Torstai 21.11.2019
"
Minä odotan Herraa kuin vartijat aamua, hartaammin kuin vartijat aamua. Ps. 130:6

Ranuan opiston viestintälinjalaiset perinteisellä vierailulla SRK:lla

Uutiset 25.11.2014 06:29 | Päivämies-verkkolehti


Marraskuisena aamuna valoisa ja eläväinen nuorten joukko kokoontui SRK:lle, Ranuan kristillisen kansanopiston viestintälinjalaiset olivat saapuneet perinteiselle vierailulleen. Ohjelmassa oli tutustumista Päivämiehen ja muiden lehtien toimitukseen sekä SRK:n toiminnan eri osa-alueisiin.
Viestintälinjan vastuuopettaja Tuuli Hintsala kertoi, että linjan SRK-vierailulla on jo pitkät perinteet.

– Arvelisin, että olemme tehneet tämän tutustumiskäynnin lähes vuosittain jo 90-luvun alusta asti. 

Päivän aluksi parinkymmenen nuoren ryhmä uppoutui lehtityön arkeen lehtien toimituksen väen puheenvuorojen myötä. Päivämiehen toimitussihteeri Pekka Aittakumpu kertoi muun muassa Päivämiehen sisällöstä, historiasta, toiminta-ajatuksesta ja sanomasta.Päivämiehen toimittaja Liisa Louhisalmi avasi vieraille nuortenlehti Kapsäkin toimitustyötä. 

– Pyrimme siihen, että Kapsäkki olisi "nuorilta nuorille" -lehti eli että nuoret olisivat niin lehden tekijöitä kuin lukijoitakin. Tavoitteena on tehdä nuorten näköistä lehteä.

Louhisalmi kyseli nuorilta vinkkejä Kapsäkin kehitystyöhön. 

– Otamme mielellämme vastaan nuorten toiveita vaikkapa aiheisiin liittyen, hän kertoi. 

Nuorilta tulikin hyviä ideoita sekä Kapsäkkiin että Päivämiehen verkkolehteen liittyen:

– Nuorten omat kokemukset erilaisista asioista ja ajankohtaisista aiheista kiinnostavat.
– Toivon nuorten blogeja.
– Ajatus kysymys–vastaus-palstasta oli hyvä. Että olisi sellainen palsta, jossa olisi nuorten aitoja uskoon liittyviä kysymyksiä ja niihin vastauksia. 

Päivämiehen verkkolehden esittelyn ja lounastauon jälkeen vieraat tutustuivat SRK:n tiloihin ja kuulivat esittelyjä SRK:n toiminnasta, julkaisutoiminnasta ja Kesäseuraradiosta. Päivän päätteeksti vierailtiin arkistossa ja julkaisumyymälässä.

Iltapäiväkahvilla moni SRK:n työntekijä kertoi ilahtuneensa nuorten vierailusta. 

Kuvat: Elisa Raappana

Lue reportaasi aiheesta 26.11. ilmestyvästä Päivämiehestä.
 

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi