Keskiviikko 19.6.2019
"
Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus, kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja jäljittämättömät hänen tiensä! Room. 11:33

Arkkipiispa perusti laajapohjaisen köyhyysryhmän

Uutiset 17.10.2014 15:05 | Päivämies-verkkolehti
Arkkipiispa Kari Mäkinen on perustanut laajapohjaisen köyhyysryhmän, jonka tavoitteena on laatia yhteinen vetoomus köyhyysongelmien ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi.
Ryhmän pyrkimyksenä on laatia konkreettiset toimenpide-esitykset otettavaksi huomioon seuraavassa hallitusohjelmassa. Köyhyysryhmä haluaa vaikuttaa yhteiskunnalliseen kehitykseen ja päätöksentekoon, jotta kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten asemaa voitaisiin parantaa.

– Hyvinvoinnin katveessa maksetaan tällä hetkellä kovaa inhimillistä hintaa, jota talousongelmiin keskittyvä puhe ei tavoita eikä tunnista, arkkipiispa Mäkinen sanoo.

Hänen mukaansa jakautuminen sisäpuolisiin ja ulkopuolisiin näyttää vahvistuvan.

– Köyhyydellä, ulkopuolisuudella ja yksinäisyydellä on monet kasvot. Yhteiskunnan pinnanalaisesta kovuudesta kertoo, että niitä joutuu häpeämään.

Ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran tällä viikolla. Ryhmässä on mukana edustajia yhteiskunnan eri sektoreilta. Mukana ovat keskeiset työmarkkinajärjestöt sekä muita yhteiskunnallisia toimijoita. Lukuisten eri tahojen vahva tahto tulla mukaan työskentelemään köyhyysryhmässä ilahduttaa arkkipiispa Kari Mäkistä.

– Työskentely käynnistyi hyvässä hengessä. Tässä ollaan tosissaan. Arvostan sitä, Mäkinen sanoo.

Ensimmäisessä kokoontumisessa kartoitettiin yhteisiä suuntaviivoja. Vetoomuksen sisältö muotoutuu jatkotyöskentelyssä.

– Jatkotyöskentely osoittaa, miten pystymme yhdessä konkretisoimaan vetoomuksemme keskeistä sisältöä.

Tämä on toinen kerta, kun arkkipiispa Mäkinen kutsuu koolle köyhyysryhmän. Edellisen kerran arkkipiispa perusti vastaavan ryhmän nelisen vuotta sitten. Tuolloin kokoontunut köyhyysryhmä jätti esityksensä keväällä 2011 ennen hallitusohjelmaneuvotteluja.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi