Keskiviikko 13.11.2019
"
Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat, ensin juutalaisille, sitten myös kreikkalaisille. Room. 1:16

Monenkielistä keskustelun sorinaa Zürichin seuroissa

Uutiset 7.11.2014 06:18 | Päivämies-verkkolehti


Zürichin evankelis-luterilaisessa kirkossa pidettiin 1.–2.11. SRK:n järjestämät seurat, joihin saapui noin 50 seuravierasta Sveitsistä, Ranskasta ja Saksasta. Mukana oli niin opiskelijoita, au paireja, työssäkäyviä kuin perheitäkin. Kirkon saarnastuolin kirjaliina kertoo, että Jumala on rakkaus.
Vaikka seurat ja keskustelut käytiin suomeksi, välillä sekaan mahtui myös englannin, saksan ja ranskankin kielen iloista sorinaa. Keskusteluissa tuli esille, että oli ilo päästä elävän sanan äärelle ja keskustella uskonystävien kanssa. Moni seuravieras kertoi ammentavansa viikonlopun seurahetkistä voimaa arkeensa pitkäksi aikaa.Puhujina seuroissa toimivat Hannu Kinnunen ja Mauri Hyvärinen.

Pyhäinpäivänä 1.11. seurojen yhteydessä pidettiin myös pyhäkoulu, johon kokoontui niin pienempiä kuin isompiakin pyhäkoululaisia. Pyhäkoulun aiheena oli Kristuksen kirjeenä oleminen (2. Kor. 3:3). 

Pyhäkoululaiset saivat kuulla, kuinka isot ja pienet Jumalan lapset on lähetetty tänne maailmaan toimimaan Kristuksen kirjeenä.
 
– Toivomme, että osaisimme elää evankeliumin arvon mukaisesti – että meistä voisi lukea, miten voi löytää Jumalan. Tärkeintä kirjeessä on, että synnit annetaan anteeksi, pyhäkoulun pitänyt Hannu Kinnunen tähdensi.


 
– Vaikka emme ole täydellisiä ihmisinä, joku voi kuitenkin kiinnostua ja tulla kyselemään uskomme ja elämäämme perustaa, hän jatkoi.


 
– Tärkeintä on uskoa omat synnit anteeksi. Jumala antaa Pyhän Hengen uskovaisen sydämeen, se opettaa ja neuvoo meitä eteenpäin, on voimamme, Kinnunen sanoi.Pyhäkoulun jälkeen lauantaina oli ohjelmassa vielä seurat, alustus ja keskustelu sekä iltahartaus. Sunnuntaina kokoonnuttiin myös jumalanpalvelukseen.Monet seuravieraat kertoivat, että elämä ulkomailla on erilaista verrattuna Suomeen, jossa rauhanyhdistyksiä on paljon ja uskonyhteisö lähellä. Nettiseurat ovatkin erityisen tärkeitä ulkomailla asuville. Yhteinen kokemus oli, että asuipa missä hyvänsä, tärkeintä on se, että haluaa säilyttää uskon sydämessään ja elää lähellä Jumalaa.

Rauhanyhdistysten ja SRK:n järjestämiä seuroja voi kuunnella täältä.

 

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi