Maanantai 14.10.2019
"
Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105

​Piispa Repo vieraili Tampereen rauhanyhdistyksellä

Uutiset 12.10.2014 06:13 | Päivämies-verkkolehti


Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo vieraili 7.10. Tampereen rauhanyhdistyksellä seudun pappien ja kirkkoherrojen kanssa. Lämminhenkinen tilaisuus liittyi 125-vuotiaan yhdistyksen juhlavuoteen.
SRK:n johtokunnan varapuheenjohtaja Valde Palola kertoi vanhoillislestadiolaisten toiminnasta lyhyessä esittelypuheenvuorossaan. Puheenvuorossa oli esillä vanhoillislestadiolaisten lapsi- ja nuorisotyö leirikeskuksissa ja kansanopistoissa sekä lähetystyö kotimaassa ja ulkomailla.
 
Tampereen Rauhanyhdistyksen johtokunnan sihteeri Jari-Tapio Rantanen esitteli 125-vuotiaan yhdistyksen toimintaa. Seuratilaisuuksissa käy viikoittain noin tuhat seuravierasta. Jäseniä yhdistyksessä on kahdeksansataa, mutta suurelle kaupungille tyypillisesti toiminnassa on mukana myös muita, muun muassa nuoria opiskelijoita.
 
Piispa Repo pohti puheenvuorossaan vanhoillislestadiolaisuuden asemaa ja merkitystä evankelisluterilaisessa kirkossa. Puheenvuorossaan hän toi esille vanhoillislestadiolaisuuden herätysliikkeen tilaa suhteissa toisiin herätysliikkeisiin.
Tutkimusten mukaan vanhoillislestadiolaisuus on valtakunnallisesti laajimmin levinnyt herätysliike, jolla on toimintaa peräti kolmessa seurakunnassa neljästä.
 
– Vanhoillislestadiolaisuudella on tunnetusti ollut muiden kirkkomme niin sanottujen vanhojen herätysliikkeitten tapaan syvä vaikutus seurakuntiemme kristillisyyteen. Vaikutus on kuitenkin muihin liikkeisiin nähden omintakeinen, Repo totesi.
 
Tilaisuuden lopulla käytiin keskustelua erityisesti sakramentti- ja vanhurskauttamisopista. Ajan lyhyydestä ja tilaisuuden luonteesta johtuen näiden aiheiden laajamittainen käsittely ei kuitenkaan ollut mahdollista. Nähtiin hyväksi, että keskustelu voi jatkua, ja siinä toivottiin paneuduttavan myös käsitteiden huolelliseen avaamiseen.
 
Teksti: Outi Olli
Kuva: Mikko Väyrynen

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi