Keskiviikko 26.6.2019
"
Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. 1 Joh. 4:16

​Päivämiehen verkkolehteä julkaistu puoli vuotta – toiminta vakinaistettiin

Uutiset 22.10.2014 12:05 | Päivämies
Edessäsi oleva Päivämiehen verkkolehti avattiin huhtikuussa, eli lehteä on nyt julkaistu puolen vuoden ajan. Alunperin lehti käynnistettiin tämän vuoden loppuun asti kestävänä kokeiluprojektina. Kokemukset ovat olleet hyviä, ja SRK:n johtokunta teki viime viikonloppuna päätöksen vakinaistaa lehden toiminta.
Päivämiehen päätoimittaja Olli Lohi kertoo, että verkkolehdessä toiminta-ajatus on sama kuin printtilehdessäkin.

– Lehtemme on kristillinen lehti, joka pitäytyy raamatullisiin arvoihin ja pyrkii edistämään vanhoillislestadiolaista lähetystyötä. On tärkeää, että lehdessämme on artikkeleita viidellä eri kielellä, Lohi toteaa.

Hän on tyytyväinen, että lehden toiminta saa jatkua.

– Tämä päätös oli odotettavissakin. Verkkolehdellä on tärkeä sijansa SRK:n viestinnässä.
 
Päivämiehen verkkolehden toimittaja Hanna Kallunki arvioi, että lehti on löytänyt paikkansa ja toimintatapansa.

– Mukavalta tuntuu se, että lehden kävijämäärä jatkuvasti nousee. Uuden verkkolehden toimittaminen on ollut mielenkiintoista.
 
Uutisia monelta taholta
 
Verkkolehti tuottaa sekä omaa sisältöä että hyödyntää osittain printtilehden juttuja. Juttuja lehteen tekevät verkkolehden toimittajan lisäksi SRK:n työntekijät ja verkkolehden avustajat. Verkkolehdellä on tällä hetkellä 16 isossa rauhanyhdistyksessä 23 avustajaa, jotka uutisoivat rauhanyhdistysten toiminnasta.
 
Lohi toteaa, että verkkolehti mahdollistaa laajemman lukijakunnan kuin printtilehti.

– Verkkolehdessä on pyritty uutisoimaan myös evankelisluterilaiseen kirkkoon ja yhteiskuntaan liittyvistä ajankohtaisista asioista. Toimintaa kehitettäessä on tärkeää huolehtia siitä, että sisältö säilyy yhteneväisenä lehden toiminta-ajatuksen kanssa. Näen tulevaisuuden haasteena vuorovaikutuksen lisäämisen.
   
Kattavaa uutisointia suviseuroista
 
Verkkolehden tähän asti suurin yksittäinen uutistapahtuma on ollut Pyhäjoen suviseurat.

– Ne olivat ensimmäiset suviseurat, joista uutisoitiin verkkolehdessä. Pystyimme kertomaan hyvin kattavasti muun muassa SRK:n kokousten kuulumisia, koska kaikki SRK:n lehtien toimittajat tekivät juttuja myös verkkolehteen, Kallunki kertoo.

Hän muistaa erityisen mieleenpainuvana SRK:n uuden puheenjohtajan haastattelun suviseuroissa.

– Tuntui hienolta, kun saimme Viljo Juntusen haastattelun lähes reaaliajassa verkkolehteen, heti valinnan jälkeen. Harmillista vain oli, että seuravierailla oli ongelmia verkkolehden lukemisessa riittämättömien internetyhteyksien vuoksi, Kallunki toteaa.
 
Verkkolehden järjestelmä toiminut hyvin
 
Verkkolehden tekninen järjestelmä on toiminut hyvin, mitä Kallunki pitää olennaisena asiana lehden toiminnan onnistumisen kannalta.

– Niin toimituksen kuin lukijan kannaltakin lehden toiminnallisuudet ovat palvelleet hyvin. Lukijoilta on tullut hyvää palautetta tästä ja lehden mukavasta ja tasapainoisesta graafisesta ilmeestä. Myös mobiililaitteissa verkkolehden käyttöliittymä on toiminut hyvin, mistä kertoo sekin, 44% lehden kävijöistä lukee lehteä tableteilla ja puhelimilla.
 
Elämänläheiset blogit
 
Blogit ovat verkkolehden luetuin osio.

– Blogeista on myös tullut eniten palautetta lukijoilta. Lukijat ovat kokeneet blogit elämänläheisinä ja raikkaina. Monet ovat saaneet niistä iloa ja rohkaisua, ja tekstit ovat lisänneet ymmärrystä muun muassa eri-ikäisten välillä. Erityisesti itseäni on puhutellut ja koskettanut monien blogistien tuore tapa puhua uskosta. Olen usein kokenut, että aidot kertomukset Jumalan läsnäolosta ja turvasta ovat tuoneet pyhän tunnun arkiseen päivääni, Kallunki kertoo.


Lue lisää verkkolehden alkutaipaleesta ja lukijoiden näkemyksiä lehdestä 22.10. ilmestyneestä Päivämiehestä

Lisää aiheesta:

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi