset murheena eikä siunauksena.

–  Alustuksen aihe oli äärettömän tärkeä, kokee Jyväskylään tänä syksynä Nurmijärveltä muuttanut Panu.

Hän on tullut opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä yliopistolle. Panu kokee, että alustuksen aihe koskettaa jokaista, vaikka tällä hetkellä itsellä ei olisikaan elämässä vaikea tilanne. Samaa mieltä on Milja, joka opiskelee taloustiedettä samassa tiedekunnassa kuin Panu. Rauhanyhdistys on tullut heille kummallekin jo tutuksi paikaksi, sillä he osallistuvat sen toimintaan viikoittain.– Uusien ilta oli ihan huippu, kaupunkisuunnistusta pyörillä, sketsejä ja hyvää ruokaa, kertoo Milja.

Nuoret kokevat, että Jyväskylä on mukava kaupunki opiskella.

– Tää on paras ja hieno ja kaunis kaupunki, voi tehdä kaikkea kivaa ja on hyvät lenkkipolut, iloitsee Milja.


Kuvat: Kerttu Kinnunen

Lue lisää Jyväskylän syysseuroista 15.10. ilmestyvästä Päivämiehestä.
 

Tunnisteet:


jyväskylä

Lisää aiheesta:

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi