Maanantai 23.9.2019
"
Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Ps. 92:2

SRK:n julkaisuviikko meneillään – uusia teoksia monenikäisille

Uutiset 23.10.2014 06:20 | Hanna Aho
Mitä tapahtui nuorelle Marialle, kun enkeli Gabriel ilmoitti hänelle, että hänestä tulee Korkeimman Pojan äiti? Tämän kysymyksen äärelle Niilo Keränen pysähtyi kirjoittaessaan Nuori Maria -kirjaa, joka julkistettiin Taivalkoskella viime sunnuntaina 19. lokakuuta. SRK:n julkaisuviikon avaustilaisuuksissa Taivalkoskella ja Jämsässä julkaistiin yhteensä viisi uutta teosta. Jokavuotisen julkaisuviikon tarkoituksena on pitää esillä kristillisyytemme julkaisuja sekä julkaisutyön merkitystä.
Taivalkosken julkistamistilaisuuden aluksi pidetyn rukouksen johdannoksi Esko Ojanaho luki katkelman Efesolaiskirjeestä: ”Hän antoi seurakunnalle sekä apostolit että profeetat ja evankeliumin julistajat, sekä paimenet että opettajat, varustaakseen kaikki seurakunnan jäsenet palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen” (Ef. 4:11−12). 

Palvelutyön näkökulma nousi esille myös toimitusneuvoston puheenjohtajan Markku Seppäsen julkistamispuheessa. Hän totesi SRK:n julkaisujen syntyvän yhteistyöllä ja huolellisen valmistelun tuloksena. Kristillisyytemme julkaisujen tavoitteena on tukea uskonelämää: ne rohkaisevat elämään kristittyinä muuttuvassa ajassa, toisaalta julkaisujen tuotoilla tehdään lähetystyötä ulkomailla sekä nuoriso- ja leirityötä kotimaassa.

– Julkaisuja voimme tarjota kaikille läheisillemme, Seppänen rohkaisi.

– Niiden kanssa on hyvä ja tarpeellista rauhoittua yltäkylläisen mediatarjonnan keskellä. 

Tilaisuudessa julkastiin Nuori Maria -kirjan lisäksi myös Elämänpolulla-sarjan uusin teos Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin. Toimittaja Anna Illikainen (toinen vas.) kiitti puheenvuorossaan uuden Elämänpolulla-kirjan kirjoittajia. Kuvassa myös Tuomo Illikainen (vas.) sekä Eila ja Niilo Keränen.

Maria, Herran äiti ja kirjailijan haaste

Mitä tapahtui nuorelle Marialle, kun enkeli Gabriel ilmoitti hänelle, että hän, tavallinen Maria tulee raskaaksi Pyhän Hengen vaikutuksesta ja synnyttää odotetun Messiaan, maailman Vapahtajan? Tämän kysymyksen äärelle taivalkoskelainen lääkäri ja kirjailija Niilo Keränen halusi pysähtyä. Raamattu kertoo Marian tuntemuksista ja ajatuksista hyvin vähän. Silti hän sai inhimillisesti ajateltuna käsittämättömän suuren tehtävän.

– Koko asia on niin huikaisevan suuri, että sitä on vaikea uskoa ja ymmärtää, Niilo Keränen totesi puheenvuorossaan.

– On paljon epäilyksiä, paljon kysymyksiä. Ja mistä he, Maria ja Joosef, etsivät vastauksia: kirjoitetusta Jumalan sanasta.Tilaisuuden lopuksi Taivalkosken Rauhanyhdistyksen raamattuluokkalaiset lauloivat virren 52, Maria Herran äiti. Marikki Tyni (edessä vas.) luki säkeistöjen väliin katkelmia Nuori Maria -kirjasta.


Vastauksia Raamatusta ja kulttuurihistoriasta

Kun idea kirjasta syntyi, myös Keränen etsi vastauksia Raamatusta. Sen lisäksi hän tutustui laajaan kulttuurihistorialliseen lähdeaineistoon: Jeesuksen ajan elämäntapoihin ja historialliseen tilanteeseen, ennen kaikkea tuon ajan juutalaiseen uskoon ja tapoihin. Tämä historiallinen taustatieto ei kuitenkaan hallitse kerrontaa.

– Kirjan pääpaino on Marian ja Joosefin sekä heidän läheistensä ajatuksissa ja keskusteluissa, heidän uskossaan.


Kuvat: Hanna Aho ja Maarit Määttä

 

Tunnisteet:


julkaisuviikko

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi