Maanantai 24.9.2018
"
Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105

Monenkielistä keskustelun sorinaa Zürichin seuroissa

Uutiset 7.11.2014 06:18 | Päivämies-verkkolehti


Zürichin evankelis-luterilaisessa kirkossa pidettiin 1.–2.11. SRK:n järjestämät seurat, joihin saapui noin 50 seuravierasta Sveitsistä, Ranskasta ja Saksasta. Mukana oli niin opiskelijoita, au paireja, työssäkäyviä kuin perheitäkin. Kirkon saarnastuolin kirjaliina kertoo, että Jumala on rakkaus.
Vaikka seurat ja keskustelut käytiin suomeksi, välillä sekaan mahtui myös englannin, saksan ja ranskankin kielen iloista sorinaa. Keskusteluissa tuli esille, että oli ilo päästä elävän sanan äärelle ja keskustella uskonystävien kanssa. Moni seuravieras kertoi ammentavansa viikonlopun seurahetkistä voimaa arkeensa pitkäksi aikaa.Puhujina seuroissa toimivat Hannu Kinnunen ja Mauri Hyvärinen.

Pyhäinpäivänä 1.11. seurojen yhteydessä pidettiin myös pyhäkoulu, johon kokoontui niin pienempiä kuin isompiakin pyhäkoululaisia. Pyhäkoulun aiheena oli Kristuksen kirjeenä oleminen (2. Kor. 3:3). 

Pyhäkoululaiset saivat kuulla, kuinka isot ja pienet Jumalan lapset on lähetetty tänne maailmaan toimimaan Kristuksen kirjeenä.
 
– Toivomme, että osaisimme elää evankeliumin arvon mukaisesti – että meistä voisi lukea, miten voi löytää Jumalan. Tärkeintä kirjeessä on, että synnit annetaan anteeksi, pyhäkoulun pitänyt Hannu Kinnunen tähdensi.


 
– Vaikka emme ole täydellisiä ihmisinä, joku voi kuitenkin kiinnostua ja tulla kyselemään uskomme ja elämäämme perustaa, hän jatkoi.


 
– Tärkeintä on uskoa omat synnit anteeksi. Jumala antaa Pyhän Hengen uskovaisen sydämeen, se opettaa ja neuvoo meitä eteenpäin, on voimamme, Kinnunen sanoi.Pyhäkoulun jälkeen lauantaina oli ohjelmassa vielä seurat, alustus ja keskustelu sekä iltahartaus. Sunnuntaina kokoonnuttiin myös jumalanpalvelukseen.Monet seuravieraat kertoivat, että elämä ulkomailla on erilaista verrattuna Suomeen, jossa rauhanyhdistyksiä on paljon ja uskonyhteisö lähellä. Nettiseurat ovatkin erityisen tärkeitä ulkomailla asuville. Yhteinen kokemus oli, että asuipa missä hyvänsä, tärkeintä on se, että haluaa säilyttää uskon sydämessään ja elää lähellä Jumalaa.

Rauhanyhdistysten ja SRK:n järjestämiä seuroja voi kuunnella täältä.

 

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi