Keskiviikko 16.10.2019
"
Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen. Gal. 5:1

Kouvolalaisten kurssi kokosi Jämsään väkeä vauvasta vaariin

Uutiset 17.10.2014 06:27 | Päivämies-verkkolehti


Aurinkoisena syysviikonloppuna 346 kurssilaista täytti Jämsän kristillinen kansanopiston tilat ääriään myöten. Oli alkamassa Kouvolan rauhanyhdistyksen väen yhteinen viikonloppu. 
Viikonlopun ohjelmassa oli monenlaista toimintaa, esimerkiksi varttuneiden ja nuorten yhteinen keskustelutilaisuus. Sää suosi ulkopelejä.

Eräs nuori neiti puki monen kurssilaisen ajatukset sanoiksi:

– Ihan parasta on, kun saa olla kavereiden kanssa ja että me ollaan täällä kaikki yhdessä!

Kurssi alkoi perjantai-iltana Martti Piggin pitämällä raamattutunnilla. Hän kertoi sanoin ja kuvin Mooseksen kirjojen tapahtumista, Vanhan testamentin henkilöiden, Aabrahamin, Jaakobin ja Joosefin koskettavista elämänkokemuksista. 


Paavo Räsänen (vas.), Erkki Hirvisuo ja Jorma Etelämäki nauttivat aurinkoisesta syyssäästä opiston pihalla.


Lauantaina kokoonnuimme kuuntelemaan Hellin Torkin alustusta aiheesta Toistamme tarvitsemme.

– Läheisyys on ihmiselle kaikissa elämänvaiheissa tärkeää, hän totesi. 

Vaikka ihmissuhteiden puute on suurin syy masennukseen, jonkinlainen reviiriajattelu saattaa estää meitä avautumasta kertomaan henkilökohtaisista asioistamme ja lähestymään toista ihmistä. Pitkittyneen kriisin tilanteissa on vaarana, että läheisetkin uupuvat. Silloin olisi hyvä, jos voisimme jakaa raskaita kokemuksia useammalle ihmiselle.

Lauantai-iltana opiston juhlasalin lattialle ja penkeille levittäytyi innokas iltaohjelman esittäjien ja kuuntelijoiden joukko.Timo Vikman oli nopealla aikataululla saanut pystyyn osaavan kuoron, joka esitti laulut ”Pienen iltarukous” ja ”Tule kanssani, Herra Jeesus”. Illan päätteeksi kurssilaiset hiljentyivät kuuntelemaan Seppo Välimäen pitämää iltahartautta. Kurssi päättyi sunnuntaina David Paskin ja Matti Kontkasen toimittamaan sanajumalanpalvelukseen opiston juhlasalissa. 

Teksti: Taina Pyysaari
Kuvat: Risto Inkeroinen
 

Tunnisteet:


kouvola

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi