Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

Suviseurojen päätösseuroissa Oulaisissa puhuttiin joulun ilosanomasta

Uutiset 17.11.2014 12:57 | Päivämies-verkkolehti


"Minä ilmoitan teille suuren ilon.” Tällä Pyhäjoen suviseurojen tunnuslauseella seuraisäntä Jorma Aho toivotti juhlavierasjoukon tervetulleeksi suviseurojen päätösseuroihin Oulaisten rauhanyhdistykselle sunnuntaina 16. marraskuuta.
Aho totesi, että SRK:n suviseurat Yppärissä olivat Suomen suurin hengellinen tapahtuma vuonna 2014. Suviseurat olivat kuitenkin pieni tapahtuma verrattuna siihen suureen ihmeeseen, joka tapahtui 2 000 vuotta sitten jouluyönä Betlehemissä: Jeesuksen syntymä oli maailmanlaajuinen tapahtuma, joka koskettaa kaikkia ihmisiä. Silloin ilmoitettiin Vapahtajamme syntymästä. 

Suviseurojen päätösseurat alkoivat jumalanpalveluksella Oulaisten kirkossa, jossa saarnasi rovasti Juhani Alaranta ja liturgina toimi kirkkoherra Matti Hirvilammi

Rauhanyhdistyksellä myös julkistettiin suviseurakirja ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” ja äänite “Tuulet tuimat tenhoaa”. Julkistamispuheen piti Markku Seppänen.


Tilaisuuden jälkeen julkaisujen ostajia riitti jonoksi asti. Myymässä Saija Hämäläinen


Pyhäjoen suviseurat olivat juhlaseurat

Oulaisten rauhanyhdistys järjesti Pyhäjoen suviseurat yhdessä 13 muun alueen rauhanyhdistyksen kanssa. Ne olivat SRK:n 100-vuotisjuhlasuviseurat ja järjestyksessään 116. suviseurat.

SRK:n puheenvuorossa pääsihteeri Juha Kaarivaara kiitti kaikkia suviseuratyöhön osallistuneita ja heidän perheitään. Myös päätoimikunnan puheenjohtaja Markku Veteläinen kiitti puheenvuorossaan lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneita.

– Jumalan runsas siunaus lepäsi ympärillämme, tunnemme suurta kiitollisuutta onnistuneista suviseuroista, Veteläinen sanoi. 

Joulun ilosanoma oli läsnä

Seurapuheessa SRK:n varapuheenjohtaja Matti Taskila totesi, että jouluevankeliumin ilosanoma oli suviseuroissa läsnä. Joulun sanoma kertoo, mitä Jumala on valmistanut meitä ihmisiä varten.

– Suviseurojen suuruutta ihmetellään, mutta sama ilosanoma on myös pirttiseuroissa. Taskila muisteli jouluevankeliumin kohtaa, jossa kerrotaan: "Kunnia olkoon Jumalalle korkeudessa, ja maassa rauha, ja ihmisillä hyvä tahto.”

– Jumalan sana opettaa meitä kunnioittamaan Jumalaa. Ihmisen kunnia on kuin ruoho, se lakastuu, mutta Jumalan kunnia pysyy iankaikkisesti. 

Hän totesi, että vielä on työn aika. Sanan kuuloon kutsutaan kaikkia ihmisiä.

– Toteutukoon suviseurojen tunnuslause itse kunkin kohdalla niin, että syntinen saa uskoa synnit anteeksi.


Teksti: Terttu Härö
Kuvat: Juha Kortesalmi

Lue lisää aiheesta 19.11. ilmestyvästä Päivämiehestä.

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi