Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

Arkkipiispa perusti laajapohjaisen köyhyysryhmän

Uutiset 17.10.2014 15:05 | Päivämies-verkkolehti
Arkkipiispa Kari Mäkinen on perustanut laajapohjaisen köyhyysryhmän, jonka tavoitteena on laatia yhteinen vetoomus köyhyysongelmien ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi.
Ryhmän pyrkimyksenä on laatia konkreettiset toimenpide-esitykset otettavaksi huomioon seuraavassa hallitusohjelmassa. Köyhyysryhmä haluaa vaikuttaa yhteiskunnalliseen kehitykseen ja päätöksentekoon, jotta kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten asemaa voitaisiin parantaa.

– Hyvinvoinnin katveessa maksetaan tällä hetkellä kovaa inhimillistä hintaa, jota talousongelmiin keskittyvä puhe ei tavoita eikä tunnista, arkkipiispa Mäkinen sanoo.

Hänen mukaansa jakautuminen sisäpuolisiin ja ulkopuolisiin näyttää vahvistuvan.

– Köyhyydellä, ulkopuolisuudella ja yksinäisyydellä on monet kasvot. Yhteiskunnan pinnanalaisesta kovuudesta kertoo, että niitä joutuu häpeämään.

Ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran tällä viikolla. Ryhmässä on mukana edustajia yhteiskunnan eri sektoreilta. Mukana ovat keskeiset työmarkkinajärjestöt sekä muita yhteiskunnallisia toimijoita. Lukuisten eri tahojen vahva tahto tulla mukaan työskentelemään köyhyysryhmässä ilahduttaa arkkipiispa Kari Mäkistä.

– Työskentely käynnistyi hyvässä hengessä. Tässä ollaan tosissaan. Arvostan sitä, Mäkinen sanoo.

Ensimmäisessä kokoontumisessa kartoitettiin yhteisiä suuntaviivoja. Vetoomuksen sisältö muotoutuu jatkotyöskentelyssä.

– Jatkotyöskentely osoittaa, miten pystymme yhdessä konkretisoimaan vetoomuksemme keskeistä sisältöä.

Tämä on toinen kerta, kun arkkipiispa Mäkinen kutsuu koolle köyhyysryhmän. Edellisen kerran arkkipiispa perusti vastaavan ryhmän nelisen vuotta sitten. Tuolloin kokoontunut köyhyysryhmä jätti esityksensä keväällä 2011 ennen hallitusohjelmaneuvotteluja.

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi