Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Kansalaisaloite vaatii terveydenhuollon henkilökunnalle oikeutta kieltäytyä abortin tekemisestä

Uutiset 6.11.2014 09:02 | Päivämies-verkkolehti
Kansalaisaloite.fi-palvelussa kerätään nimiä kansalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan terveydenhuollon henkilökunnalle lakisääteistä oikeutta kieltäytyä suorittamasta raskaudenkeskeytystä vakaumuksellisista syistä. Aloitteen mukaan abortin tekemisestä tulisi voida kieltäytyä, mikäli naisen henki ei ole vaarassa. Aloitetta voi käydä kannattamassa 23.11. asti. Jotta eduskunta ottaisi asian käsittelyyn, nimiä tarvitaan 50 000. Tällä hetkellä aloitetta on kannattanut yli 33 000 henkilöä. 
Aloitteen mukaan lähes kaikissa Euroopan maissa terveydenhuollon henkilökunnalla on lakisääteinen oikeus eettisen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella kieltäytyä osallistumasta raskaudenkeskeytyksiin. Suomessa tällaista oikeutta ei ole.

Aloitteessa todetaan, että eettinen ristiriita raskaudenkeskeytysten ja elämän suojelun välillä on terveydenhuollon työntekijöille psyykkisesti raskas. Erityisen raskas se on työntekijöille, jotka henkilökohtaisen vakaumuksensa perusteella kokevat toiminnallaan päättävänsä ihmiselämän. 

Lainsäädännön muutos poistaisi vakaumukseen perustuvan syrjinnän ja takaisi yhtäläiset oikeudet opiskeluun ja ammatin harjoittamiseen vakaumuksesta riippumatta myös kätilöille ja gynekologeille, aloitteessa todetaan. 

Kyseinen aloite on 23.11.2014 asti allekirjoitettavissa täällä
 

Tunnisteet:


abortti

Lisää aiheesta:


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi