Tiistai 15.10.2019
"
Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi kuin pilven, sinun syntisi kuin pilviverhon. Palaa minun luokseni, minä olen lunastanut sinut vapaaksi. Jes. 44:22

Virsitutkimushanke: Laulamisen muistot säilyvät yhteisöllisinä kokemuksina

Uutiset 21.11.2014 10:01 | Päivämies-verkkolehti


Yhteisen laulamisen kokemukset säilyttävät muistoja elämänkulun tärkeistä hetkistä ja yhteisöistä, joissa virsiä tai hengellisiä lauluja on käytetty. Yhteislaulu tarjoaa pitkäkestoisia tunnekokemuksia, joiden merkitys ulottuu ajallisesti vuosikymmenten ja sukupolvien yli. Näin arvioi dosentti Tapani Innanen, joka on johtanut laulamisen ja tunnekokemusten suhdetta selvittävää tutkimushanketta. 
Laulamisen ja tunnekokemuksien suhdetta on tutkittu viisivuotisessa virsien ja hengellisten laulujen tutkimushankkeessa.

Tutkimushankkeen päätösseminaari järjestetään tänään Helsingin yliopistossa. Tilaisuudessa julkaistaan myös hankkeen tuloksia esittelevä ja Kirkon tutkimuskeskuksen julkaisema artikkelikokoelma ”Virsi ja laulu Suomessa – tekstit, kokemus ja kasvatus”. Teos sisältää 14 tutkimusartikkelia, jotka käsittelevät nykyistä suomalaista virsikirjaa sekä virsien, yhteisen laulamisen ja muun hengellisen musiikin merkitystä niiden käyttäjille.

Kuva: Pyhäjoen suviseurojen kuvapalvelu

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi