Keskiviikko 18.9.2019
"
Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan. 1 Joh. 4:7

Seurakuntavaalien äänestysprosentti vain 15,6

Uutiset 10.11.2014 09:33 | Päivämies-verkkolehti
Eilen järjestettyjen seurakuntavaalien äänestysprosentti oli 15,6. Neljän vuoden takaisissa vaaleissa äänestysprosentti oli 17. 
Puolet valituista luottamushenkilöistä on uusia, 54 prosenttia on naisia. Kuusi prosenttia valituista on alle 30-vuotiaita.

Poimintoja vaalituloksista

Sekä herätysliike- että puoluetaustat näkyvät vaalituloksissa. Oulussa ja Rovaniemellä voitti Kristillisten perusarvojen puolesta -lista, joka edustaa vanhoillislestadiolaista herätysliikettä. 

Uutena ryhmittymänä Espoossa voitti Yhdessä matkalla -lista ja Vantaalla  Sanasta elämään -lista, jotka molemmat mielletään konservatiivisiksi ryhmiksi.

Helsingissä voittanut Tulkaa kaikki -liike on kirkkoon uudistuksia ajava liike. Tulkaa kaikki vahvisti asemaansa monissa suurissa kaupungeissa.

Perinteiset puolueet eli keskusta ja kokoomus voittivat Tampereella, Jyväskylässä ja Seinäjoella. 

Äänestysprosentti nousi vain Lapun hiippakunnassa

Äänestäneistä ennakkoon äänesti 59,4 prosenttia. Hiippakunnista Lapua oli ainoa, joka kasvatti äänestysprosenttiaan. Siellä ääntään käytti 23,1 äänioikeutetuista. Alhaisin prosentti oli Helsingin hiippakunnassa, 10,8.

Suomen luterilaisen kirkon jäseniä on noin 75 prosenttia väestöstä, eli äänioikeus oli 3,3 miljoonalla suomalaisella.  Seurakuntien vaalilautakunnat vahvistavat äänestystulokset keskiviikkona 12.11.
 

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi