Tiistai 15.10.2019
"
Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi kuin pilven, sinun syntisi kuin pilviverhon. Palaa minun luokseni, minä olen lunastanut sinut vapaaksi. Jes. 44:22

Suomalaisia kansallisromanttisia kuoroteoksia uudella luontoäänitteellä

Uutiset 19.10.2014 06:59 | Päivämies-verkkolehti


Suomen luonnosta kertova äänitesarja saa marraskuussa jatkoa, kun SRK julkaisee syys- ja talvilauluja sisältävän äänitteen. Esittäjinä ovat SRK:n tyttökuoro ja sekakuoro. Sekakuoron laulut äänitettiin syksyisenä viikonloppuna. Tämän jutun yhteydestä voit kuunnella näytteen kuoron musisoinnista. 
Tuleva äänite sisältää syksyn ja talven vuodenaikoihin liittyviä lauluja. Sarjan ensimmäinen äänite julkaistiin vuonna 2012.

– Tarkoituksena on tuoda esille tuttuja, perinteisiä lauluja. Äänite sopisi minusta erinomaisesti vaikkapa kouluihin tai päiväkoteihin, SRK:n musiikkisihteeri Juha Hakulinen kertoo.
 
Sekakuoro sai omat laulunsa äänitettyä kaksipäiväisen kuoroleirin aikana. Kuorolaisten mielestä ääniteprojekti onnistui hyvin. 
 
– Meillä on ollut mielekäs ohjelmisto, on ollut mukava laulaa. Alusta asti välittyi tunne, että laulajat halusivat sitoutua tähän projektiin ja puhalsivat yhteen hiileen, Anu Kunnari sanoo.Lassi Hentilän mielestä projektiin oli helppo sitoutua, kun harjoitus- ja äänityskerrat oli etukäteen suunniteltu.

– Ohjelmisto on ollut todella motivoivaa ja kiinnostavaa, suomalaisia suuria kansallisromanttisia kuoroteoksia. On päässyt tutustumaan syvemmin hienoon kuoromusiikkiin.Hentilän mielestä kuoron ilmapiiri on ollut mukava, harjoituksissa ja äänityksissä on ollut hauskaa. Kokoontumisissa on paljon huumoria, kun värikkäitä persoonallisuuksia on mukana.

– Mutta äänitykset ovat kyllä raskaita äänellisesti, vaikka on äänenmuodostusopintojakin tehtynä, hän toteaa.

Sekakuoroa on johtanut kanttori Lauri Nurkkala– Projektissa on ollut hyvä henki ja ohjelmisto oli inspiroivaa. Oulun rauhanyhdistyksen sali toimi hyvin äänityspaikkana. Harjoituksista ja äänityksistä jäi hyvä mieli, Nurkkala kertoo.
 
Lauluja Suomen luonnosta, osa 2 -äänite julkaistaan marraskuussa Oulaisten ry:llä.


Kuuntele tästä näyte laulusta Näin unta kesästä kerran:  

Tunnisteet:


luontolauluja

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi