Lauantai 20.10.2018
"
Jeesus sanoo: "Totisesti, totisesti: joka ottaa vastaan sen, jonka minä lähetän, ottaa vastaan minut, ja joka ottaa minut vastaan, ottaa vastaan sen, joka on minut lähettänyt." Joh. 13:20

Ihmisen osaa jakamassa – uusi kirja kertoo erilaisista elämäntilanteista

Uutiset 20.10.2014 07:00 | Katri Isopahkala


Sunnuntaina 19.10. julkistettiin SRK:n kustantaman Elämänpolulta-kirjasarjan 15. osa, Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin.
Kirja sisältää yksittäisten ihmisten kertomuksia elämänvaiheistaan, ja kirjan loppuosasta löytyy ihmissuhteisiin liittyviä asiantuntija-artikkeleita. Kirjan kirjoittajat avaavat muiden muassa yksinhuoltajan elämää, alkoholistin läheisenä olemista, työuupumusta ja kahden kulttuurin värittämää perhe-elämää.
 
Pääsin tutustumaan Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin -kirjaan jo käsikirjoitusvaiheessa, kun minut kutsuttiin mukaan lukuryhmätyöhön. Työskentely oli antoisaa, ja keskustelut avasivat ovia erilaisuuden toiselle puolelle.

Kertomus kertomukselta hämmästyin kokemaani, näkymiä, joita ikkunoista avautui. Jokaisessa oli jotakin tuttua. Kokemukseni pohjautui sekä kertojien kanssa jaettuun uskonkäsitykseen että ihmisenä elämiseen laajemmin.

Kipu ja keskeneräisyys ovat avoimena kirjan sivuilla. Yksinäisyyden, riittämättömyyden ja avuttomuuden tunteet kuuluvat ihmisen osaan, eikä niiden tarkoitusta ole helppo ymmärtää.
Lukiessani muutamaan sivuun tiivistettyjä raskaitakin elämänkohtaloita, huomasin, että erilaiset elämäntilanteet enemmän yhdistävät kuin erottavat meitä ihmisiä. Kipujen aiheet ovat tilanteesta riippumatta hämmästyttävän tuttuja.

Toivonkin, että kirja rohkaisee  lukijoita jakamaan omaa tarinaansa ja kuuntelemaan toisen ihmisen kertomusta sekä samalla toteuttamaan Galatalaiskirjeen neuvoa: ”Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain.”

Tunnisteet:


julkaisuviikko

Lisää aiheesta:

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi