Lauantai 19.10.2019
"
Pahan poluille en jalallani astu, minä tahdon totella sinun sanaasi. Sinun säädöksesi antavat minulle ymmärrystä. Sen tähden minä vihaan kaikkia valheen teitä! Ps. 119:101,104

Kirkolliskokous alkaa tänään Turussa

Uutiset 3.11.2014 09:27 | Päivämies-verkkolehti
Evankelisluterilaisen kirkon kirkolliskokousedustajat kokoontuvat syksyn istuntoonsa Turun kristilliselle opistolle 3.–7.11.2014. Parhaillaan vietetään avajaismessua Maarian kirkossa, ja tämän jälkeen arkkipiispa Kari Mäkinen avaa kirkolliskokouksen. 
Tämän päivän täysistunnossa käsitellään siirtymistä seurakuntien yhteisövero-osuudesta valtion rahoitusosuuteen. Esitys koskee kirkolle korvattavia hautaustoimen ja väestökirjanpidon kustannuksia sekä kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten ylläpitokustannuksia.

Kirkolliskokouksen työlistalla on myös muun muassa kirkon talousarvion ja toimintasuunnitelman hyväksyminen sekä kirkon tulevaisuusselonteon käsittely.

Kirkolliskokouksen yhteydessä julkistetaan historiateos "Kansankirkko ristipaineessa. Suomen luterilainen kirkolliskokous 1974–2011". Teoksen on kirjoittanut TT Jaakko Olavi Antila

Kirkolliskokouskeskustelua voi seurata Twitterissä hashtageilla #kirkolliskokous ja #kyrkomote.

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi