Tiistai 19.2.2019
"
Sillä minä olen Herra, minun tekoni maan päällä ovat uskollisuuden, oikeuden ja vanhurskauden tekoja. Niitä minä tahdon myös teiltä, sanoo Herra. Jer. 9:23

Syysseurat kokosivat Taulumäelle uusia ja vanhoja jyväskyläläisiä

Uutiset 7.10.2014 06:22 | Vilja Paavola


Taulumäen kauniin kirkon takapenkki ja parvet ovat täynnä nuoria, ja mitä edemmäs katse kulkee, sitä vanhempaa väkeä penkeissä istuu. On alkamassa Jyväskylän rauhanyhdistyksen kaksipäiväisten syysseurojen avajaisjumalanpalvelus. Kirkossa on liki viisi ja puolisataa jumalanpalvelusvierasta. 
– On juhlaa, kun kirkko on täynnä ja laulu raikuu, kokee Taulumäen kirkon suntio Eija Lipsonen. Hänestä on etuoikeus tehdä työtä, jossa saa olla valmistamassa tilaa ihmisen ja Jumalan kohtaamiselle.Jumalanpalveluksen toimitti Harri Vähäjylkkä ja saarnan piti Jorma Hoppa. Saarnassa Hoppa puhui alkuseurakunnan kristittyjen hämmennyksestä ja epäilyksistä ja siitä kuinka Jeesus lohdutti heitä: ette jää yksin, vaan annan teille Pyhän Hengen. Alkuseurakunnan kristityillekin usko oli Jumalan armoa. Edelleen Jumalan armo etsii sellaista, joka etsii itselleen syntien anteeksiantoa.Syysseurat jatkuivat ehtoollisjumalanpalveluksen jälkeen tien toisella puolella rauhanyhdistyksellä. Ohjelmassa oli salaatti-iltapala ja Ilpo Saukkosen pitämä puheenvuoro aiheesta Taivaan Isä koettelee lastaan.Saukkonen käsitteli kärsimyksen ongelmaa Vanhan testamentin vaikuttavaa Jobin tarinaa vasten. Job sai kokea pitkän elämänsä aikana paljon kärsimystä. Hänelle annettiin myös valtavasti lahjoja. Jobin ystävä Elihu puhui kärsivälle ystävälleen Jumalan vanhurskaudesta, viisaudesta ja voimasta, koska ihminen, Jobkin, koki koettelemukset murheena eikä siunauksena.

–  Alustuksen aihe oli äärettömän tärkeä, kokee Jyväskylään tänä syksynä Nurmijärveltä muuttanut Panu.

Hän on tullut opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä yliopistolle. Panu kokee, että alustuksen aihe koskettaa jokaista, vaikka tällä hetkellä itsellä ei olisikaan elämässä vaikea tilanne. Samaa mieltä on Milja, joka opiskelee taloustiedettä samassa tiedekunnassa kuin Panu. Rauhanyhdistys on tullut heille kummallekin jo tutuksi paikaksi, sillä he osallistuvat sen toimintaan viikoittain.– Uusien ilta oli ihan huippu, kaupunkisuunnistusta pyörillä, sketsejä ja hyvää ruokaa, kertoo Milja.

Nuoret kokevat, että Jyväskylä on mukava kaupunki opiskella.

– Tää on paras ja hieno ja kaunis kaupunki, voi tehdä kaikkea kivaa ja on hyvät lenkkipolut, iloitsee Milja.


Kuvat: Kerttu Kinnunen

Lue lisää Jyväskylän syysseuroista 15.10. ilmestyvästä Päivämiehestä.
 

Tunnisteet:


jyväskylä

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi