Tiistai 18.6.2019
"
Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Sebaot! Hänen kirkkautensa täyttää kaiken maan. Jes. 6:3

Omatekoiset urut Liminkaan

Uutiset 11.4.2014 06:15 | Liisa Louhisalmi
Limingan rauhanyhdistyksen uudelle toimitalolle rakennetaan talkoilla urkuja.
Urkuja rakentaa pieni porukka, jota johtaa Sami Kaikkonen. Sami kertoo saaneensa kipinän itse tehtyihin urkuihin viime kesänä eräällä rippileirillä, jossa kanttorilla oli itse tehdyt ”matkaurut”.  Tästä syntyi sitten ajatus rakentaa urut uudelle toimitalolle itse. 

– Vanhoista uruista otimme sormiot ja jalkiot. Ne liitetään tietokoneeseen, johon on ladattu oikeiden olemassa olevien pilliurkujen äänitys. Rakennamme käsin urkujen fasadin ja kaiutinjärjestelmän.

Sami kertoo, että he ovat saaneet urakan jo lähes valmiiksi.

– Nyt ollaan tilanteessa, jossa urkujen fasadi on lähes valmis, kaiutinkoteloita viimeistellään ja tekniikkaa aletaan pikku hiljaa asentaa paikalleen. Ensimmäiset sävelet pitäisi lähteä ilmoille jo parin viikon sisään.


Kaiutinkotelot ovat viimeistelyvaiheessa.

Tunnisteet:


Liminka urut

Lisää aiheesta:

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi