Perjantai 18.1.2019
"
Minä olen löytänyt palvelijani Daavidin ja voidellut hänet pyhällä öljylläni. Minun voimani vahvistaa häntä ja käteni on hänen tukenaan. Ps. 89:21-22

Omatekoiset urut Liminkaan

Uutiset 11.4.2014 06:15 | Liisa Louhisalmi
Limingan rauhanyhdistyksen uudelle toimitalolle rakennetaan talkoilla urkuja.
Urkuja rakentaa pieni porukka, jota johtaa Sami Kaikkonen. Sami kertoo saaneensa kipinän itse tehtyihin urkuihin viime kesänä eräällä rippileirillä, jossa kanttorilla oli itse tehdyt ”matkaurut”.  Tästä syntyi sitten ajatus rakentaa urut uudelle toimitalolle itse. 

– Vanhoista uruista otimme sormiot ja jalkiot. Ne liitetään tietokoneeseen, johon on ladattu oikeiden olemassa olevien pilliurkujen äänitys. Rakennamme käsin urkujen fasadin ja kaiutinjärjestelmän.

Sami kertoo, että he ovat saaneet urakan jo lähes valmiiksi.

– Nyt ollaan tilanteessa, jossa urkujen fasadi on lähes valmis, kaiutinkoteloita viimeistellään ja tekniikkaa aletaan pikku hiljaa asentaa paikalleen. Ensimmäiset sävelet pitäisi lähteä ilmoille jo parin viikon sisään.


Kaiutinkotelot ovat viimeistelyvaiheessa.

Tunnisteet:


Liminka urut

Lisää aiheesta:

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi