Keskiviikko 19.6.2019
"
Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus, kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja jäljittämättömät hänen tiensä! Room. 11:33

​SRK ja SFC kehittävät yhteistyötään

Uutiset 16.10.2014 07:07 | Päivämies-verkkolehti


Suomen Rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen (SRK) ja sen ruotsalaisen sisarjärjestön Sveriges Fridsföreningars Centralorganisationin (SFC) edustajien tapaamisessa 13.10. Mockfjärdissä keskusteltiin yhteistyön kehittämisestä. 
Yhteistyötä sisarjärjestöjen kesken on tehty viime vuosina monipuolisesti. Nyt asialistalla oli muun muassa ruotsinkielisen seuratoiminnan organisointi sekä nuoriso- ja julkaisutyön kehittäminen. Myös koti- ja perhetyöstä keskusteltiin. 
  
Tapaamisessa todettiin, että ruotsinkielistä seuratoimintaa on hyvä katsoa yhtenä kokonaisuutena. Nykyisin Suomessa ruotsinkielisiä seuroja pidetään rannikkoseudulla, Ruotsin ja Norjan alueilla työ laajenee molempien keskusyhdistysten yhteistyönä.

On tärkeää, että olisi puhujia, joilla olisi hyvä ruotsin kielen taito. SFC on valmis järjestämään vuosittain käytännönläheisen ruotsinkielisen leirin, johon kutsuttaisiin puhujia molemmista maista. Tulevaisuudessa Suomessa ja Ruotsissa asuvat puhujat voisivat tehdä nykyistä enemmän yhteisiä ruotsinkielisiä seuramatkoja. Erityisesti Ahvenanmaalle kaivataan seuroja.

Ruotsinkieliset nuoret ovat osallistuneet yhä runsaammin Jämsän, Ranuan ja Reisjärven kansanopistojen talvikursseille ja rippikoululeireille. Opintojen ohessa nuoret ovat saaneet suomalaisia ystäviä, mikä on erittäin arvokasta nyt, kun siirtolaisuuden kolmannella sukupolvella ei välttämättä enää ole luontaisia yhteyksiä kotimaahansa. Keskustelussa ideoitiin yhteistyön kehittämismahdollisuuksia esimerkiksi nuorisotyön koulutuksen ja erilaisten teemaleirien avulla.

Julkaisutyössä yhteistyön lähitulevaisuuden tavoite on kesän 2015 suviseurat Vaasassa. Täysin ruotsinkielisellä seura-alueella on tarpeen saada myyntiin myös ruotsinkielisiä tuotteita. SFC julkaisee vuosittain yhden kirjan ja mahdollisesti yhden äänitteen. Monet ruotsinkieliset julkaisut syntyvät yhteistyössä SRK:n kanssa käännöstyön tuloksena.

Kokoontumisessa tarkasteltiin myös radio- ja viestintäyhteistyötä sekä puhujavierailuja molempien maiden kesäseuroissa. Seuraava keskusyhdistysten edustajien yhteistyökokoontuminen on keväällä 2015 Oulussa. Silloin SRK saa vieraakseen SFC:n lisäksi myös Amerikan sisarjärjestön LLC:n edustajat.

Teksti: Matti Taskila
Kuva: Juha Kaarivaara

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi