Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Ihmisen osaa jakamassa – uusi kirja kertoo erilaisista elämäntilanteista

Uutiset 20.10.2014 07:00 | Katri Isopahkala


Sunnuntaina 19.10. julkistettiin SRK:n kustantaman Elämänpolulta-kirjasarjan 15. osa, Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin.
Kirja sisältää yksittäisten ihmisten kertomuksia elämänvaiheistaan, ja kirjan loppuosasta löytyy ihmissuhteisiin liittyviä asiantuntija-artikkeleita. Kirjan kirjoittajat avaavat muiden muassa yksinhuoltajan elämää, alkoholistin läheisenä olemista, työuupumusta ja kahden kulttuurin värittämää perhe-elämää.
 
Pääsin tutustumaan Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin -kirjaan jo käsikirjoitusvaiheessa, kun minut kutsuttiin mukaan lukuryhmätyöhön. Työskentely oli antoisaa, ja keskustelut avasivat ovia erilaisuuden toiselle puolelle.

Kertomus kertomukselta hämmästyin kokemaani, näkymiä, joita ikkunoista avautui. Jokaisessa oli jotakin tuttua. Kokemukseni pohjautui sekä kertojien kanssa jaettuun uskonkäsitykseen että ihmisenä elämiseen laajemmin.

Kipu ja keskeneräisyys ovat avoimena kirjan sivuilla. Yksinäisyyden, riittämättömyyden ja avuttomuuden tunteet kuuluvat ihmisen osaan, eikä niiden tarkoitusta ole helppo ymmärtää.
Lukiessani muutamaan sivuun tiivistettyjä raskaitakin elämänkohtaloita, huomasin, että erilaiset elämäntilanteet enemmän yhdistävät kuin erottavat meitä ihmisiä. Kipujen aiheet ovat tilanteesta riippumatta hämmästyttävän tuttuja.

Toivonkin, että kirja rohkaisee  lukijoita jakamaan omaa tarinaansa ja kuuntelemaan toisen ihmisen kertomusta sekä samalla toteuttamaan Galatalaiskirjeen neuvoa: ”Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain.”

Tunnisteet:


julkaisuviikko

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi