Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

​70 vuotta täyttävä kirkon perheneuvonta juhlii avoimin ovin

Uutiset 11.11.2014 14:23 | päivitetty 4.6.2015 16:03 | Päivämies-verkkolehti
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon perheneuvonta täyttää 70 vuotta. Merkkipäivää juhlitaan keskiviikkona 19. marraskuuta, jolloin useissa perheasiain neuvottelukeskuksissa eri puolilla Suomea vietetään avoimien ovien päivää. 
Perheneuvonnan perustehtävä on tarjota ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Perheneuvonta on asiakkaille maksutonta ja apua voi hakea, vaikka ei kuuluisi kirkkoon.

Oulun vt. johtava perheneuvoja Marja Siivola kertoo, että perheneuvonnan kysyntä on kasvanut 70 vuoden aikana sekä Oulussa että muuallakin Suomessa. Myös miehet ovat löytäneet perheneuvonnan palvelut, sillä entistä suurempi osa ajoista on miesten varaamia. 

– Tutkimusten mukaan pariterapiaan tullaan usein vuosia liian myöhään. Haluan korostaa sitä, että riittää, että toinen puolisoista on tyytymätön tilanteeseen. Jo silloin pitäisi lähteä tutkimaan parisuhteen tilannetta, kertoo perheneuvoja Vuokko Laurila Oulun perheasiain neuvottelukeskuksesta. 

Kirkon perheneuvonta alkoi 19.11.1944 Tampereella. Nykyisin perheasiain neuvottelukeskuksia toimii 41 paikkakunnalla. Perheneuvonnassa työskentelee lähes 200 työntekijää. Noin puolella keskuksista on ostopalvelusopimus kunnan kanssa. Vuosittain perheneuvonnan palveluja käyttää noin 17 000 asiakasta. Heistä 42 % on miehiä. 

Lisätietoa kirkon perheneuvonnasta löydät täältä.

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi