Keskiviikko 19.6.2019
"
Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus, kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja jäljittämättömät hänen tiensä! Room. 11:33

​Piispa Repo vieraili Tampereen rauhanyhdistyksellä

Uutiset 12.10.2014 06:13 | Päivämies-verkkolehti


Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo vieraili 7.10. Tampereen rauhanyhdistyksellä seudun pappien ja kirkkoherrojen kanssa. Lämminhenkinen tilaisuus liittyi 125-vuotiaan yhdistyksen juhlavuoteen.
SRK:n johtokunnan varapuheenjohtaja Valde Palola kertoi vanhoillislestadiolaisten toiminnasta lyhyessä esittelypuheenvuorossaan. Puheenvuorossa oli esillä vanhoillislestadiolaisten lapsi- ja nuorisotyö leirikeskuksissa ja kansanopistoissa sekä lähetystyö kotimaassa ja ulkomailla.
 
Tampereen Rauhanyhdistyksen johtokunnan sihteeri Jari-Tapio Rantanen esitteli 125-vuotiaan yhdistyksen toimintaa. Seuratilaisuuksissa käy viikoittain noin tuhat seuravierasta. Jäseniä yhdistyksessä on kahdeksansataa, mutta suurelle kaupungille tyypillisesti toiminnassa on mukana myös muita, muun muassa nuoria opiskelijoita.
 
Piispa Repo pohti puheenvuorossaan vanhoillislestadiolaisuuden asemaa ja merkitystä evankelisluterilaisessa kirkossa. Puheenvuorossaan hän toi esille vanhoillislestadiolaisuuden herätysliikkeen tilaa suhteissa toisiin herätysliikkeisiin.
Tutkimusten mukaan vanhoillislestadiolaisuus on valtakunnallisesti laajimmin levinnyt herätysliike, jolla on toimintaa peräti kolmessa seurakunnassa neljästä.
 
– Vanhoillislestadiolaisuudella on tunnetusti ollut muiden kirkkomme niin sanottujen vanhojen herätysliikkeitten tapaan syvä vaikutus seurakuntiemme kristillisyyteen. Vaikutus on kuitenkin muihin liikkeisiin nähden omintakeinen, Repo totesi.
 
Tilaisuuden lopulla käytiin keskustelua erityisesti sakramentti- ja vanhurskauttamisopista. Ajan lyhyydestä ja tilaisuuden luonteesta johtuen näiden aiheiden laajamittainen käsittely ei kuitenkaan ollut mahdollista. Nähtiin hyväksi, että keskustelu voi jatkua, ja siinä toivottiin paneuduttavan myös käsitteiden huolelliseen avaamiseen.
 
Teksti: Outi Olli
Kuva: Mikko Väyrynen

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi