Keskiviikko 19.6.2019
"
Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus, kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja jäljittämättömät hänen tiensä! Room. 11:33

Suomalaisia kansallisromanttisia kuoroteoksia uudella luontoäänitteellä

Uutiset 19.10.2014 06:59 | Päivämies-verkkolehti


Suomen luonnosta kertova äänitesarja saa marraskuussa jatkoa, kun SRK julkaisee syys- ja talvilauluja sisältävän äänitteen. Esittäjinä ovat SRK:n tyttökuoro ja sekakuoro. Sekakuoron laulut äänitettiin syksyisenä viikonloppuna. Tämän jutun yhteydestä voit kuunnella näytteen kuoron musisoinnista. 
Tuleva äänite sisältää syksyn ja talven vuodenaikoihin liittyviä lauluja. Sarjan ensimmäinen äänite julkaistiin vuonna 2012.

– Tarkoituksena on tuoda esille tuttuja, perinteisiä lauluja. Äänite sopisi minusta erinomaisesti vaikkapa kouluihin tai päiväkoteihin, SRK:n musiikkisihteeri Juha Hakulinen kertoo.
 
Sekakuoro sai omat laulunsa äänitettyä kaksipäiväisen kuoroleirin aikana. Kuorolaisten mielestä ääniteprojekti onnistui hyvin. 
 
– Meillä on ollut mielekäs ohjelmisto, on ollut mukava laulaa. Alusta asti välittyi tunne, että laulajat halusivat sitoutua tähän projektiin ja puhalsivat yhteen hiileen, Anu Kunnari sanoo.Lassi Hentilän mielestä projektiin oli helppo sitoutua, kun harjoitus- ja äänityskerrat oli etukäteen suunniteltu.

– Ohjelmisto on ollut todella motivoivaa ja kiinnostavaa, suomalaisia suuria kansallisromanttisia kuoroteoksia. On päässyt tutustumaan syvemmin hienoon kuoromusiikkiin.Hentilän mielestä kuoron ilmapiiri on ollut mukava, harjoituksissa ja äänityksissä on ollut hauskaa. Kokoontumisissa on paljon huumoria, kun värikkäitä persoonallisuuksia on mukana.

– Mutta äänitykset ovat kyllä raskaita äänellisesti, vaikka on äänenmuodostusopintojakin tehtynä, hän toteaa.

Sekakuoroa on johtanut kanttori Lauri Nurkkala– Projektissa on ollut hyvä henki ja ohjelmisto oli inspiroivaa. Oulun rauhanyhdistyksen sali toimi hyvin äänityspaikkana. Harjoituksista ja äänityksistä jäi hyvä mieli, Nurkkala kertoo.
 
Lauluja Suomen luonnosta, osa 2 -äänite julkaistaan marraskuussa Oulaisten ry:llä.


Kuuntele tästä näyte laulusta Näin unta kesästä kerran:  

Tunnisteet:


luontolauluja

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi