Tiistai 20.8.2019
"
Älä unohda laupeutta, älä uskollisuutta - kiedo ne kaulaasi, kirjoita sydämesi tauluun, niin saat rakkautta ja kiitosta sekä Jumalalta että ihmisiltä. Sananl. 3:3-4

Ihmisen osaa jakamassa – uusi kirja kertoo erilaisista elämäntilanteista

Uutiset 20.10.2014 07:00 | Katri Isopahkala


Sunnuntaina 19.10. julkistettiin SRK:n kustantaman Elämänpolulta-kirjasarjan 15. osa, Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin.
Kirja sisältää yksittäisten ihmisten kertomuksia elämänvaiheistaan, ja kirjan loppuosasta löytyy ihmissuhteisiin liittyviä asiantuntija-artikkeleita. Kirjan kirjoittajat avaavat muiden muassa yksinhuoltajan elämää, alkoholistin läheisenä olemista, työuupumusta ja kahden kulttuurin värittämää perhe-elämää.
 
Pääsin tutustumaan Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin -kirjaan jo käsikirjoitusvaiheessa, kun minut kutsuttiin mukaan lukuryhmätyöhön. Työskentely oli antoisaa, ja keskustelut avasivat ovia erilaisuuden toiselle puolelle.

Kertomus kertomukselta hämmästyin kokemaani, näkymiä, joita ikkunoista avautui. Jokaisessa oli jotakin tuttua. Kokemukseni pohjautui sekä kertojien kanssa jaettuun uskonkäsitykseen että ihmisenä elämiseen laajemmin.

Kipu ja keskeneräisyys ovat avoimena kirjan sivuilla. Yksinäisyyden, riittämättömyyden ja avuttomuuden tunteet kuuluvat ihmisen osaan, eikä niiden tarkoitusta ole helppo ymmärtää.
Lukiessani muutamaan sivuun tiivistettyjä raskaitakin elämänkohtaloita, huomasin, että erilaiset elämäntilanteet enemmän yhdistävät kuin erottavat meitä ihmisiä. Kipujen aiheet ovat tilanteesta riippumatta hämmästyttävän tuttuja.

Toivonkin, että kirja rohkaisee  lukijoita jakamaan omaa tarinaansa ja kuuntelemaan toisen ihmisen kertomusta sekä samalla toteuttamaan Galatalaiskirjeen neuvoa: ”Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain.”

Tunnisteet:


julkaisuviikko

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi