Sunnuntai 22.9.2019
"
Nähdessään spitaaliset miehet Jeesus sanoi heille: "Menkää näyttämään itsenne papeille." Mennessään he puhdistuivat. Luuk. 17:14

​Päivämiehen verkkolehteä julkaistu puoli vuotta – toiminta vakinaistettiin

Uutiset 22.10.2014 12:05 | Päivämies
Edessäsi oleva Päivämiehen verkkolehti avattiin huhtikuussa, eli lehteä on nyt julkaistu puolen vuoden ajan. Alunperin lehti käynnistettiin tämän vuoden loppuun asti kestävänä kokeiluprojektina. Kokemukset ovat olleet hyviä, ja SRK:n johtokunta teki viime viikonloppuna päätöksen vakinaistaa lehden toiminta.
Päivämiehen päätoimittaja Olli Lohi kertoo, että verkkolehdessä toiminta-ajatus on sama kuin printtilehdessäkin.

– Lehtemme on kristillinen lehti, joka pitäytyy raamatullisiin arvoihin ja pyrkii edistämään vanhoillislestadiolaista lähetystyötä. On tärkeää, että lehdessämme on artikkeleita viidellä eri kielellä, Lohi toteaa.

Hän on tyytyväinen, että lehden toiminta saa jatkua.

– Tämä päätös oli odotettavissakin. Verkkolehdellä on tärkeä sijansa SRK:n viestinnässä.
 
Päivämiehen verkkolehden toimittaja Hanna Kallunki arvioi, että lehti on löytänyt paikkansa ja toimintatapansa.

– Mukavalta tuntuu se, että lehden kävijämäärä jatkuvasti nousee. Uuden verkkolehden toimittaminen on ollut mielenkiintoista.
 
Uutisia monelta taholta
 
Verkkolehti tuottaa sekä omaa sisältöä että hyödyntää osittain printtilehden juttuja. Juttuja lehteen tekevät verkkolehden toimittajan lisäksi SRK:n työntekijät ja verkkolehden avustajat. Verkkolehdellä on tällä hetkellä 16 isossa rauhanyhdistyksessä 23 avustajaa, jotka uutisoivat rauhanyhdistysten toiminnasta.
 
Lohi toteaa, että verkkolehti mahdollistaa laajemman lukijakunnan kuin printtilehti.

– Verkkolehdessä on pyritty uutisoimaan myös evankelisluterilaiseen kirkkoon ja yhteiskuntaan liittyvistä ajankohtaisista asioista. Toimintaa kehitettäessä on tärkeää huolehtia siitä, että sisältö säilyy yhteneväisenä lehden toiminta-ajatuksen kanssa. Näen tulevaisuuden haasteena vuorovaikutuksen lisäämisen.
   
Kattavaa uutisointia suviseuroista
 
Verkkolehden tähän asti suurin yksittäinen uutistapahtuma on ollut Pyhäjoen suviseurat.

– Ne olivat ensimmäiset suviseurat, joista uutisoitiin verkkolehdessä. Pystyimme kertomaan hyvin kattavasti muun muassa SRK:n kokousten kuulumisia, koska kaikki SRK:n lehtien toimittajat tekivät juttuja myös verkkolehteen, Kallunki kertoo.

Hän muistaa erityisen mieleenpainuvana SRK:n uuden puheenjohtajan haastattelun suviseuroissa.

– Tuntui hienolta, kun saimme Viljo Juntusen haastattelun lähes reaaliajassa verkkolehteen, heti valinnan jälkeen. Harmillista vain oli, että seuravierailla oli ongelmia verkkolehden lukemisessa riittämättömien internetyhteyksien vuoksi, Kallunki toteaa.
 
Verkkolehden järjestelmä toiminut hyvin
 
Verkkolehden tekninen järjestelmä on toiminut hyvin, mitä Kallunki pitää olennaisena asiana lehden toiminnan onnistumisen kannalta.

– Niin toimituksen kuin lukijan kannaltakin lehden toiminnallisuudet ovat palvelleet hyvin. Lukijoilta on tullut hyvää palautetta tästä ja lehden mukavasta ja tasapainoisesta graafisesta ilmeestä. Myös mobiililaitteissa verkkolehden käyttöliittymä on toiminut hyvin, mistä kertoo sekin, 44% lehden kävijöistä lukee lehteä tableteilla ja puhelimilla.
 
Elämänläheiset blogit
 
Blogit ovat verkkolehden luetuin osio.

– Blogeista on myös tullut eniten palautetta lukijoilta. Lukijat ovat kokeneet blogit elämänläheisinä ja raikkaina. Monet ovat saaneet niistä iloa ja rohkaisua, ja tekstit ovat lisänneet ymmärrystä muun muassa eri-ikäisten välillä. Erityisesti itseäni on puhutellut ja koskettanut monien blogistien tuore tapa puhua uskosta. Olen usein kokenut, että aidot kertomukset Jumalan läsnäolosta ja turvasta ovat tuoneet pyhän tunnun arkiseen päivääni, Kallunki kertoo.


Lue lisää verkkolehden alkutaipaleesta ja lukijoiden näkemyksiä lehdestä 22.10. ilmestyneestä Päivämiehestä

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi