Torstai 19.9.2019
"
Jeesus sanoo: "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." Matt. 7:12

​SRK ja SFC kehittävät yhteistyötään

Uutiset 16.10.2014 07:07 | Päivämies-verkkolehti


Suomen Rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen (SRK) ja sen ruotsalaisen sisarjärjestön Sveriges Fridsföreningars Centralorganisationin (SFC) edustajien tapaamisessa 13.10. Mockfjärdissä keskusteltiin yhteistyön kehittämisestä. 
Yhteistyötä sisarjärjestöjen kesken on tehty viime vuosina monipuolisesti. Nyt asialistalla oli muun muassa ruotsinkielisen seuratoiminnan organisointi sekä nuoriso- ja julkaisutyön kehittäminen. Myös koti- ja perhetyöstä keskusteltiin. 
  
Tapaamisessa todettiin, että ruotsinkielistä seuratoimintaa on hyvä katsoa yhtenä kokonaisuutena. Nykyisin Suomessa ruotsinkielisiä seuroja pidetään rannikkoseudulla, Ruotsin ja Norjan alueilla työ laajenee molempien keskusyhdistysten yhteistyönä.

On tärkeää, että olisi puhujia, joilla olisi hyvä ruotsin kielen taito. SFC on valmis järjestämään vuosittain käytännönläheisen ruotsinkielisen leirin, johon kutsuttaisiin puhujia molemmista maista. Tulevaisuudessa Suomessa ja Ruotsissa asuvat puhujat voisivat tehdä nykyistä enemmän yhteisiä ruotsinkielisiä seuramatkoja. Erityisesti Ahvenanmaalle kaivataan seuroja.

Ruotsinkieliset nuoret ovat osallistuneet yhä runsaammin Jämsän, Ranuan ja Reisjärven kansanopistojen talvikursseille ja rippikoululeireille. Opintojen ohessa nuoret ovat saaneet suomalaisia ystäviä, mikä on erittäin arvokasta nyt, kun siirtolaisuuden kolmannella sukupolvella ei välttämättä enää ole luontaisia yhteyksiä kotimaahansa. Keskustelussa ideoitiin yhteistyön kehittämismahdollisuuksia esimerkiksi nuorisotyön koulutuksen ja erilaisten teemaleirien avulla.

Julkaisutyössä yhteistyön lähitulevaisuuden tavoite on kesän 2015 suviseurat Vaasassa. Täysin ruotsinkielisellä seura-alueella on tarpeen saada myyntiin myös ruotsinkielisiä tuotteita. SFC julkaisee vuosittain yhden kirjan ja mahdollisesti yhden äänitteen. Monet ruotsinkieliset julkaisut syntyvät yhteistyössä SRK:n kanssa käännöstyön tuloksena.

Kokoontumisessa tarkasteltiin myös radio- ja viestintäyhteistyötä sekä puhujavierailuja molempien maiden kesäseuroissa. Seuraava keskusyhdistysten edustajien yhteistyökokoontuminen on keväällä 2015 Oulussa. Silloin SRK saa vieraakseen SFC:n lisäksi myös Amerikan sisarjärjestön LLC:n edustajat.

Teksti: Matti Taskila
Kuva: Juha Kaarivaara

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi