Keskiviikko 26.6.2019
"
Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. 1 Joh. 4:16

Kouvolalaisten kurssi kokosi Jämsään väkeä vauvasta vaariin

Uutiset 17.10.2014 06:27 | Päivämies-verkkolehti


Aurinkoisena syysviikonloppuna 346 kurssilaista täytti Jämsän kristillinen kansanopiston tilat ääriään myöten. Oli alkamassa Kouvolan rauhanyhdistyksen väen yhteinen viikonloppu. 
Viikonlopun ohjelmassa oli monenlaista toimintaa, esimerkiksi varttuneiden ja nuorten yhteinen keskustelutilaisuus. Sää suosi ulkopelejä.

Eräs nuori neiti puki monen kurssilaisen ajatukset sanoiksi:

– Ihan parasta on, kun saa olla kavereiden kanssa ja että me ollaan täällä kaikki yhdessä!

Kurssi alkoi perjantai-iltana Martti Piggin pitämällä raamattutunnilla. Hän kertoi sanoin ja kuvin Mooseksen kirjojen tapahtumista, Vanhan testamentin henkilöiden, Aabrahamin, Jaakobin ja Joosefin koskettavista elämänkokemuksista. 


Paavo Räsänen (vas.), Erkki Hirvisuo ja Jorma Etelämäki nauttivat aurinkoisesta syyssäästä opiston pihalla.


Lauantaina kokoonnuimme kuuntelemaan Hellin Torkin alustusta aiheesta Toistamme tarvitsemme.

– Läheisyys on ihmiselle kaikissa elämänvaiheissa tärkeää, hän totesi. 

Vaikka ihmissuhteiden puute on suurin syy masennukseen, jonkinlainen reviiriajattelu saattaa estää meitä avautumasta kertomaan henkilökohtaisista asioistamme ja lähestymään toista ihmistä. Pitkittyneen kriisin tilanteissa on vaarana, että läheisetkin uupuvat. Silloin olisi hyvä, jos voisimme jakaa raskaita kokemuksia useammalle ihmiselle.

Lauantai-iltana opiston juhlasalin lattialle ja penkeille levittäytyi innokas iltaohjelman esittäjien ja kuuntelijoiden joukko.Timo Vikman oli nopealla aikataululla saanut pystyyn osaavan kuoron, joka esitti laulut ”Pienen iltarukous” ja ”Tule kanssani, Herra Jeesus”. Illan päätteeksi kurssilaiset hiljentyivät kuuntelemaan Seppo Välimäen pitämää iltahartautta. Kurssi päättyi sunnuntaina David Paskin ja Matti Kontkasen toimittamaan sanajumalanpalvelukseen opiston juhlasalissa. 

Teksti: Taina Pyysaari
Kuvat: Risto Inkeroinen
 

Tunnisteet:


kouvola

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi