Torstai 17.1.2019
"
Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin! Joh. 1:29

Kansalaisaloite vaatii terveydenhuollon henkilökunnalle oikeutta kieltäytyä abortin tekemisestä

Uutiset 6.11.2014 09:02 | Päivämies-verkkolehti
Kansalaisaloite.fi-palvelussa kerätään nimiä kansalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan terveydenhuollon henkilökunnalle lakisääteistä oikeutta kieltäytyä suorittamasta raskaudenkeskeytystä vakaumuksellisista syistä. Aloitteen mukaan abortin tekemisestä tulisi voida kieltäytyä, mikäli naisen henki ei ole vaarassa. Aloitetta voi käydä kannattamassa 23.11. asti. Jotta eduskunta ottaisi asian käsittelyyn, nimiä tarvitaan 50 000. Tällä hetkellä aloitetta on kannattanut yli 33 000 henkilöä. 
Aloitteen mukaan lähes kaikissa Euroopan maissa terveydenhuollon henkilökunnalla on lakisääteinen oikeus eettisen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella kieltäytyä osallistumasta raskaudenkeskeytyksiin. Suomessa tällaista oikeutta ei ole.

Aloitteessa todetaan, että eettinen ristiriita raskaudenkeskeytysten ja elämän suojelun välillä on terveydenhuollon työntekijöille psyykkisesti raskas. Erityisen raskas se on työntekijöille, jotka henkilökohtaisen vakaumuksensa perusteella kokevat toiminnallaan päättävänsä ihmiselämän. 

Lainsäädännön muutos poistaisi vakaumukseen perustuvan syrjinnän ja takaisi yhtäläiset oikeudet opiskeluun ja ammatin harjoittamiseen vakaumuksesta riippumatta myös kätilöille ja gynekologeille, aloitteessa todetaan. 

Kyseinen aloite on 23.11.2014 asti allekirjoitettavissa täällä
 

Tunnisteet:


abortti

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi