Keskiviikko 21.11.2018
"
Te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. Emme siis saa nukkua niin kuin muut, vaan meidän on valvottava ja pysyttävä raittiina. 1 Tess. 5:2,6

Monenkielistä keskustelun sorinaa Zürichin seuroissa

Uutiset 7.11.2014 06:18 | Päivämies-verkkolehti


Zürichin evankelis-luterilaisessa kirkossa pidettiin 1.–2.11. SRK:n järjestämät seurat, joihin saapui noin 50 seuravierasta Sveitsistä, Ranskasta ja Saksasta. Mukana oli niin opiskelijoita, au paireja, työssäkäyviä kuin perheitäkin. Kirkon saarnastuolin kirjaliina kertoo, että Jumala on rakkaus.
Vaikka seurat ja keskustelut käytiin suomeksi, välillä sekaan mahtui myös englannin, saksan ja ranskankin kielen iloista sorinaa. Keskusteluissa tuli esille, että oli ilo päästä elävän sanan äärelle ja keskustella uskonystävien kanssa. Moni seuravieras kertoi ammentavansa viikonlopun seurahetkistä voimaa arkeensa pitkäksi aikaa.Puhujina seuroissa toimivat Hannu Kinnunen ja Mauri Hyvärinen.

Pyhäinpäivänä 1.11. seurojen yhteydessä pidettiin myös pyhäkoulu, johon kokoontui niin pienempiä kuin isompiakin pyhäkoululaisia. Pyhäkoulun aiheena oli Kristuksen kirjeenä oleminen (2. Kor. 3:3). 

Pyhäkoululaiset saivat kuulla, kuinka isot ja pienet Jumalan lapset on lähetetty tänne maailmaan toimimaan Kristuksen kirjeenä.
 
– Toivomme, että osaisimme elää evankeliumin arvon mukaisesti – että meistä voisi lukea, miten voi löytää Jumalan. Tärkeintä kirjeessä on, että synnit annetaan anteeksi, pyhäkoulun pitänyt Hannu Kinnunen tähdensi.


 
– Vaikka emme ole täydellisiä ihmisinä, joku voi kuitenkin kiinnostua ja tulla kyselemään uskomme ja elämäämme perustaa, hän jatkoi.


 
– Tärkeintä on uskoa omat synnit anteeksi. Jumala antaa Pyhän Hengen uskovaisen sydämeen, se opettaa ja neuvoo meitä eteenpäin, on voimamme, Kinnunen sanoi.Pyhäkoulun jälkeen lauantaina oli ohjelmassa vielä seurat, alustus ja keskustelu sekä iltahartaus. Sunnuntaina kokoonnuttiin myös jumalanpalvelukseen.Monet seuravieraat kertoivat, että elämä ulkomailla on erilaista verrattuna Suomeen, jossa rauhanyhdistyksiä on paljon ja uskonyhteisö lähellä. Nettiseurat ovatkin erityisen tärkeitä ulkomailla asuville. Yhteinen kokemus oli, että asuipa missä hyvänsä, tärkeintä on se, että haluaa säilyttää uskon sydämessään ja elää lähellä Jumalaa.

Rauhanyhdistysten ja SRK:n järjestämiä seuroja voi kuunnella täältä.

 

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Iloinen jouluretki, SRKCD-130

Lähde jouluretkelle perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa. Laulujen kautta edetään joulun odotuksesta kohti jouluvalmisteluja, aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Tyttöjen ja poikien lauluryhmiä johtaa Ulla Metsänheimo. Pianoa soittaa Emilia Soranta. Lauluja säestetään myös monin muin soittimin. 

22 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Nuottivihko – Iloinen jouluretki

Lähde jouluiselle musiikkiretkelle! Retki alkaa joulun odotuksesta ja etenee jouluvalmistelujen kautta kohti aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Retkelle lähdetään perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi