Maanantai 24.6.2019
"
Jumala lunastaa minut, hän tempaa minut tuonelan otteesta. Ps. 49:16

Ihmisen osaa jakamassa – uusi kirja kertoo erilaisista elämäntilanteista

Uutiset 20.10.2014 07:00 | Katri Isopahkala


Sunnuntaina 19.10. julkistettiin SRK:n kustantaman Elämänpolulta-kirjasarjan 15. osa, Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin.
Kirja sisältää yksittäisten ihmisten kertomuksia elämänvaiheistaan, ja kirjan loppuosasta löytyy ihmissuhteisiin liittyviä asiantuntija-artikkeleita. Kirjan kirjoittajat avaavat muiden muassa yksinhuoltajan elämää, alkoholistin läheisenä olemista, työuupumusta ja kahden kulttuurin värittämää perhe-elämää.
 
Pääsin tutustumaan Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin -kirjaan jo käsikirjoitusvaiheessa, kun minut kutsuttiin mukaan lukuryhmätyöhön. Työskentely oli antoisaa, ja keskustelut avasivat ovia erilaisuuden toiselle puolelle.

Kertomus kertomukselta hämmästyin kokemaani, näkymiä, joita ikkunoista avautui. Jokaisessa oli jotakin tuttua. Kokemukseni pohjautui sekä kertojien kanssa jaettuun uskonkäsitykseen että ihmisenä elämiseen laajemmin.

Kipu ja keskeneräisyys ovat avoimena kirjan sivuilla. Yksinäisyyden, riittämättömyyden ja avuttomuuden tunteet kuuluvat ihmisen osaan, eikä niiden tarkoitusta ole helppo ymmärtää.
Lukiessani muutamaan sivuun tiivistettyjä raskaitakin elämänkohtaloita, huomasin, että erilaiset elämäntilanteet enemmän yhdistävät kuin erottavat meitä ihmisiä. Kipujen aiheet ovat tilanteesta riippumatta hämmästyttävän tuttuja.

Toivonkin, että kirja rohkaisee  lukijoita jakamaan omaa tarinaansa ja kuuntelemaan toisen ihmisen kertomusta sekä samalla toteuttamaan Galatalaiskirjeen neuvoa: ”Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain.”

Tunnisteet:


julkaisuviikko

Lisää aiheesta:

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi