Perjantai 18.10.2019
"
Kuinka rakastankaan sinun lakiasi! Kaiken päivää minä sitä tutkin. Sinun käskysi ovat alati ohjeenani, ne tekevät minut vihollisiani viisaammaksi. Ps. 119:97-98

Omatekoiset urut Liminkaan

Uutiset 11.4.2014 06:15 | Liisa Louhisalmi
Limingan rauhanyhdistyksen uudelle toimitalolle rakennetaan talkoilla urkuja.
Urkuja rakentaa pieni porukka, jota johtaa Sami Kaikkonen. Sami kertoo saaneensa kipinän itse tehtyihin urkuihin viime kesänä eräällä rippileirillä, jossa kanttorilla oli itse tehdyt ”matkaurut”.  Tästä syntyi sitten ajatus rakentaa urut uudelle toimitalolle itse. 

– Vanhoista uruista otimme sormiot ja jalkiot. Ne liitetään tietokoneeseen, johon on ladattu oikeiden olemassa olevien pilliurkujen äänitys. Rakennamme käsin urkujen fasadin ja kaiutinjärjestelmän.

Sami kertoo, että he ovat saaneet urakan jo lähes valmiiksi.

– Nyt ollaan tilanteessa, jossa urkujen fasadi on lähes valmis, kaiutinkoteloita viimeistellään ja tekniikkaa aletaan pikku hiljaa asentaa paikalleen. Ensimmäiset sävelet pitäisi lähteä ilmoille jo parin viikon sisään.


Kaiutinkotelot ovat viimeistelyvaiheessa.

Tunnisteet:


Liminka urut

Lisää aiheesta:

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi